reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

szpital w Mikołowie czy Tychach , Bielsku Białej?

Goździczek
Jeśli chodzi o porodówkę w Lędzinach czy inną to nie sądzę żeby trzeba było zgłaszać wcześniej że chcesz tam rodzić. Ale zanim się pojedzie juz na poród to warto chociaż zadzwonić i zapytać "co słychać" ;-) bo np. w zeszły wtorek w Lędzinach było 5 porodów.

A tak na marginesie to zawsze warto przejechać się na wybraną porodówkę, pozwiedzać i popytac co trzeba zabrać.

reklama
A czy w Lędzinach przyjmują osoby spoza województwa?
Jestem z Oświęcimia i obawiam się czy nie będą trochę kręcić noskiem...

Cześć Wam! Ja miałam termin na 4 luty miałam zamiar rodzić w Tychach ale czytając Wasze opinie to się teraz troszkę boję:huh: :huh: :huh: :huh::tak:

radze Ci rodzic w mikołowie:) tez ten szpital wybiore:)
chyba wazniejsza jest opieka,goscinnosc-niz ładniejsze wnetrze szpitala tyskiego ,gdzie pozbawiona jestes prywatnosci;*

o Mikołowie też już slyszałam że jest przereklamowany, każdy ma inne doświadczenia z porodu i inaczej opisuje swoje wrażenia związane ze szpitalem. Jeśli chodzi o Tychy to wydaje mi się że prywatność jest bardzo duża bo odwiedzającym nie wolno wchodzić na salę muszą stać w holu :hmm:

ale czy tak super skoro odwiedzający stoi w holu,korytarzem wciąz ktoś sie szwęda ,dziecko wraz z matka narazone jest na przeciąg :(
w mikołowie mozna przyjmować gości w pokoju w którym sie lezy sa to pokoje 1 i 2 osobowe ,przeważnie mamusia ma pokój tylko do swojej dyspozycji bo az tak wielu porodów nie ma w ciągu dnia-poza tym co ważne w pokoju jest wc,w szpitalu tyskim jest wc na korytarzu:(

Może jakoś to przeżyje, mieszkam w Tychach od niedawna. U mnie w Mysłowicach dobrze mówiono o tym szpitalu, nie będę marudzić. Pare miesięcy temu pokłuciłam się z mężem że będę rodzić Tychach a nie Mikołowie:-) Muszę być twarda :cool2:

Anulka ja rodziłam w Mikołowie i akurat w pierwszy dzień po porodzie do mojej sąsiadki przyszło 5 zmian odwiedzających po średnio 4 osoby:wściekła/y::wściekła/y:więc są i plusy i minusy tego odwiedzania pomijając,że ci ludzie mieli zero wyczucia:wściekła/y:
A opieka w tym szpitalu wg mnie pozostawia wiele do życzenia, tzn nauka karmienia (u mie była żadna) i zajmowanie się noworodkami.
Ania79 czemu nie chcesz rodzić w Oświęcimiu?jeśli można spytać oczywiście:-)

Skakanka - nie mam zaufania do fachowości i opiekuńczości personelu w Oświęcimiu. Moje znajome, kuzynki, bratowa rodziły w Oświęcimskim szpitalu i nie były zadowolone. Nawet z mężem nie można było normalnie się zobaczyć. Przez drzwi a i to był problem.
Poza tym ogólnie źle oceniam ten szpital, nie raz w nim leżałam i ani razu nic dobrego mnie w nim nie spotkało.
Normalnie nędza. Opieka straszna. Pielęgniarki nadąsane.
Brrrrrrr....to nie dla mnie!

reklama
Do góry