reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

Spokojnie, wystarczy Ci dowód osobisty. Podczas przyjęcia na izbie po numerze pesel sprawdzają czy jesteś ubezpieczona. Nawet jeśli coś się nie zgadza w systemie, to nikt Cię nie wyrzuci ze szpitala.

Dzięki :) właśnie robię liste co spakować, właśnie zaczęłam 35 tydzień. a rzeczy dla maluszka na wyjście trzeba mieć przy sobie czy może tata przywieźć jak po nas przyjedzie?

reklama
Podobno na Kopernika sa wszytkie potrzebne rzeczy dla maluszka. Rzeczy dla dziecka tata przywiezie w dniu wypisu. Ja swojemu męzowi przygotowałam maly pakuneczek z ubrankami dla mlodego plus rzeczami dla siebie na wyjscie i wlozylam mu do fotelika samochodowego - profilaktycznie, zeby w stresie ze odbiera swojego pierworodnego niczego nie zapomnial :)
Poza tym jakby czegos zabrakło to po to tata jest zeby zrobic szybki kurs do apteki czy do domu i w kazdej chwili dowiezc ;)

Drogie mamy i przyszłe mamy potrzebuję Waszej pomocy;) Piszę pracę licencjacką na temat stylu życia kobiet w ciąży . Dlatego właśnie zwracam się z prośbą o wypełnienie krótkiej ankiety . Czasu zostało mi niewiele a odpowiedzi ciągle nie wystarczająco.. Z góry dziękuje za poświęconą mi chwilę. Ankieta znajduję się w linku => Link do: Kwestionariusz dla kobiet w ciąży

Drogie mamy i przyszłe mamy potrzebuję Waszej pomocy;) Piszę pracę licencjacką na temat stylu życia kobiet w ciąży . Dlatego właśnie zwracam się z prośbą o wypełnienie krótkiej ankiety . Czasu zostało mi niewiele a odpowiedzi ciągle nie wystarczająco.. Z góry dziękuje za poświęconą mi chwilę. Ankieta znajduję się w linku => Link do: Kwestionariusz dla kobiet w ciąży

Juz wypełniam:)

a mam jeszcze takie pytanie, jeśli chciała bym by zrobili mi lewatywę ( bo wiem że jest na życzenie, nie robią standardowo) to trzeba samemu kupić i mieć swoją czy mają jakąś szpitalna?

Goga, obawiam się ze w szpitalu mogą juz nie mieć zapasów. Idź do apteki i kup sobie wlewkę doodbytniczą, albo nawet ze dwie :)
To takie małe buteleczki, maja chyba 150 ml objętości płynu ze specjalnym dziobkiem wygodnym do zaaplikowania. Bo standardowych lewatyw z litrowa objętością cieplej wody i mydlin to juz chyba na żadnej porodówce nie wykonują [emoji16]

a jak wygląda w szpitalu sprawa zdjęć? robią jeszcze dzieciom zdjęcia? np. koleżanka rodziła na ujastku i tam jak zamówiła to robili dziecku zdjęcia i ma takie zdjęcie na tak jak by płytce ceramicznej.

reklama
Do góry