reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

boso na naturalnym podłożu ( trawa, piasek ... ) w bucikach na sztucznym - beton panele ... to się tyczy również dorosłych ... aby amortyzować wstrząsy wynikające z chodzenia po takim podłożu

nie żebym ślepo ufała mojemu ortopedzie ale nie tylko on to sugeruje ...bodaj Zawitkowski uważa podobnie, jest z reszta na BB specjalny wątek na ten temat - każdy zrobi jak uważa :-)

rox własnie o to chodzi ze na twardym "nienaturalnym" powinno sie torszke łagodzic uderzenia na stawach, ale mi sie wydaje ze podeszwa dla takiego maluszka musi byc naprawde mięciutka i gietka bo oni nie maja takich miesni jak my i dla nich nawet bardzo miekkie buciki są twarde....
ja zwracam uwagę czy bucik się zgina przy chodzeniu, bo to ze nam w rekach sie zegnie to nic nie znaczy, na nózce moze byc jak chodak ;-/

a pan Zawitowski no cóz gada zwykle o tym za co mu akurat sponsorzy płacą:no:
dla mnie to zerowy autorytet:sorry:

reklama
KOLIBER77 fatycznie nie poznałam go ze strony rehabilitanta ale ze strony doradztwa mogłabym sie z nim bardzo dłuzo sprzeczać...ale to nie wazne kazdy ma swoje przekonania i doświadczenia. ciesze sie ze przynajmniej jako rehabilitant idzie mu dobrze.

rox nie sądze by cena stanowiła o jakości i przydatności, zdrowotności itp i tym że żeby było wygodnie to trzeba wydac krocie...

są sklepy gdzie ten sam produkt moze kosztowac duzo a w drugim malutko to twoj wybór gdzie to kupisz i czy poczujesz sie lepiej z lżejszym portfelem ;-) ale nie możesz powodować w kimś mysli ze skoro kupuje tanie to na pewno złe....
podałam faktycznie najtansze produkty ale uwierz że sa takie same kilka razy droższe gdzie indziej:-)

hmmmtu akurat zgadzam sie z margolią rox ze nie cena zawsze świadczy o jakości ...... bez przesady zebym paputki dla AMelki na 2 miesiace kupowała za 170 zł !!!! <szok> ja kupiłam za 40 zł i uważam ze sa bardzo fajne :-)

Mnie też skutecznie odstrasza ta cena. Julka jeszcze nie łazi,więc nie myślę na razie.

Myślałam, że "bartek" to dobra firma ale któraś pisała chyba Astrid, że używała i dziecko nogi wykręca :szok:

Nie wiem już sama.

Mnie też skutecznie odstrasza ta cena. Julka jeszcze nie łazi,więc nie myślę na razie.

Myślałam, że "bartek" to dobra firma ale któraś pisała chyba Astrid, że używała i dziecko nogi wykręca :szok:

Nie wiem już sama.

Wielokrotnie kupowałam w Bartku i jestem zadowolona - sporo zależy od buta i od stopy dziecka - przecież ono też w jakimś tam sposób ustawia te nóżki a na początku musi być to odpowiedni but. Nie czytałam wypowiedzi o której mówisz więc nie wiem o chodzi i się dalej mondrzyć nie będę.

Ostatnio oblukałam sklep antylopa dla dzieci mają sporo fajnych modeli dla starszych dzieci (dla młodszych nie oglądałam) lubię też firmę geox ale oni są dość drodzy. Uważam też że należy przypatrywać się butom ze sklepów typu ccc - niektóre mają świetne i zawsze tam wpadam jak szukam butów dla Gabi ale czasami mają takie badziewie że szkoda gadać....zresztą chyba jak każda firma....

Czechow ja też widziałam w ccc, ale z góry je skreśliłam, w sumie sama nie wiem dlaczego. Chyba będę musiała się im baczniej przyjrzeć:tak:

Niektóre są fajne - tam są różne firmy i różne produkty więc nie ma co skreślać trzeba uważnie patrzeć na but i wiedzieć jakie parametry mają spełniać...

Jutro idę ze starszą na poszukiwanie kapci do przedszkola.... już się boję....

margolia[/B] wybacz ale im dłużej Cię czytam tym bardziej ciśnie mi się na język określenie wszechwiedząca i jedyna rację mająca ... wybacz ale prawie każda dyskusja z Tobą to pokazywanie że tylko i wyłącznie twoje stanowisko jest dobre a co my matki już dwójki a niektóre trójki dzieci możemy wiedzieć, albo te co pieluchy mają chemiczne albo te które konsultują wybór obuwia ze znanym i dobrym ortopedą .. ... [/COLOR]

rox niektórzy maja 10-cioro dzieci ale są negatywnym przykładem wychowania dzieci...w dalszym ciągu obstaje przy tym ze ilośc zwykle nie idzie razem z jakością;-)
a dyskusja no cóż nie zawsze ma prowadzic do porozumienia, czasem zwykle ma służyć wymianie informacji a nie na siłe przekonywania do swoich racji...
wiesz mnie też duzo ludzi uswiadamia chociaż w pierwszych myslach wydaje mi sie ze sie mylą....i tak było właśnie z pieluchami wielorazowymi i szczepieniami...
nie uważam że stosując pieluchy "chemiczne" i inne rzeczy robicie źle....sądze ze macie wybór i wybrałyście....
hmmm ja też znałam kiedys tylko szczepienie i pampersy a teraz:-)wiem że mozna bez tego że do niczego nie moza mnie zmusić na zasadzie większości i że wole sama zbadać sprawe zanim cos zrobie sobie lub dziecku....

na temat buciorków skarpeteczek i innych wynalazków duzo sie naczytałam i wywnioskowałam ze powinny byc takie zeby dziec miał tak wygnie jakby ich nie było:tak: polecam ale nie nakazuje....a twoj temat zgłębiłam bo warto nawet jeżeli nie jest "dobry" kazde "inne" zdanie jest ciekawe....takie oklepane nie są fajne i interesujące :happy:

nie lubie być cześcią szarego tłumu...wole kolorowe"kapelusze" :laugh2:

reklama
margolia masz wyjątkowy talent do wzbudzania antysympati wśród innych osób - co się odezwiesz to kolejne osoby reagują wysypką na ciebie - współczuję :)

Do góry