reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpial w którym rodziłyście/zamierzacie rodzić?

Wiec generalnie duzy problem z tymi szpitalami! Mnie chyba bardziej jednak przekonuje MP, ze wzgledu na sprzet.... Termin mam na srodek grudnia, wiec jesli maja mnie przewozic w srodku zapewne srogiej zimy do innego szpitala...a nie daj Bog zeby mi chcieli dziecko zabrac samo!!! Chyba bym udusila!!! Bardzo cenie swojego lekarza ale boje sie ;/ A wiecie moze jak w Rydygierze wyglada porod rodzinny?? Sa jakies oplaty??

reklama
A wiecie moze jak w Rydygierze wyglada porod rodzinny?? Sa jakies oplaty??

ja rodziłam w madurowiczu więc to co pisze wiem od dziewczyn które rodziły w rydygierze - porody rodzinne są bezpłatne ale po porodzie tatuś nie może wejśc bezposrednio na oddzial do mamy i dzidziusie, moze je ogladac przez szybe, co dla mnie jest nie do pomyslenia:/

Zamierzam rodzić w Madurowiczu. Poleciła mi go moja przyjaciółka, która rodziła rok temu, mam do niej pełne zaufanie. Słyszałam dużo dobrego o opiece w tym szpitalu,a to chyba najważniejsze. Wiadomo że szpital ciasny, na 5 piętro trzeba pieszo bo windy nie ma, jedzenie masakra, czytałam na jakimś forum że są tam łóżka pozarywane, ale przecież to w końcu nie hotel czy spa, TAM SIE RODZI a nie odpoczywa. Ważne że zzo darmowe na życzenie, że mąż będzie przy mnie i nie ma jakiś wyznaczonych godzin odwiedzin. Właściwie trzeba mieć przy sobie tylko chusteczki nawilżające dla malucha, nawet sudokrem dostajesz na miejscu. Jak urodze w maju to opowiem jak było w praktyce :) Jutro się tam wybieram na zwiad, może się dowiem czegoś nowego.

Ostatnia edycja:
ja rodzilam w madurowiczu rok temu i tez moge polecic
faktycznie pieluszki połozne dzadzą jak sie je poprosi, ubiora w szpitalne ciuszki jesli nie bedziesz miala dla dziecka wlasnych, kąpią same wiec nic do kapieli ni epotrzeba, mleko dają, podkłady na łóżko, wkładki też dadzą jesli nie masz swoich tak wiec jest ok, łóżka faktycznie masakra, zwlaszcza po cesarce ciezko sie z nich wydostac ale poza tym naprawde nie mozna narzekac:tak:

Moja ginekolożka prowadząca pracuje w Matce Polce i zapewne tam będę rodzić. Tam też pewnie pójdę do szkoły rodzenia i jak wyczytałam w innym poście na stronie MP obejrzę sale porodowe.

Mam jednak inne pytanie - czy (i jeśli tak, to kiedy) deklaruje się szpital, w którym chce się rodzić?

Ah, i co z porodem rodzinnym w MP - tego na ich www nie wyczytałam.

Ja w Listopadzie 2010 rodziłam w Madurowiczu i mogę polecić...
Ja miałam cesarkę,więc na pooperacyjnej leżałam gdzie łóżka były regulowane elektrycznie-bardzo przydatne w pierwszych godzinach po cięciu...Później przenieśli na oddział i łóżka były normalne-ja przynajmniej nie miałam pozarywanego-spało się całkiem wygodnie-o ile można spać wygodnie po cięciu :eek:
Ogólnie miła atmosfera,jak nie czułam się na siłach lub chciałam iść pod prysznic, to można było liczyć na pomoc położnych...Kąpią dzieci sami,więc żadne kosmetyki nie potrzebne-zapewniają pampersy i jeśli ubranek nie masz to ubierają w szpitalne,mleko dla maluchów pod dostatkiem,podkłady higieniczne na łóżka i wkłady poporodowe też pod dostatkiem...
Z czystym sumieniem mogę polecić-miło wspominam pobyt w tym Szpitalu i cały poród mimo stresu :-)

Witam!
W najbliższym czasie zamierzamy z mężem starać się o drugie dziecko. Chciałabym rodzić w ICZMP (pierwszy poród miałam w Koperniku i nie mam zbyt dobrych wspomnień).
Właśnie jestem na etapie poszukiwań lekarza, który mógłby poprowadzić moją ciążę. Chciałabym, aby był to ktoś z Matki Polki. Słyszałam (i czytałam) bardzo dobre oponie o dr Kaczmarku. Wiem, że przyjmuje on w Gamecie - jak dla mnie super, bo mieszkam w miarę nie daleko. Moje pytanie dotyczy właśnie tego, czy prowadzi on także "zwykłe" czyli nie zagrożone ciąże, bez powikłań i komplikacji. Czy można umówić się u Niego właśnie w Gamecie na zwykłą wizytę ginekologiczną? (zanim zajdę w ciąże chciałabym się dobrze przebadać, ostatnio pobrana cytologia nie była zbyt dobra, niby wszystko już jest ok, ale chciałabym się najpierw upewnić) Będę bardzo wdzięczna za informacje.
A może macie innego lekarza, który wzbudził wasze zaufanie i pracuje w Matce Polce? Ja słyszałam też o dr Jaczewskim - macie o nim jakieś informacje?
Bardzo dziękuje z góry za informacje!

reklama
Do góry