reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Dziewczyny z chustowym doświadczeniem, co myślicie o czymś takim:

Pentelka Chusta elastyczna CZEKOLADKA TANIO! 50cm (932114249) - Aukcje internetowe Allegro

Chciałabym kupić jakąś chustę, tylko zastanawiam się, jaka będzie dobra na początek - elastyczna czy tkana? Nie chciałabym też jednak majątku na nią wydać i trochę mnie odstraszają te po 150-200zł. Z drugiej strony też nie chcę jakiejś lipy kupić. Proszę o poradę. :)

reklama
Dziewczyny z chustowym doświadczeniem, co myślicie o czymś takim:

Pentelka Chusta elastyczna CZEKOLADKA TANIO! 50cm (932114249) - Aukcje internetowe Allegro

Chciałabym kupić jakąś chustę, tylko zastanawiam się, jaka będzie dobra na początek - elastyczna czy tkana? Nie chciałabym też jednak majątku na nią wydać i trochę mnie odstraszają te po 150-200zł. Z drugiej strony też nie chcę jakiejś lipy kupić. Proszę o poradę. :)

Mam taką chustę i jestem z niej niesamowicie zadowolona.

Dziewczyny nie mam w czym kłąść spac mojego malucha, rożek zbyt mały, kocykiem muszę go bardzo otulać i jest mu zbyt gorąco. czy któraś z Was ma może polarowy śpiworek? napiszcie jak się sprawdza, może jakiś link;-):tak:

Co do chusty, ja wczoraj zamówiłam taką:
TRENDY CHUSTA NOSIDŁO ByKay NOWOSC UNI 1- kolor (922009436) - Aukcje internetowe Allegro

Z tego co się orientowałam to łatwiej jest założyć właśnie chustę elastyczną, gdyż najpierw wiążemy chustę a potem wkładamy dziecko.
Tkaną niestety trzeba zakładać razem z dzieckiem, bo inaczej nie będzie odpowiednio dopasowana.
Już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie przesyłka, bo moje ręce odmawiają mi posłuszeństwa, bo Bartuś chce być non stop właśnie na rękach:confused2:

yol_a my mamy cos takiego
<OK> STERNTALER__ BECIK OTULACZ OKRYCIE MIX (925105681) - Aukcje internetowe Allegro
sprawdza sie super, rożka nie używałam w ogole, czasem jak otulacz w praniu uzywam cieniutkiego kocyka

Dziękuję dziewczyny, Kaja ten twój droższy, ale i coś na głowę jest;). Ja mam 2 kocyki jeden cieniutki mały polarkowy - za chłodno w nocy, drugi grubszy duży- za gorąco......;-)A te śpiworki super sprawa jednak

Mój Mały spał w rożku może dwa tygodnie teraz go przykrywam tym rożkiem jak kołderką. Nie wykopuje się więc jest mu dobrze, a odkąd zmniejszyliśmy temperaturę w pokoju to śpi jak aniołek. A jak będzie miał za zimno to mam kołderkę.

reklama
Dziewczyny, które mają karuzele na baterie. Czy wasze silniczki też tak głośno chodzą?? Jestem ciekawa jeszcze, kiedy wasze maluchy zaczęły zauważać zabaweczki z karuzeli?? Mój ma miesiąc i jeszcze ich nie dostrzega...

Do góry