reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

No tak ale przed pierwszym zastosowaniem to chyba mogę wcześniej wyparzyć?? :eek: A opakowania już powyrzucałam i nie wiem co było na nich napisane :crazy:
pewnie ze możesz a dlaczego nie :tak:ja już mam tylko jak mówiłam butelki takiej gdzie będe robić picie to jeszcze nie a dlatego bo niechce jej z opakowania wyjmować bo w sumie może mi się tak szybko nieprzyda(co na to licze)więc poco:tak:

reklama
No i o tym w sumie nie pomyślałam, bo ja mam unisex ale... BEŻOWY :confused2::eek::sorry: Oj mamusia będzie miała kupe roboty przy Polci, coś widzę....:rofl2::rofl2::rofl2:
Ja nosidło mam beżowe, ale jakoś specjalnie przy małym nie ucierpiało kolorystycznie. I można spokojnie było prać. A fotelik dostaliśmy za free i mamy granatowy. Nie narzekam na kolor, bo jak za darmo, to za darmo, a my potrzebujemy tylko, żeby księżniczkę ze szpitala przywieźć, bo inaczej nie dadzą.
Kobietki a powiedzcie mi, kiedy wyparzyć te wszystkie smoczki, szczotkę, grzebyk, gruszkę i inne rzeczy??? No i np. smoczki (uspokajacze) wrzucać do wrzątku całe czy tylko tarczkę zamaczać??:eek::eek: A butelki we wrzątku się nie stopią??? Lub nie naddadzą się?? Do gruszki do środka też lać wodę??:eek::eek: Niby oczywista oczywistość to wyparzanie ale jak się głębiej nad tym zastanowić???:eek::eek:
Grzebyka i szczotki jak chyba nie parzyłam. Już nie pamiętam. Szczotka na pewno była myta w ciepłej wodzie z mydełkiem. Na smoczkach się nie znam, ale kiedyś czytałam, że po wyparzeniu można schować do słoiczka, zakręcić i trzymać w lodówce przez jakiś czas, to są sterylne. A butelki się nie stopią.;-) Na bank.

Prawie każde dziecko ulewa i nie jest to od razu refluks, bo to normalne zjawisko fizjologiczne jeśli występuje do któregos tam miesiąca :-) Nie popadajmy od razu w skrajności - a opanowac można naprawdę wiele i pozostanę przy swoim zdaniu, że wystarczy mieć dużo cierpliwości i samozaparcia i można sobie poradzić z wieloma sprawami...

Okej wypisuje się :cool2::-D

Witam.
Mam do sprzedania pakę ciuszków dla dziewczynki -około 90 sztuk , głównie angielskich ubranek z firm takich jak : NEXT, MARKS &SPENCER, MORRIS MOUSE ITP.
Ciuszki były noszone tylko przez moją córkę, która urodziła się w okresie zimowym. Najmniejsze ubranka są odpowiednie na tą porę roku, reszta idealna także na wiosnę. Rozmiary 0-3-6-9 miesięcy- są to rozmiary z metki, ale z doświadczenia wiem że wystarczą na dłużej -do około roczku. W pace znajduje się dużo sukieneczek, bluzeczek a także kombinezon zimowy i kurteczki wiosenne.
Serdecznie polecam i zapraszam do licytacji.
Cena minimalna to tylko 200 zł a więc około 2,3 za sztukę!!!

Paka 90 szt. 0-3-6-9 firmówek dla Dziewczynki (849569412) - Aukcje internetowe Allegro

Prawie każde dziecko ulewa i nie jest to od razu refluks, bo to normalne zjawisko fizjologiczne jeśli występuje do któregos tam miesiąca :-) Nie popadajmy od razu w skrajności - a opanowac można naprawdę wiele i pozostanę przy swoim zdaniu, że wystarczy mieć dużo cierpliwości i samozaparcia i można sobie poradzić z wieloma sprawami...

Patrysia: a tam się z Toba zgadzam w 100% - jakbysmy wybierały kolor, żeby się nie brudził to by niewiele kolorów było do wyboru!

Co do wyparzania to ja po prostu gotuje gorącą wodę - wyłączam i wrzucam do niej butelkę, smoczka nie kupiłam jeszcze, no i gruszki też używac nie będę, więc nie wiem jak smoczki wyparzyć...
szczerze dzieciaczki ulewaja po posiłku co już widaomo że przygotowana pieluszka by była co pod brudka sobie może leżec;-)
smoczki normalnie wrzucamy całe tak jak butelki:tak:

Paula - najlepiej jakbyś je w jakimś sklepie na żywo zobaczyła bo na zdjęciu to wszystko może pięknie i solidnie wyglądać....
Taki mały komentarz co do koloru. Ja nie brałabym różowego, bo fotelik/ nosidełko to rzecz, która może posłużyć też przy kolejnej dzidzi. A chłopaka później w różowym nosić to chyba nie teges trochę...
pumpkin my nie planujemy chwilowo drugiej dzidzi :-) doszliśmy do wniosku, że zuzia będzie miała 4-5lat,to wtedy pomyślimy. chyba że wcześniej się "zrobi" jakaś niespodziewajka :-D
ale wspomniałam już, że do mnie ma przyjść nowiutki fotelik z graco beżowo-brązowy tyle że w marcu :tak: więc ten jest na sam początek
Paula co do fotelika to moim skromnym zdaniem opcja numer1 :tak: Jak tak patrzę to ten drugi jest dosyć głęboki. Moja koleżanka dostała tej firmy fotelik i nie używała go przez pierwsze dwa miesiące bo dzidzia jej się "zapadała" Wiadomo, chwiejny kręgosłup, nie potrafi jeszcze główki utrzymać a te wszystkie poduszeczki mało co dawały potem pod materiał musiała podłożyć poduszkę to już w miarę było. Ja przy wyborze fotelika na to patrzyłam :tak: "Pożyczyłam" jej dzieciaczka i włożyłam do fotelika.;-)
ale trzeba też doliczyć to, że teraz będziemy wkładać dzidzie w grubaśnych kombinezonach, więc może nie będzie tak źle? :sorry: kurcze,sama już nie wiem..

A to moja wczorajsza dostawa :-):-):-)
BOSKIE:szok: jaki to wozek?!!? strrrrasznie mi sie podoba

A to moja wczorajsza dostawa :-):-):-)

Kruszynka, fajny wozek. Co to za wozek?

A body przecudowne:-)

Heh, co do takich ubranek i ubran z napisami, to moj tata, jak przyjechal na slub, przywiozl t-shirt dla siebie i nosil go tutaj z napisem "najlepszy dziadek swiata" :-D i specjalnie do tego rozpinany sweter, zeby napis bylo widac :-D

Paula3, Karoli4 to BARTATINA naprawde jestem zadowolona, jest fajnie wykonczony w srodku, lekko sie prowadzi (jezdzilam po pokoju hehe) nie wiem jak przy wiekszych skretach bo nie mam tyle miejsca, stabilny i ma mocny hamulec to dla mnie wazne.

reklama
Do góry