reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja kupiłam tez tyle pieluch, bo dobra cena była. Tak przynajmniej mi się wydawało. Jedna paczka wyszła za 44 zł. Ale koleżanka mnie uświadomiła, że ona kupuje w rossmmannie zawsze Jumbo paczki po 47 zł i to bez promocji ;-).
Z pampersami to ja bym na allegro uważała, bo jakoś nie wychodzi mi taniej niż w zwykłym tesco. No chyba, że ktoś ma daleko do większych sklepów, to jeszcze mogę zrozumieć.
Z promocjami to trzeba uważać, bo mam męża sprzedawce. To że jest promocja napisane, czy wyprzedaż, to nie znaczy, że produkt jest tańszy niż zwykle.
Sklepy potrafią podwyższyć ceny na kilka dni przed promocją, a potem przekreślają podwyższoną cenę i wpisują niższą. A my głupie ludziki myślimy, że taka promocja :sorry: Jedyna rada to generalnie orientować się w cenach. A jak ktoś się orientuje, to nagle może się okazać, że dany produkt tydzień temu był tańszy niż teraz w promocji. :sorry:
Nawet taki sklep jak reserved prowadzi taką politykę cenową. Już nie raz na wyprzedaży widziałam na metce ceną 100 zł przekreśloną na 40 zł. A w domu po odklejeniu cen okazywało się, że produkt bez promocji kosztował 60 zł :eek:

Wiesz z promocjami to tak jest niestety, ale gdzieś słyszałam, że jak robią taki numer jak w reserved to można się z nimi wykłócać i coś osiągnąć.:szok:Mi pieluchy będzie kupować siostra w makro;-):tak:

reklama
ja przy Paulince miałam tylko mała paczke 1 do szpitala, a pozniej odrazu 2, bo mała miała prawie 4 kg:tak: i bardzo szybko rosła i najdłuzej słuzył nam rozm. 3:tak: ale teraz chce uzywac orginalnych pamperów tylko 1 i 2, a pozniej bede juz szukac tanszych zamienników:tak:

A ja słyszałam ze "1" są krótsze z przodu i nie drażnią pępka. Ale to już tylko doświadczone mamy pampersowe mogą wiedzieć...

A ja słyszałam ze "1" są krótsze z przodu i nie drażnią pępka. Ale to już tylko doświadczone mamy pampersowe mogą wiedzieć...

Właśnie, właśnie...i te 1 miały z przodu na wysokości pępka coś w rodzaju takiego gazika o ile dobrze pamiętam. W każdym razie położna mówiła, że wystarczy przemywać spirytem i na to pampersa już bez żadnych opatrunków.

Dziewczyny, mam pytanie, nie wiem czy już ktoś je tu zadawał ale nie jestem w stanie przekopać się przez ponad 200stron postów...
co myślicie o monitorze oddechu...? Czy któraś używała, albo planuje?
Jakie macie doświadczenia? Polecanie może jakąś firmę? czy lepszy do łóżeczka pod materacyk czy na pieluszkę zakładany- czy nie przeszkadza dziecku?

Dziewczyny, mam pytanie, nie wiem czy już ktoś je tu zadawał ale nie jestem w stanie przekopać się przez ponad 200stron postów...
Jakie macie doświadczenia? Polecanie może jakąś firmę? czy lepszy do łóżeczka pod materacyk czy na pieluszkę zakładany- czy nie przeszkadza dziecku?
ja niepomoge bo nieużywałam i nie będe używac;-)

Klara wiem, ze masz złe doświadczenia, ale nie świruj kobieto!! :sorry:monitor oddechu?:shocked2: Przecież będziesz przy maleństwie. Ja Cię doskonale rozumiem ale nie daj się zwariować. Są takie elektroniczne nianie, które mają to ustrojstwo

KlaraM, ja nie używałam i nie będę. Wszystkie koleżanki, które miały, odradzają. Poza tym, po co Ci monitor? Przecież Ty i tak nie będziesz w ogóle spała, jadła czy odpoczywała, bo ciągle będziesz siedzieć przy łóżeczku synka - aż padniesz z wycieńczenia.;-)

reklama

Klara M Z tego co ja się orientuję to te monitory są zalecane dla wcześniaków. Moja znajoma np. urodziła w 7-mym mc. po ok. dwóch tygodniach mogła zabrać dziecko do domu pod warunkiem, że miała właśnie monitor oddechu. Ale dla dzieci urodzonych w terminie jest to zbędne :eek:

Do góry