reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

No i znalazłam mebelki do pokoiku, które mi sie w końcu podobają - cena mnie lekko powaliła, ale jestem zakochana:) Byliśmy dziś na targach "Moje Dziecko" i znalazłam firmę, co robi naprawde ładne mebelki dla dzieciaczków, więc polecam poszukującym - bardzo porządnie wykonane!
Meble dla dzieci - meble młodzieżowe - pokój dziecięcy - meble dziecięce - łóżeczka dziecięce - łóżka dla dzieci - Meblik.pl
(myślę nad motywem sawanny albo orchidei, ale muszę najpierw przekonać M)

Mnie sie bardziej podoba orchidea:zawstydzona/y:Ale moze dlatego ze ja po prostu uwielbiam te kwiaty;-)

reklama
Agbar: ale śliczności pokupowałaś - widzę, że niezłe zakupy były!:-)
Mi ta orchidea też się podoba, ale mój M był żyrafą zachwycony - no zobaczymy:tak:

No i znalazłam mebelki do pokoiku, które mi sie w końcu podobają - cena mnie lekko powaliła, ale jestem zakochana:) Byliśmy dziś na targach "Moje Dziecko" i znalazłam firmę, co robi naprawde ładne mebelki dla dzieciaczków, więc polecam poszukującym - bardzo porządnie wykonane!
Meble dla dzieci - meble młodzieżowe - pokój dziecięcy - meble dziecięce - łóżeczka dziecięce - łóżka dla dzieci - Meblik.pl
(myślę nad motywem sawanny albo orchidei, ale muszę najpierw przekonać M)
Mebelki śliczne, ale cena powalajaca. Ja mam zwykle drewniane
Buy Salisbury Pine Furniture Set. at Argos.ie - Your Online Shop for .

Mnie już tak korci żeby wszystko kupić, ale z kasą krucho a chciałabym hurtem. Może się też dziadkowie dołożą do czegoś a jak sama kupię to później nie będą mieli co kupować. Zresztą w mojej rodzince istnieje niestety przekonanie że ciągle jest za wcześnie aby coś kupować. Niektórzy twierdzą że wszystko dopiero po urodzeniu dziecka. Ja też mam troszkę zakiełkowane to w główce chociaż wiem że to tylko głupie gadanie. Narazie się wstrzymuję. Wasze zdobycze są poprostu cudne:tak:

Ostatnia edycja:
Mnie już tak korci żeby wszystko kupić, ale z kasą krucho a chciałabym hurtem. Może się też dziadkowie dołożą do czegoś a jak sama kupię to później nie będą mieli co kupować. Zresztą w mojej rodzince istnieje niestety przekonanie że ciągle jest za wcześnie aby coś kupować. Niektórzy twierdzą że wszystko dopiero po urodzeniu dziecka. Ja też mam troszkę zakiełkowane to w główce chociaż wiem że to tylko głupie gadanie. Narazie się wstrzymuję. Wasze zdobycze są poprostu cudne:tak:

Morka mi tez tesciowa i tata mowią ze to za wczesnie, ale ja robie swoje, sciagnelam ubranka ze strychu po mojej chrzesnicy i wózek:)Pierwsze nosidelko do samochodu i licze ze łożeczko kupi tesciowa:) Chcialabym miec wszystko nowe, ale raz że to glupota kupowac cos, jak sa rzeczy nie zniszczone i by sie marnowaly, a dwa ze z kasa tez u nas krucho.Z reszta wózek to tylko na spacery, chcialabym miec jednak nowe łozeczko, bo troche posłuzy.

Ostatnia edycja:

Bo bez BPA produkują różne firmy... Ma nawet Avent i Dr. Brown, lecz niestety kwestia jest danego kraju. Bo u nas w polsce Avent i Dr Brown nie prowadza sprzedaży takich butelek bez BPA. Tommee Tippee już w Polsce sprzedaje, ale dopiero od niedawna.

Agbar wszystkie rzeczy prześliczne
Golanda fakt chciałoby się wszystkie rzeczy nowe dla maluszka. Tylko, że wtedy trzeba byłoby fortunę wydać na wyprawkę. A i tak potem by się okazało, że połowa kasy to niepotrzebnie została wydana.

apropos butelek - to na początek taka 150ml wystarczy? czy lepiej kupic od razu 260? myślę o butelkach Tommee Tippee:tak:

reklama
ja też chciałabym karmić piersią, ale butelki raczej powinnam mieć w zapasie żeby dopajać wodą czy coś.. ? dlatego też o TT myślę, bo _podobno_ fajnie imitują karmienie piersią i nie zaburzają ssania u dzieciaczków..

a takie rzeczy jak smoczki kupicie? też _podobno_, ale te ortodontyczne już tak nie szkodzą dzieciaczkom a nawet sa wskazane w pierwszych miesiącach? Może któraś z was wie coś o tym więcej?

Do góry