reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

Hej Dziewczynki,

Ja bylam w zeszlym tyg w Koperniku na szkole rodzenia i zwiedzaliśmy tam salę porodową.
Samą szkołą rodzenia byłam zachwycona, mam nadzieję, że przyjdzie to wszystko do mnie, kiedy już będę z bobasem na świecie.

Co do odwiedzin, w niedzielę wchodząc z mężem do budynku naskoczył na nas portier, że nie umiemy czytać, a tam jest napisane "że jedna osoba". Dopiero mu wytumaczyliśmy, że my na szkołę rodzenia tylko... :)

Także chyba trochę pilnują :p

reklama
sonia, gratuluję córeczki! Dzięki za szczegółowy i optymistyczny opis - mnie to wszystko czeka w czerwcu/lipcu, stres ogromny, a każda taka pozytywna relacja bardzo uspokaja :)

@Wietrzyca, mogłabyś napisać jak wygląda ta weekendowa szkoła rodzenia tzn. czy to są same wykłady czy również ćwiczenia - czy można ćwiczyć wraz z mężem? bo słyszałam ze jest problem z miejscem i panowie siedzą na krzesełkach i się nudzą.. Nie wiem czy to prawda :)

@Wietrzyca, mogłabyś napisać jak wygląda ta weekendowa szkoła rodzenia tzn. czy to są same wykłady czy również ćwiczenia - czy można ćwiczyć wraz z mężem? bo słyszałam ze jest problem z miejscem i panowie siedzą na krzesełkach i się nudzą.. Nie wiem czy to prawda :)
tak to prawda. panowie siedzą na korytarzu, bo sala do ćwiczeń jest bardzo malutka.
jest 1 godzina ćwiczeń w sobotę, i 1 godzina w niedzielę

Dzięki za info:) Znalazłam gdzieś informację, ze na Kopernika mają 5 sal jednoosobowych i 2 sale do porodu rodzinnego. Pokazywali Wam może jak te sale wyglądają - czym się od siebie różnią?

jedną salę nam pokazywali. ale ja zrozumiałam że mają 5 sal wogóle, do porodu, które również służą do porodu rodzinnego.

Hej. A wiecie może w którym tygodniu wywołują poród w Kopernika? Czy dopiero w 42 oczywiście jeśli wszystko jest ok?

reklama
Do góry