reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szef kuchni poleca - czyli nasze przepisy :)

Przepis na bułeczki sodowe
Bardzo łatwe w wykonaniu, pyszne i zdrowe, robiły to nasze babcie, a nawet pra babcie piecząc je na piecach, my będziemy piec na patelni suchej , a żeby nie przywierały najlepiej podsypać trochę mąką
1łyżka soli
1łyżka cukru
1łyżka sody
250ml maślanki
1/2 kg mąki
A do ciasta możemy dać jakie tylko ziarno nam się podoba, ja najczęściej daję pestki z dyni.
Zagnieść ciasto, zrobić kuleczki, które klepiąc tworzymy kształt racuchów i wrzucamy na goracą patelnie, pieczemy z 2 stron i mamy pyszniutkie bułeczki z rana, smak mają nieziemski.
Wygląda to mniej więcej tak :
https://www.google.pl/search?q=plac...Fwww.pinkhungry.com%2Fsoda-farls%2F;3150;2100
 
reklama
Do góry