reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Ja właśnie zajarzyłam, że smoczek, który kupiłam świeci w ciemności :-D Czapek nie mam wcale, oprócz trzech bawełnianych:eek:
oj tak bardzo fajna sprawa jak smoczki świeca w ciemności co ja także takie kupie:tak:a co do czapeczek to aż tak dużo nie jest potrzebnych tyle aby ubrac np.po kapieli a na spacerek to cieplejsze się ubierze ale tez nie trzeba duzo bo przecież aż tak się nie brudzą itp.;-)
U mnie body obowiązkowo, na prawdę się świetnie sprawdza:tak: Sam pajac na gołe ciałko to trochę za mało.
oj tak bodziaki świetna sprawa i u mnie sa na pierwszym miejscu:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja za to czpek mam mase a z bodziakami krucho, musze dokupic, nie wiem ktore lepsze na dlugii czy krotki:sorry: na razie mam kilka na dlugi:tak:

jola.24
Ja do pewnego czasu miałam same na krótki rękaw, teraz mam i tych i tych dużo. Dla mnie nie ma różnicy, które są lepsze. Jeżeli ubierzesz na krótki rękaw to na to pajac a jeżeli na długi do śpiochy albo pół śpiochy. Ot takie moje spostrzeżenie :-D

A jeżeli chodzi o ubranka, to jakie kupujecie, bo ja mam przede wszystkim pajace.
Jako niedoświadczona mama, to boje się ubierać coś wkładanego przez głowe, a słyszałam, że bardzo praktyczne są body, no ale one są wkładanie przez główke... Ale sam pajac to wystarczy w domu, gdzie ciepło - a do wyjścia, co proponujecie pod kombinezonik?

Andzia kup body nie zakladane przez glowe,ja mam wiekszosc takich wlasnie.
Przykladowo takie:
Wickelbody online kaufen- baby-walz - Alles Gute für mein Baby

jola.24 Ja do pewnego czasu miałam same na krótki rękaw, teraz mam i tych i tych dużo. Dla mnie nie ma różnicy, które są lepsze. Jeżeli ubierzesz na krótki rękaw to na to pajac a jeżeli na długi do śpiochy albo pół śpiochy. Ot takie moje spostrzeżenie :-D
Hmm w zimę to chyba jednak trochę za mało samo body i półśpiochy - dzidziuś powinien mieć jedną warstwę ubrań więcej niż my, a ja w samej bawełnianej koszulce w zimę nie siedzę, więc na body z długim pajac chyba, albo kaftanik, czy chociaż swaterek-tak mi się wydaje;-)

hello,

zastanawiam sie nad kupnem kołderki i poduszki do łóżeczka (140x70).

Podejrzewam, ze macie juz te podwórko przekopane
jaki wkład jest dobry? tzn. jakie wypełnienie? atesty itd.

\a moze macie jakiegoś dobrego sprzedawce na allegro? (najlepiej zeby miał tez poszewki od razu)

łóżeczka jeszcze nie kupiłam, ale chodzi mi po głowie 140/70, takie co potem tapczanik da sie zrobić.

pozdrawiam
Ja kupiłam kołderkę i podusię razem z pościelą Feretti w komplecie i jak dla mnie super - takie puszyste, fajne i to wypełnienie jest naturalne i ma różne atesty, co dla mnie ważne:tak:
A nad łóżeczkiem też myślę o tych 140/70 i tapczanik potem - fajna sprawa mi się wydaje, bo na ciut dłużej starczy!

Andzia kup body nie zakladane przez glowe,ja mam wiekszosc takich wlasnie.
Przykladowo takie:
Wickelbody online kaufen- baby-walz - Alles Gute für mein Baby
mam właśnie większość rozpinanych body i tez polecam - niemowlaki nie lubia przebierania i ciągle przez głowę to troche męczy. A wiadomo, że na początku zanim do wprawy nie dojdziemy to nieraz przecieknie nam co nieco przez body i przebieranko będzie częstsze...

Widzę, że zakupy idą pełną parą :)
My dostaliśmy wczoraj od mamy śliczny śpiworek, kocyk bawełniany i kilka słodkich ciuszków ... półeczki się powoli zapełniają :-):-):-)

Ja chyba też będę zwolenniczką body ... mam sporo z krótkim rękawkiem, muszę tylko dokupić kilka z długim.
Powiedzcie, używałyście w ogóle koszulek niemowlęcych ... takich wiązanych albo na napki ??? Położna mówiła, żeby do szpitala przynieść takie zestawy: koszulka, śpiochy, kaftanik ... zastanawiam się tylko nad tymi koszulkami, bo chyba wolałabym jednak wziąć body na ich miejsce :confused2::confused2::confused2:
No i mam jeszcze pytanko ... ile zmian ubranek bierzecie do szpitala ??? Nam powiedzieli, że od 3-5 ... i sama nie wiem, ile tego kupić :eek:
I oczywiście odwieczny dylemat z rozmiarem ... czy jak dziecko się urodzi takie ok. 54-56 cm to rozmiar 62 bardzo na nim wisi ??? Boję się trochę kupować tyle komplecików do szpitala w rozmiarze 56 i wolałabym kupić wszystko 62 ... sama nie wiem :confused2::confused2::confused2:

reklama
Do góry