reklama
latte with cinnamon
Zaangażowana w BB
pewnie masz rację ale może komuś akurat się przyda ta wiedza ja jestem planowana na poród SN, na razie 36 tydzień - czekamy
O to już bardzo blisko
Jak to jest z tymi skurczami przepowiadajacymi? Faktycznie im bliżej porodu, tym są częściej? Od wczoraj mnie bardzo intensywnie męczą, twardnieje mi brzuch, stawia się macica, dzisiaj to samo, co kilka minut i nie wiem, czy powinno mnie to martwić, czy to jest normalne? Jestem w 32 tygodniu i jak pomyślę, że codziennie będę miała to samo przez następne kilka tygodni, to mi słabo
A stosujesz magnez? Bo on najlepiej działa zeby wyciszyć te skurcze. Jak sa zbyt intensywne i częste to tez nie dobrze, bo moga powodować skracanie szyjki, zwłaszcza ze to w Twoim przypadku jeszcze na to za wcześnie.
Ale nie ma reguły, każda z nas jest inna. Ja juz jestem po terminie, bujam sie dalej po 40 tygodniu, a żadnego skurcza aktualnie nie uświadczam. No, chyba ze w łydce od czasu do czasu [emoji4]
Ale nie ma reguły, każda z nas jest inna. Ja juz jestem po terminie, bujam sie dalej po 40 tygodniu, a żadnego skurcza aktualnie nie uświadczam. No, chyba ze w łydce od czasu do czasu [emoji4]
latte with cinnamon
Zaangażowana w BB
A stosujesz magnez? Bo on najlepiej działa zeby wyciszyć te skurcze. Jak sa zbyt intensywne i częste to tez nie dobrze, bo moga powodować skracanie szyjki, zwłaszcza ze to w Twoim przypadku jeszcze na to za wcześnie.
Magnez biorę, maksymalna dawkę magne b6 - 6 tabletek dziennie.
Właśnie sama nie wiem, czy mam się martwić. Bo to nie boli, macica twardnieje, dziwnie się wybrzusza, nie jest to przyjemne, ale najważniejsze, że nie boli. Może to tez być prowokowane przez ruchy dziecka?
Ja stosowałam Asmag forte, mimo ze zgodnie z ulotką zawiera mniej jonów magnezu to wg mnie lepiej sie wchłaniał niż magne b6, ktory brałam wcześniej. Koniecznie powiedz swojemu lekarzowi przy następnej wizycie o tym twardnienia brzucha. Ja tez tak miałam właśnie pomiędzy 30 a 34 tg ciąży i okazało sie, ze szyjka mi sie skróciła w ciagu miesiąca o 1,5 cm!
Jedyne co Ci mogę doradzić to więcej leżenia, odpoczynku, jak najmniej ruchu, żadnego sprzątania, wysiłku itp.
Jedyne co Ci mogę doradzić to więcej leżenia, odpoczynku, jak najmniej ruchu, żadnego sprzątania, wysiłku itp.
latte with cinnamon
Zaangażowana w BB
Ja stosowałam Asmag forte, mimo ze zgodnie z ulotką zawiera mniej jonów magnezu to wg mnie lepiej sie wchłaniał niż magne b6, ktory brałam wcześniej. Koniecznie powiedz swojemu lekarzowi przy następnej wizycie o tym twardnienia brzucha. Ja tez tak miałam właśnie pomiędzy 30 a 34 tg ciąży i okazało sie, ze szyjka mi sie skróciła w ciagu miesiąca o 1,5 cm!
Dzięki. Wizytę mam w czwartek, mam nadzieje, ze do tego czasu jakoś wytrzymam
A standardowo ile centymetrów powinna mieć szyjka? Wizyty mam co 4 tygodnie, mam nadzieje, ze od tego czasu nic się tam złego nie podziało. Teraz leżę, ale to nic za bardzo nie pomaga.
dziewczyny a jakie dokumenty, nie chodzi mi o wyniki badań, na pewno dowód osobisty, karta ciąży, wszystkie wyniki łącznie z grupą kriw i co jeszcze. od koleżanki wymagali akt ślubu, a na niektórych stronach internetowych szpitali każą dokument o ubezpieczeniu tzn co? teraz nie ma już książeczek ubezpieczeniowych gdzie pracodawca wbijał pieczątki, druk RMUA ? muszę specjalnie po niego jechać do pracy.? idąc do lekarza sprawdzają w tym całym systemie E-WUŚ i wiedzą czy jestem ubezpieczona. Wiec jak to z tym ubezpieczeniem w szpitalu?
reklama
Podziel się: