reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

Allegrowiczka1987

Do poradni patologii najczęściej kierują w momencie wprowadzenia insuliny (zjeżeli patologią jest cukrzyca tak jak u Nas). Cukier masz wysoki powinnaś obserwować do 7 dni od wprowadzenia diety IG czy będzie się regulowało. Porcji nie można zmiejszać jeżeli są ustalone przez Diabetologa z poradni. Ja mam 1800kcal i mam się tej ilosci trzymać. Możesz natomiast pokombinować z posiłkiem który masz problematyczny i podzielić go na 2 porcje. Ja mam problem ze śniadaniem i robię 2 kromki i najpierw jem jedną (mierzę cukier po godzinie i mam np. 100 i potem jem drugą i jest super). Często jest też tak że jak zjesz warzywa z niskim ig (sałata, ogórek czy pomidor) do danego posiłku na koniec to cukier wolniej rośnie. Napewno czytaj składy, około 85% wędzlin nawet tych najdroższych ma: cukry, glukoza czy słody wszelkiego rodzaju:) chleb też jak poczytasz jest nie lepszy :)

W poradni patologii przychodzi się danego na wskazaną godzinę i Ja ostatnio czekała jakieś 15min plus 2 badania to po 35min byłam wolna.

Zerknij sobie też na stronę:

Słodkie Mamy: Wszystko o cukrzycy w ciąży. Vademecum dla Kobiet z cukrzycą w ciąży

reklama
Dziki bez o dziwo ja uwielbiam ziemniaki i stwierdzam ze nie były takie zle:) Wiadomo to nie jest hotel 5 gwiazdkowy :d

Chociaz powie Wam ze MOja kol rodziła w Wawie i jak mi wysłała zdjecia posiłków to jak z restauracji z przybraniem i w ogole a szpital nfz , wiec roznie to jest :)

hehe jak Was tak czytam to az mi sie chce druga ciaze :D

angelof- to moze za parę miesięcy będziesz mogła coś podziałać i rodzeństwo dla Krzysia skombinować:-), między moimi ciązami jest niecałe 8mc., chciałam taką małą różnice, jak Ewa miała 4 mc. to zazdrościłam koleżance która była w ciązy, na początku będzie troche ciężko ale później korzyści duże

Można, nie można... mam koleżankę, która ma córcię i synka... a różnica wieku między nimi to rok i 2 miesiące :p oboje się przez cc urodzili :p

No to nawet jak by cc nie była probleme to zostaje reszte rzeczy których na ta chwile nie zmienie :D ale moj tez stwierdził ze drugie to tak za 3-5 lat :)

czesć dziewczyny

mam pytanko do dziewczyn które już urodziły, czy dostałyście jakieś paczki od firm z różnymi rzeczami dla dzidzi, bo moja koleżanka rodziła w innym szpitalu i podpisała jakąś zgodę na otrzymywanie informacji o produktach i dostała paczkę z butelką i innymi drobiazgami ???

ja mam termin na sobotę, i siedzę trochę na bombie zegarowej hehe, jak się nic nie wydarzy to w poniedziałek mam iść do szpitala, zobaczymy

co do drugiego dzieciaczka to rzeczywiście rozsądek nakazuje szybko się postarać ale rzeczywistość jest inna, wiem coś o tym bo miesiąc temu mnie zwolnili z pracy(przy umowie na zastępstwo można) i nie mam żadnych świadczeń oprócz zasiłku dla bezrobotnych, gdyby nie mąż to byłabym w czarnej d.................., ale cóż w naszym kraju mnie chyba już nic nie zdziwi

trzymajcie kciuki, jak będzie po wszystkim to dam znać
papa

Ostatnia edycja:
aneta mi kolezanka mowila o niebieskim pudełku, ale ja niestety nie dostała. A jak byłam teraz w odwiedzinach w weekend to one lezały na korytarzu .
Daj spokuj ja dostałam um o prace w maju i w maju sie tez dowiedziałam o ciazy ;/ kadorwa oczywiscie ze specjalnie zaszłam a mysmy sie 3 lata starali ; poza tym w tej firmie pracowałam juz od 2,5 roku

reklama
szkoda gadać, najbardziej śmieszy mnie gadanie o polityce prorodzinnej, powinno się mówić ale raczej o jej braku...

Do góry