reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

witajcie, mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły, czy w drugiej fazie porodu miałyście wpływ na pozycję, czy trzeba było obowiązkowo leżeć?
jestem w 33 tygodniu, pierwsze dziecko i planuję rodzić na klinice, mam nadzieję, że będzie to dobry wybór...
pozdrawiam wszystkie ciężarne i mamusie :)

reklama
witajcie, mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły, czy w drugiej fazie porodu miałyście wpływ na pozycję, czy trzeba było obowiązkowo leżeć?
jestem w 33 tygodniu, pierwsze dziecko i planuję rodzić na klinice, mam nadzieję, że będzie to dobry wybór...
pozdrawiam wszystkie ciężarne i mamusie :)
Mnie położna zapytała czy wolę klęczeć czy leżeć, ale byłam tak zmęczona ze wolałam zostać w swojej pozycji, czyli leżącej.

Cześć! Orientujecie sie czy trzeba brać rzeczy dla dziecka ze sobą do szpitala na Kopernika? Pieluchy, chusteczki, zapas ubranek, kosmetyki?
Jak oceniacie prace położnych w tym szpitalu? Sa w miarę komunikatywne, pomocne czy raczej z tych starych, fuczących na cały świat? Zdarza sie ze odsyłają rodzące z Kopernika z powodu braku miejsc?
Ja rodzę za ok 3 tygodnie SN i jestem totalnie przerażona!!

@kustronka Właśnie jestem w szpitalu. Jutro cc. Dla dziecka nic brać nie trzeba ale warto podobno sobie wziąć pieluszki dwie tetrowe. Położne na prawdę sa sympatyczne i pomocne. Tak, jezeli nie ma miejsc mogą odesłać.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

W szpitalu są dostępne pampersy, chusteczki, krem do pupy, rogale do karmienia no i oczywiście ciuszki dla dziecka, rożki, kocyki itd.
Nic nie trzeba ze sobą zabierać.
Dziecko jest wieczorami kąpane i przebierane.
Położne są różne, ale przeważnie miłe i pomocne.

Cześć! Orientujecie sie czy trzeba brać rzeczy dla dziecka ze sobą do szpitala na Kopernika? Pieluchy, chusteczki, zapas ubranek, kosmetyki?
Jak oceniacie prace położnych w tym szpitalu? Sa w miarę komunikatywne, pomocne czy raczej z tych starych, fuczących na cały świat? Zdarza sie ze odsyłają rodzące z Kopernika z powodu braku miejsc?
Ja rodzę za ok 3 tygodnie SN i jestem totalnie przerażona!!

Hejo. Ja Mam teoretyczny Termin Na 28 Marca A Ty? Tez planuje w Kopernika wiec może się spotkamy :-D byłam tam raz na KTG i to trochę mi pomogło bo już wiem gdzie iść i jak wygląda IP może Ty też się wybierz trochę zmniejszyć swoje przerażenie :-D
Lekarka mówiła ze odsyłają czasami ale to są wyjątkowe dni gdy jest np. Wiatr Halny i wszystkie na raz rodzą. Ale warto mieć w zanadrzu inny szpital żeby nie być w szoku i stresie.

Ostatnia edycja:
Kindzior, ja mam termin na 21 marca aczkolwiek bardzo chętniej urodziłabym wcześniej gdyby to tylko ode mnie zależało [emoji16]
Ja juz byłam na Kopernika raz na Izbie przyjęć, bo coś mi się tam nieciekawego podziało, ale wszystko wyszło ok. Rozmawiałam z moim prowadzącym lekarzem i mówił, ze czasem faktycznie zjedzie się na raz za dużo rodzących i nie maja ich gdzie położyć, wiec tym które jeszcze są w I fazie porodu załatwiają transfer do innego szpitala. Czyli w razie awarii może nie zostawia nas na lodzie :D

Koleżankę moją odesłali (miesiąc temu), mimo, że miała lekarza związanego z kopernikiem i w dodatku napisał jej skierowanie (trochę powikłana ciąża, ale nie na tyle widać, żeby musiała tam rodzić). Więc tak, zdarza się to :(

reklama
Kindzior, ja mam termin na 21 marca aczkolwiek bardzo chętniej urodziłabym wcześniej gdyby to tylko ode mnie zależało [emoji16]
Ja juz byłam na Kopernika raz na Izbie przyjęć, bo coś mi się tam nieciekawego podziało, ale wszystko wyszło ok. Rozmawiałam z moim prowadzącym lekarzem i mówił, ze czasem faktycznie zjedzie się na raz za dużo rodzących i nie maja ich gdzie położyć, wiec tym które jeszcze są w I fazie porodu załatwiają transfer do innego szpitala. Czyli w razie awarii może nie zostawia nas na lodzie :D

A ty masz lekarza prowadzącego w tym szpitalu?
No ja też bym chciała wcześniej urodzić wiec planuje od skończenia 38 tyg intensywnie chodzić po schodach :-D słyszałam że oni wywołują poród dopiero w 42 co dla mnie jest późno bo jestem mała a dziecko duże. No ale...trzymajmy się wersji ze nasze dzieci lepiej wiedzą kiedy są gotowe :-D pozdrawiam

Do góry