reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

Lepiej jest urodzić sn, trochę się trzeba namęczyć, ale ja jednak to lepiej taki poród wspominam. Chociaż z drugiej strony mam mieszane uczucia, bo tu bez bólu właściwie wyciągęli dziecko i już po sprawie, gorzej potem, bo jednak boli. Jest na pewno lepiej, jak się szybko kobieta uruchomi. Ale u mnie nie było innego wyjścia, bo u mnie cc było zabiegiem ratującym życie dziecka. Póki co odpoczywam, ale w planach następna ciąża, tylko muszę jeszcze troche odczekać, żeby mieć szansę na sn.

Ostatnia edycja:
reklama
jutro rano mykam na ip, zobaczymy co się dzieje, czy mnie zostawią czy puszczą do domu, jak nic nie napisze tzn że zostałam

6 godz czekałam na ktg, kolejne 2 na jego interpretacje

Na ip jest tak,że jak przychodzisz na KTG to lekarz woła po nazwisku, więc tak naprawdę wołają jak chcą, czasem ta co czeka od 7 wchodzi dopiero o 11-12 pod tym KTG leżysz ok 1 godz(są 2 aparaty), a potem zależy, czasem lekarz od razu na nie patrzy i bada, a dzisiaj po ktg mnie wyprosili i kazali czekać na interpretację.Tak mi zeszło. Było dzisiaj strasznie dużo ciężarnych.
Już tam nie pojadę o 7 rano.

antez- kiedyś dziewczyny pisały kiedy najlepiej przyjechać na ktg na ip, nie pamiętam dokładnie ale musiałaś mieć pecha bo z tego co pamiętam to one szybko to załatwiły, ja pewnie będę miała ktg robione w poradni patologi bo tam chodzę, ale w poprzedniej ciąży jak w 35 tc. nie czułam ruchów to pojechałam na ip była ok 17 to mi zrobili ktg od strzału i lekarz odrazu zszedł zobaczyć

hej

Ja po kolejnym KTG, maluchowi się nie spieszy, w środę na kolejne

U mnie jest o tyle dziwna sprawa że z OM termin miałam na 9/03/13 a z USG na 20/03/13, ale nic się nie zapowiada na poród w środę

reklama
anetaz- a mówili Ci coś lekarze że cię będą zostawiać albo coś, w sumie najdokładniejszy termin to tez z pierwszego usg, wiadomo jak to jest z okresem jedni owulke mają po 10 inni po 20 dniach

Do góry