reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

To ja przytyłam już 16 kg a jestem w 38 tygodniu, mam opuchnięte ręce więc mam nadzieje że trochę tych kilogramów ucieknie razem z opuchlizną. Ostatnio zauważyłam że zaczęłam pękać:(:( zaczyna się od swędzenia a później pojawiają się drobne czerwone kreseczki, więc to chyba rozstępy. Smaruje się cały czas mustellą ale chyba już moja skóra nie daje rady.

reklama
U mnie podobnie - przez całą ciążę zero rozstępów ani cellulitu, a teraz po jednej kreseczce na piersi i jedna na brzuchu. Cóż, tyle mi jeszcze nie przeszkadza :p Ja się całą ciążę smarowałam oliwką dla dzieci i raz kupiłam krem Bielendy Sexy mama na nawilżenie itp. A teraz znowu oliwka :)

Pakuję właśnie torbę (wielki ambaras, czy wszystko jest), bo wczoraj u lekarza okazało się, że z maluszkiem może być coś nie tak i nie wiadomo, czy nie trzeba będzie wcześniej wywoływać porodu lub robić cc :(

Moja skóra też już ma dosyć. Mimo kremów pojawiły się 2 tyg temu czerwone kropki na boczkach, które tylko czekają, żeby pęknąć i połączyć się w kreski :-(. Na białe rozstępy przed ciążą uwagi nie zwracałam, ale te mnie przerażają :-). MMsWife kiedy masz kolejną wizytę? Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Dziewczyny wy mi tu nawet nie mowcie o rozstepach! Jestem zalamana! Cala ciaze smarowalam skrupulatnie brzuch samymi "lepszymi" preparatami. Z kazdym dniem widzialam jak sie pojawia tych wstretnych i znienawidzonych przeze mnie rozstepow co raz to wiecej! Jak na zlosc nie mam ich ani na pupie, ani na piersiach tylko caly brzuch od pepka w dol lacznie ze wzgorkiem lonowym! A jade nad morze na wakacje :(. Zreszta rozstepy nigdy nie znikaja. Czuje sie paskudnie i wstydze sie ich!

MMsWife mam nadzieje, ze to tylko taka zapobiegawczosc lekarzy i wszystko bedzie dobrze :). Trzymam kciuki, aby tak bylo. Duzo zdrowka dla Ciebie i dzidzi :D.

Dzięki, dziewczyny, mam nadzieję, że to zdrowie jest/będzie :)

Byłam dziś na wizycie u drugiego lekarza i jestem w szoku. Co prawda, obaj potwierdzili, że KTG jest wzorowe, ale według jednego, dziecko ma niecałe 2700 g i mówi, że to mało jak na 37 tydzień, a według drugiego ma 2300 i mówi, że to dużo, choć tyle zwykle mają dzieci w 34. Już sama nie wiem, któremu wierzyć, jestem w kropce :( Nasze problemy to właśnie waga maleństwa - pierwszy lekarz powiedział, że jego wzrost się baaaardzo mocno spowolnił od 33 tygodnia, zamiast właśnie teraz być wyjątkowo wysoki. Może któraś z Was słyszała o czymś takim?

Witam dziewczyny! Ciesze sie, ze dotarlam do Waszych postow, bo bylam mocno przerazona opiniami o Koperniku po przewertowaniu internetu. A wlasnie tam na poczatku ciazy postanowilam urodzic, glownie ze wzgledu na prowadzacego ginekologa, ktory tam pracuje., a takze na sprzet dla niemowlaczkow. Moj termin przypada na okres wakacyjny, wiec jeszcze nie spieszno mi do porodu;) Czy ktoras z Was ma podobny termin?

MMsWife, ja też obstawiałabym, że jest to związane z aparatem. Moje dziecko podczas jednej wizyty potrafiło ważyć 2300 i 2700. Lekarka powiedziała, że przy dużym dziecku i słabszym aparacie czasem trudno uchwycić wymiary. Poza tym nawet granica błędu akurat tego aparatu to 300. U nas ktg też wzorcowe, skurczów zero, a to już 39 tc. Za dwa dni kolejna wizyta ...

reklama
Właśnie wczoraj też gdzieś wyczytałam, że to może być spowodowane usg i że to tylko orientacyjne dane. Ogólnie po wieczornym załamaniu postanowiłam posłuchać głosu rozsądku (czyli mojej mamy, która sama przeszła przez 6 porodów): kiedyś nie było takich miar i ludzie się rodzili, a matki były zdrowsze :) Będzie, jak ma być. Póki co, w sobotę idę na Kopernika na kolejne KTG, a za 2 tygodnie znowu wizyta u lekarza (ciekawe, czy zdążę:p) :)

Dzięki za wsparcie! :-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry