reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

witajcie, mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły, czy w drugiej fazie porodu miałyście wpływ na pozycję, czy trzeba było obowiązkowo leżeć?
jestem w 33 tygodniu, pierwsze dziecko i planuję rodzić na klinice, mam nadzieję, że będzie to dobry wybór...
pozdrawiam wszystkie ciężarne i mamusie :)

reklama
witajcie, mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły, czy w drugiej fazie porodu miałyście wpływ na pozycję, czy trzeba było obowiązkowo leżeć?
jestem w 33 tygodniu, pierwsze dziecko i planuję rodzić na klinice, mam nadzieję, że będzie to dobry wybór...
pozdrawiam wszystkie ciężarne i mamusie :)
Mnie położna zapytała czy wolę klęczeć czy leżeć, ale byłam tak zmęczona ze wolałam zostać w swojej pozycji, czyli leżącej.

Cześć! Orientujecie sie czy trzeba brać rzeczy dla dziecka ze sobą do szpitala na Kopernika? Pieluchy, chusteczki, zapas ubranek, kosmetyki?
Jak oceniacie prace położnych w tym szpitalu? Sa w miarę komunikatywne, pomocne czy raczej z tych starych, fuczących na cały świat? Zdarza sie ze odsyłają rodzące z Kopernika z powodu braku miejsc?
Ja rodzę za ok 3 tygodnie SN i jestem totalnie przerażona!!

@kustronka Właśnie jestem w szpitalu. Jutro cc. Dla dziecka nic brać nie trzeba ale warto podobno sobie wziąć pieluszki dwie tetrowe. Położne na prawdę sa sympatyczne i pomocne. Tak, jezeli nie ma miejsc mogą odesłać.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

W szpitalu są dostępne pampersy, chusteczki, krem do pupy, rogale do karmienia no i oczywiście ciuszki dla dziecka, rożki, kocyki itd.
Nic nie trzeba ze sobą zabierać.
Dziecko jest wieczorami kąpane i przebierane.
Położne są różne, ale przeważnie miłe i pomocne.

Cześć! Orientujecie sie czy trzeba brać rzeczy dla dziecka ze sobą do szpitala na Kopernika? Pieluchy, chusteczki, zapas ubranek, kosmetyki?
Jak oceniacie prace położnych w tym szpitalu? Sa w miarę komunikatywne, pomocne czy raczej z tych starych, fuczących na cały świat? Zdarza sie ze odsyłają rodzące z Kopernika z powodu braku miejsc?
Ja rodzę za ok 3 tygodnie SN i jestem totalnie przerażona!!

Hejo. Ja Mam teoretyczny Termin Na 28 Marca A Ty? Tez planuje w Kopernika wiec może się spotkamy :-D byłam tam raz na KTG i to trochę mi pomogło bo już wiem gdzie iść i jak wygląda IP może Ty też się wybierz trochę zmniejszyć swoje przerażenie :-D
Lekarka mówiła ze odsyłają czasami ale to są wyjątkowe dni gdy jest np. Wiatr Halny i wszystkie na raz rodzą. Ale warto mieć w zanadrzu inny szpital żeby nie być w szoku i stresie.

Ostatnia edycja:
Kindzior, ja mam termin na 21 marca aczkolwiek bardzo chętniej urodziłabym wcześniej gdyby to tylko ode mnie zależało [emoji16]
Ja juz byłam na Kopernika raz na Izbie przyjęć, bo coś mi się tam nieciekawego podziało, ale wszystko wyszło ok. Rozmawiałam z moim prowadzącym lekarzem i mówił, ze czasem faktycznie zjedzie się na raz za dużo rodzących i nie maja ich gdzie położyć, wiec tym które jeszcze są w I fazie porodu załatwiają transfer do innego szpitala. Czyli w razie awarii może nie zostawia nas na lodzie :D

Koleżankę moją odesłali (miesiąc temu), mimo, że miała lekarza związanego z kopernikiem i w dodatku napisał jej skierowanie (trochę powikłana ciąża, ale nie na tyle widać, żeby musiała tam rodzić). Więc tak, zdarza się to :(

reklama
Kindzior, ja mam termin na 21 marca aczkolwiek bardzo chętniej urodziłabym wcześniej gdyby to tylko ode mnie zależało [emoji16]
Ja juz byłam na Kopernika raz na Izbie przyjęć, bo coś mi się tam nieciekawego podziało, ale wszystko wyszło ok. Rozmawiałam z moim prowadzącym lekarzem i mówił, ze czasem faktycznie zjedzie się na raz za dużo rodzących i nie maja ich gdzie położyć, wiec tym które jeszcze są w I fazie porodu załatwiają transfer do innego szpitala. Czyli w razie awarii może nie zostawia nas na lodzie :D

A ty masz lekarza prowadzącego w tym szpitalu?
No ja też bym chciała wcześniej urodzić wiec planuje od skończenia 38 tyg intensywnie chodzić po schodach :-D słyszałam że oni wywołują poród dopiero w 42 co dla mnie jest późno bo jestem mała a dziecko duże. No ale...trzymajmy się wersji ze nasze dzieci lepiej wiedzą kiedy są gotowe :-D pozdrawiam

Do góry