Klara M
Fanka BB :)
Co do koszul dziewczynki to ja kupiłam dwie słodkie bawełniane rozpinane z przodu na cyckach po 14 złotych, są kolorowe i wesołe no i ładne:-) Stwierdziwszy że to nie majątek kupię trzecią. Tez jestem ostatnia osobą, która chętnie wydaje kasę- dlatego wózek i łóżeczko po Tomku bo po co nowe?tak jak i wiele innych rzeczy - fotelik, ciuchy, tetrówki rożek itp![]()
Ja mam też wiele ciuszków po dzieciach znajomych, owszem mam kilka nowych, ale cała szafka i dwie pralki jeszcze czekają....i bardzo się cieszę że dostałam tyle tego...
A poza tym jesli chodzi o ten monitor to nie dajmy sie zwariowac i nie stawajmy sie nadopiekunczymi matkami, bo to do niczego dobrego nie prowadzi i nie stresujmy dzidziusia juz od noworodka.
Tez nie wiem jak to wyglada. Malo tego, nie wiedzialam, ze cos takiego w ogole istnieje.
Myślę, że to zbyt pochopny osąd... to że chcę kupić monitor oddechu oznacza, że będę zbyt nadopiekuńcza... pewnie będę bardziej wrażliwa, ale nie widzę się w roli mamusi biegającej za dzieckiem i powtarzającej co pięć sekund, uważaj, bo się przewrócisz główkę rozbijesz, bo się zadrapiesz...itd...
Zgadzam się z Tobą, że nadopiekuńczość nie jest dobra... że wszystko trzeba z głową...
ale jak już pisałam mam takie doświadczenia a nie inne i chciałam posłuchać opinii tych co stosowali moniotr oddechu...
Macy no właśnie boję się tego, że ten monitor niepotrzebnie i za często robi tzw. fałszywy alarm... takie opinie nawet nie wiem gdzie też zasłyszałam, ale nie znam nikogo osobiście co by stosował i to potwierdził....
Trochę mam mętlik, a z drugiej strony jak czytam opisy tych urządzeń, tyle że na stronie producenta to na chwile mi on mija i znów mam pewność że warto kupić...
i bądź tu mądry
![Zadziwiona(y) :confused2: :confused2:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/confused8gj.gif)
Synek jeszcze w brzuszku a ja mam już tyle dylematów....
ale wychowanie i opieka to sztuka wyboru, co nie? chyba się nauczę?