reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZKOŁA RODZENIA

reklama
ale byłby numer, gdyby raz z jednej strony walneła (rączką), a z drugiej nóżkaą jednocześnie... :D zdziwiłby się tatuś

my po kolejnym spotkaniu w szkole rodzenia..

Bardzo się cieszę, że chodzimy. Dla mnie najważniejsze jest to, żeby ktoś uspokoił moje wyobrażenia porodowe, bo mimo, że staram się nie myśleć o przebiegu porodu, to.... myślę, że o tym nie da sie nie myśleć i nie wyobrażać sobie....

W poniedziałek mieliśmy 45 minutowy "wykład" w tematyce właśnie porodowej, i prawie godzinę gimnastyki. Musze tylko zapytać ginki, czy te ćwiczenia moge wykonywać, ale myślę, że nie będzie z tym problemu... :)

Co najciekawsze zajęcia gimnastyczne były z mamą 6 dzieci (siódme w brzuchu), mama jest w chyba 38 tygodniu i ..... ja chyba nie widziałam piekniejszej kobiety w ciąży. Zachwyciłam się :)
I co najciekawsze, że prawie wszystkie dzieci (oprócz pierwszego) urodziła...w domu i tym razem też ma takie plany... Może nie powinnam o tym pisać, bo pewnie odezwą się głosy: a co, jeśli zdarzyłaby się jakaś komplikacja ??? Nie zapytałam o to, bo na ten temat będziemy mieli jeszcze zajęcia, a w tym czasie jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby zapytać.

pokazała nam pozycje w których ona najlepiej się czuje w czasie skurczy

nie wiem o czym tu pisać, bo strasznie dużo informacji i rodzajów ćwiczeń Łyknęłam w poniedziałek,
Myślę, że na bieżąco (jak bedą jakieś forumowe zapytania, to podzielę się z Wami tym co wiem)

A w sobotę idziemy na 1.5 godziny. Będziemy słuchać i uczyc sie karmić :)

dziś kolejna szkółka o 19:00. Ma być spotkanie z położnikiem. Jak macie jakieś pytania: dawajcie - zapytam

Kazali nam przynieść aparaty - ma być jakaś niespodzianka :D Jestem strasznie ciekawa

;) Kinga, będę czytała Twoje opowieści po szkole rodzenia to nie będę musiała chodzić do mojego szpitala :laugh:
A tak na poważnie, już zrobiłam pierwszy krok: dowiedziałam się gdzie jest i od którego tygodnia można chodzić. :laugh:
A planuję zacząć od stycznia...ale co z tego wyjdzie?
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

u Was szkoły rodzenia są tylko przy szpitalach ???

Pamiętaj, że chodząc do takiej szkoły, będziesz szkolona: jak być posłusznym pacjentem...

reklama
ja się dzisiaj z internetu dowiedziałam że w Częstochowie jest tylko 1 szkoła rodzenia i to w dodatku nie w tym szpitalu co chcę rodzić muszę tam zadzwonić i dowiedzieć się szczegółów ale mój lekarz powiedział że moge przyjść do niego na dyżur to sobie oddział pozwiedzam

Do góry