reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Hej dziewczyny, jestem początkująca i nie wiem czy pisałyście już o praniu ciuszków itp, chodzi mi konkretnie czy prać w pralce czy ręcznie, jakiego proszku i płynu używać czy płynu już nie a może lepiej w samym płynie?:)

reklama
Hej dziewczyny, jestem początkująca i nie wiem czy pisałyście już o praniu ciuszków itp, chodzi mi konkretnie czy prać w pralce czy ręcznie, jakiego proszku i płynu używać czy płynu już nie a może lepiej w samym płynie?:)

Tylko w pralce !! :szok: Proszek najlepszy jest Jelp, a plynu do plukania lepiej nie uzywac, bo najbardziej uczula (uczula glownie plyn, nie proszek). Najlepiej odwirowac pranie 2 razy. Tez jestem poczatkujaca, ale juz po konsultacjach u bardziej doswiadczonych :)

Dorcia Te ozdoby co zrobiłaś dla Franka, robiłaś do ramek o jakich rozmiarach. Możesz mi podac link do aukcji gdzie kupowałaś naklejki??

Joasiu, ramki były najzwyklejsze z ikei rozmiar 40x50cm, po 14,99zł każda,
a za naklejki zapłaciłam łącznie 25zł w sklepie dziecięcym gdzie można dla dziecka wszystko kupić nie kupowałam i na allegro to były takie małe arkusze jak rozłożony laptop jak chcesz je potem malować to polecam farby akrylowe bo te moje olejne jeszcze schną - bo to takie do malowania obrazów nie drewna ale efekt fajny jak w końcu wyschną i m powiesi to zrobię foty i wrzucę na wątek pokoikowy:-D
IKEA | Ramki i obrazki | Ramy | RAM | Ramka

Jola ja bym koło łóżeczka postawiła jeszcze jakiś fotel do karmienia lub posiedzenia przy łóżeczku.Bardzo fajna pościel. :tak:
Też bym już chętnie jak skończę remont rozłożyła łózeczko, ale wszyscy w rodzinie przesądni i mnie straszą:-(
A ja nie robię pokoju dla dziecka, tylko kącik w naszej sypialni, a z reszty ( czyli całych dwóch pokoi) zrobiłam gościnne:zawstydzona/y:
Wydaje mi sie ze i tak bym nie wytrzymała nasłu****ac w nocy co z malutka ,wiec niech śpi u nas. Zresztą po dwóch latach dostanie i tak eksmisje za ścianę;-)
A teraz spadam kupic sofę trójkę rozkładaną i fotel( ciekawe czy mi z jednym sprzedadzą czy muszę kupić z dwoma:eek:?)

Jola ja bym koło łóżeczka postawiła jeszcze jakiś fotel do karmienia lub posiedzenia przy łóżeczku.Bardzo fajna pościel. :tak:
Też bym już chętnie jak skończę remont rozłożyła łózeczko, ale wszyscy w rodzinie przesądni i mnie straszą:-(
A ja nie robię pokoju dla dziecka, tylko kącik w naszej sypialni, a z reszty ( czyli całych dwóch pokoi) zrobiłam gościnne:zawstydzona/y:
Wydaje mi sie ze i tak bym nie wytrzymała nasłu****ac w nocy co z malutka ,wiec niech śpi u nas. Zresztą po dwóch latach dostanie i tak eksmisje za ścianę;-)
A teraz spadam kupic sofę trójkę rozkładaną i fotel( ciekawe czy mi z jednym sprzedadzą czy muszę kupić z dwoma:eek:?)

Ja tez bym postawila, marzy mi sie ale musze troche finanse ohraniczyc, choc T wie o tym ze mi sie marzy i mam cicha nadzieje od mikolaja moze dostac;-)

Joasia, nie, nie malowałam sama az taka dobra to nie jestem:-p to są naklejki oczywiście:tak:sama malowałam ramki bo były typowo drewniane a ja chciałam w kolorze a te gotowe w kolorze to droższe i dużo mniejsze

Można prać w pralce i ręcznie, z tym, że w pralce wygodniej, lepiej wypłucze pranie. Proszków do prania bielizny dziecięcej na rynku jest sporo. Wspomniany już jelp, lovella, dzidziuś, persil sensitive, bobas. Płynów zmiękczających się nie stosuje.
Emilia, na pokoik dla dziecka przyjdzie czas. My chyba też wstawimy łóżeczko do naszego pokoju, choć jest jeszcze jeden, w którym śpi nasz synek. I mi będzie wygodniej w nocy karmić i on będzie spokojniejszy.

Tylko w pralce !! :szok: Proszek najlepszy jest Jelp, a plynu do plukania lepiej nie uzywac, bo najbardziej uczula (uczula glownie plyn, nie proszek). Najlepiej odwirowac pranie 2 razy. Tez jestem poczatkujaca, ale juz po konsultacjach u bardziej doswiadczonych :)

Sylwkasz, ja właśnie piorę pierwsze ciuszki dokładnie tak, jak napisałaś ;-)Pozwoliłam sobie tylko na trochę wyższą temperaturę niż na metkach ... 40 stopni wydaje mi się trochę za mało :confused2:

reklama
A ja ostatecznie poukładałam ubranka Malunia, żeby potem tylko w kartony popakować i przewieść. Wybrałam ubranka na wyprawkę, tylko nie wiem czy dobrze:-p

Body wybrałam na krótki rękaw bo będzie mi łatwiej zakładać. Pajac w paski jest bawełniany i cieniutki, z Tesco więc niektóre z Was wiedzą jaki jest. Ten drugi pajac jest z polaru ale nie grubego. Na to kombinezon, który pokazywałam wcześniej. Oczywiście skarpetki i czapka gruba. Jak myślicie, może tak być??:eek: Chciałabym już sobie to schować i mieć przyszykowane.

Załączniki

• Zdjęcie021.jpg
    Zdjęcie021.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 43
  • Zdjęcie022.jpg
    Zdjęcie022.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 41
  • Zdjęcie023.jpg
    Zdjęcie023.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 44
Do góry