reklama
sylwkasz
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, jestem początkująca i nie wiem czy pisałyście już o praniu ciuszków itp, chodzi mi konkretnie czy prać w pralce czy ręcznie, jakiego proszku i płynu używać czy płynu już nie a może lepiej w samym płynie?
Tylko w pralce !! Proszek najlepszy jest Jelp, a plynu do plukania lepiej nie uzywac, bo najbardziej uczula (uczula glownie plyn, nie proszek). Najlepiej odwirowac pranie 2 razy. Tez jestem poczatkujaca, ale juz po konsultacjach u bardziej doswiadczonych
Dorciaa
Dorcia Te ozdoby co zrobiłaś dla Franka, robiłaś do ramek o jakich rozmiarach. Możesz mi podac link do aukcji gdzie kupowałaś naklejki??
Joasiu, ramki były najzwyklejsze z ikei rozmiar 40x50cm, po 14,99zł każda,
a za naklejki zapłaciłam łącznie 25zł w sklepie dziecięcym gdzie można dla dziecka wszystko kupić nie kupowałam i na allegro to były takie małe arkusze jak rozłożony laptop jak chcesz je potem malować to polecam farby akrylowe bo te moje olejne jeszcze schną - bo to takie do malowania obrazów nie drewna ale efekt fajny jak w końcu wyschną i m powiesi to zrobię foty i wrzucę na wątek pokoikowy
IKEA | Ramki i obrazki | Ramy | RAM | Ramka
Jola ja bym koło łóżeczka postawiła jeszcze jakiś fotel do karmienia lub posiedzenia przy łóżeczku.Bardzo fajna pościel.
Też bym już chętnie jak skończę remont rozłożyła łózeczko, ale wszyscy w rodzinie przesądni i mnie straszą:-(
A ja nie robię pokoju dla dziecka, tylko kącik w naszej sypialni, a z reszty ( czyli całych dwóch pokoi) zrobiłam gościnne
Wydaje mi sie ze i tak bym nie wytrzymała nasłu****ac w nocy co z malutka ,wiec niech śpi u nas. Zresztą po dwóch latach dostanie i tak eksmisje za ścianę;-)
A teraz spadam kupic sofę trójkę rozkładaną i fotel( ciekawe czy mi z jednym sprzedadzą czy muszę kupić z dwoma?)
Też bym już chętnie jak skończę remont rozłożyła łózeczko, ale wszyscy w rodzinie przesądni i mnie straszą:-(
A ja nie robię pokoju dla dziecka, tylko kącik w naszej sypialni, a z reszty ( czyli całych dwóch pokoi) zrobiłam gościnne
Wydaje mi sie ze i tak bym nie wytrzymała nasłu****ac w nocy co z malutka ,wiec niech śpi u nas. Zresztą po dwóch latach dostanie i tak eksmisje za ścianę;-)
A teraz spadam kupic sofę trójkę rozkładaną i fotel( ciekawe czy mi z jednym sprzedadzą czy muszę kupić z dwoma?)
jola.24
Jola ja bym koło łóżeczka postawiła jeszcze jakiś fotel do karmienia lub posiedzenia przy łóżeczku.Bardzo fajna pościel.
Ja tez bym postawila, marzy mi sie ale musze troche finanse ohraniczyc, choc T wie o tym ze mi sie marzy i mam cicha nadzieje od mikolaja moze dostac;-)
macy
Można prać w pralce i ręcznie, z tym, że w pralce wygodniej, lepiej wypłucze pranie. Proszków do prania bielizny dziecięcej na rynku jest sporo. Wspomniany już jelp, lovella, dzidziuś, persil sensitive, bobas. Płynów zmiękczających się nie stosuje.Hej dziewczyny, jestem początkująca i nie wiem czy pisałyście już o praniu ciuszków itp, chodzi mi konkretnie czy prać w pralce czy ręcznie, jakiego proszku i płynu używać czy płynu już nie a może lepiej w samym płynie?
Emilia, na pokoik dla dziecka przyjdzie czas. My chyba też wstawimy łóżeczko do naszego pokoju, choć jest jeszcze jeden, w którym śpi nasz synek. I mi będzie wygodniej w nocy karmić i on będzie spokojniejszy.A ja nie robię pokoju dla dziecka, tylko kącik w naszej sypialni, a z reszty ( czyli całych dwóch pokoi) zrobiłam gościnne
LauLau
Tylko w pralce !! Proszek najlepszy jest Jelp, a plynu do plukania lepiej nie uzywac, bo najbardziej uczula (uczula glownie plyn, nie proszek). Najlepiej odwirowac pranie 2 razy. Tez jestem poczatkujaca, ale juz po konsultacjach u bardziej doswiadczonych
Sylwkasz, ja właśnie piorę pierwsze ciuszki dokładnie tak, jak napisałaś ;-)Pozwoliłam sobie tylko na trochę wyższą temperaturę niż na metkach ... 40 stopni wydaje mi się trochę za mało
reklama
Gosieekk
A ja ostatecznie poukładałam ubranka Malunia, żeby potem tylko w kartony popakować i przewieść. Wybrałam ubranka na wyprawkę, tylko nie wiem czy dobrze
Body wybrałam na krótki rękaw bo będzie mi łatwiej zakładać. Pajac w paski jest bawełniany i cieniutki, z Tesco więc niektóre z Was wiedzą jaki jest. Ten drugi pajac jest z polaru ale nie grubego. Na to kombinezon, który pokazywałam wcześniej. Oczywiście skarpetki i czapka gruba. Jak myślicie, może tak być?? Chciałabym już sobie to schować i mieć przyszykowane.
Body wybrałam na krótki rękaw bo będzie mi łatwiej zakładać. Pajac w paski jest bawełniany i cieniutki, z Tesco więc niektóre z Was wiedzą jaki jest. Ten drugi pajac jest z polaru ale nie grubego. Na to kombinezon, który pokazywałam wcześniej. Oczywiście skarpetki i czapka gruba. Jak myślicie, może tak być?? Chciałabym już sobie to schować i mieć przyszykowane.
Załączniki
Podziel się: