reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

Hej Dziewczynki,

Ja bylam w zeszlym tyg w Koperniku na szkole rodzenia i zwiedzaliśmy tam salę porodową.
Samą szkołą rodzenia byłam zachwycona, mam nadzieję, że przyjdzie to wszystko do mnie, kiedy już będę z bobasem na świecie.

Co do odwiedzin, w niedzielę wchodząc z mężem do budynku naskoczył na nas portier, że nie umiemy czytać, a tam jest napisane "że jedna osoba". Dopiero mu wytumaczyliśmy, że my na szkołę rodzenia tylko... :)

Także chyba trochę pilnują :p

reklama
sonia, gratuluję córeczki! Dzięki za szczegółowy i optymistyczny opis - mnie to wszystko czeka w czerwcu/lipcu, stres ogromny, a każda taka pozytywna relacja bardzo uspokaja :)

@Wietrzyca, mogłabyś napisać jak wygląda ta weekendowa szkoła rodzenia tzn. czy to są same wykłady czy również ćwiczenia - czy można ćwiczyć wraz z mężem? bo słyszałam ze jest problem z miejscem i panowie siedzą na krzesełkach i się nudzą.. Nie wiem czy to prawda :)

@Wietrzyca, mogłabyś napisać jak wygląda ta weekendowa szkoła rodzenia tzn. czy to są same wykłady czy również ćwiczenia - czy można ćwiczyć wraz z mężem? bo słyszałam ze jest problem z miejscem i panowie siedzą na krzesełkach i się nudzą.. Nie wiem czy to prawda :)
tak to prawda. panowie siedzą na korytarzu, bo sala do ćwiczeń jest bardzo malutka.
jest 1 godzina ćwiczeń w sobotę, i 1 godzina w niedzielę

Dzięki za info:) Znalazłam gdzieś informację, ze na Kopernika mają 5 sal jednoosobowych i 2 sale do porodu rodzinnego. Pokazywali Wam może jak te sale wyglądają - czym się od siebie różnią?

jedną salę nam pokazywali. ale ja zrozumiałam że mają 5 sal wogóle, do porodu, które również służą do porodu rodzinnego.

Hej. A wiecie może w którym tygodniu wywołują poród w Kopernika? Czy dopiero w 42 oczywiście jeśli wszystko jest ok?

reklama
Do góry