reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szpital w Mikołowie czy Tychach , Bielsku Białej?

Goździczek
Jeśli chodzi o porodówkę w Lędzinach czy inną to nie sądzę żeby trzeba było zgłaszać wcześniej że chcesz tam rodzić. Ale zanim się pojedzie juz na poród to warto chociaż zadzwonić i zapytać "co słychać" ;-) bo np. w zeszły wtorek w Lędzinach było 5 porodów.

A tak na marginesie to zawsze warto przejechać się na wybraną porodówkę, pozwiedzać i popytac co trzeba zabrać.

reklama
A czy w Lędzinach przyjmują osoby spoza województwa?
Jestem z Oświęcimia i obawiam się czy nie będą trochę kręcić noskiem...

Cześć Wam! Ja miałam termin na 4 luty miałam zamiar rodzić w Tychach ale czytając Wasze opinie to się teraz troszkę boję:huh: :huh: :huh: :huh::tak:

radze Ci rodzic w mikołowie:) tez ten szpital wybiore:)
chyba wazniejsza jest opieka,goscinnosc-niz ładniejsze wnetrze szpitala tyskiego ,gdzie pozbawiona jestes prywatnosci;*

o Mikołowie też już slyszałam że jest przereklamowany, każdy ma inne doświadczenia z porodu i inaczej opisuje swoje wrażenia związane ze szpitalem. Jeśli chodzi o Tychy to wydaje mi się że prywatność jest bardzo duża bo odwiedzającym nie wolno wchodzić na salę muszą stać w holu :hmm:

ale czy tak super skoro odwiedzający stoi w holu,korytarzem wciąz ktoś sie szwęda ,dziecko wraz z matka narazone jest na przeciąg :(
w mikołowie mozna przyjmować gości w pokoju w którym sie lezy sa to pokoje 1 i 2 osobowe ,przeważnie mamusia ma pokój tylko do swojej dyspozycji bo az tak wielu porodów nie ma w ciągu dnia-poza tym co ważne w pokoju jest wc,w szpitalu tyskim jest wc na korytarzu:(

Może jakoś to przeżyje, mieszkam w Tychach od niedawna. U mnie w Mysłowicach dobrze mówiono o tym szpitalu, nie będę marudzić. Pare miesięcy temu pokłuciłam się z mężem że będę rodzić Tychach a nie Mikołowie:-) Muszę być twarda :cool2:

Anulka ja rodziłam w Mikołowie i akurat w pierwszy dzień po porodzie do mojej sąsiadki przyszło 5 zmian odwiedzających po średnio 4 osoby:wściekła/y::wściekła/y:więc są i plusy i minusy tego odwiedzania pomijając,że ci ludzie mieli zero wyczucia:wściekła/y:
A opieka w tym szpitalu wg mnie pozostawia wiele do życzenia, tzn nauka karmienia (u mie była żadna) i zajmowanie się noworodkami.
Ania79 czemu nie chcesz rodzić w Oświęcimiu?jeśli można spytać oczywiście:-)

Skakanka - nie mam zaufania do fachowości i opiekuńczości personelu w Oświęcimiu. Moje znajome, kuzynki, bratowa rodziły w Oświęcimskim szpitalu i nie były zadowolone. Nawet z mężem nie można było normalnie się zobaczyć. Przez drzwi a i to był problem.
Poza tym ogólnie źle oceniam ten szpital, nie raz w nim leżałam i ani razu nic dobrego mnie w nim nie spotkało.
Normalnie nędza. Opieka straszna. Pielęgniarki nadąsane.
Brrrrrrr....to nie dla mnie!

reklama
Do góry