reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Witam, dawno mnie tu nie było... wszystkie rzeczy śliczne... Ale te kołyski to przebijają wszystko :-) Są cudne po prostu. Podobają mi się bardzo, bardzo... ale jakos nie widzę tego u siebie.

Ja juz mam wyprawkę kompletną, łącznie ze szpitalem i kosmetykami dla Wojtka... Polecam sprzedającego, ma fajne rzeczy i praktycznie wszystko co potrzebujesz. Wysyłkę mi policzył za 6,50 za wszystko co zamawiałam a było tego z 50 sztuk jak nie więcej.

Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
Joasia u tego samego kupiłam wczoraj kupe pierdół właśnie do szpitala i dla małej itp. - polecała już go któraś dziewczyna tutaj i na grudniówkach też go polecano. Tylko pieluch od niego nie brałam bo kilka negatywów ma za pieluchy i ich jakość, więc szukam kogoś innego z tetrami;-)

Gosieekk, Macy: śliczne ciuszki!

Co do przegrzewania - to im bardziej dzieciaki zahartowane tym mniej chorują - też się z tym zgadzam!:) Straszne jak tak poubierane są, że od patrzenia się robi gorąco i to nawet latem...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też go polecałam no i od niego pieluchy brałam i faktycznie takie.. średnie są :dry: Ale reszta rzeczy wzorowa:tak::tak:

co do pieluch to widziałam gdzieś na allegro aukcje "super grubej" tetry, za ok 2,5zł/sztukę.. ciekawe ile w tym prawdy?

Nam właśnie kurier przywiózł fotelik samochodowy Coneco Pioneer :-) Jest na prawdę super :-):-):-)
także największe części wyprawki już kupione .... teraz została tylko cała masa pierdółek, które mnie przerażają :szok: kompletnie nie wiem, od czego zacząć i co tak naprawdę będzie potrzebne ...
Patrzyłam na rzeczy tego sprzedawcy, którego polecały Joasia i agagsm ... i mam mętlik w głowie :confused::confused::confused:
Nie wiem, czy takie rzeczy jak butelki, smoczki, odciągacz będą w ogóle potrzebne na początku ... no i kosmetyki :confused::confused::confused: nie mam pojęcia, na jakie marki patrzeć ... tyle tego jest ... HELP !!!

I mam jeszcze jeden problem... temat już chyba kiedyś był, ale ja dalej nie wiem, co zrobić w kwestii śpiworka i potrzebuję pomocy, bo już najwyższa pora na decyzję ...
Wczoraj sporo było o przegrzewaniu dzieci ... i jak się zastanowię nad tym, to dzidzia w ubranku, kombinezonie, śpiworku i jeszcze wsadzona w gondolę albo fotelik z ocieplanym pokrowcem na nóżki wydaje mi się mega przegięciem :confused::confused::confused:
Wydaje mi się, że sam śpiworek albo pokrowiec powinien wystarczyć ... nie wiem tylko, co lepsze
Zastanawiam się nad czymś takim ...
ŚPIWOREK do fotelika i wózka POLAR - NOWY ! (791900528) - Aukcje internetowe Allegro
Co myślicie ???

Ja kupiłam butelkę, 2 smoczki uspokajające, odciągacz będę miała od znajomych.. Kosmetyki kupię w aptece zgodnie z zasadą "im mniej tym lepiej" po "lekcji" w szkole rodzenia o pielęgnacji maluszka.

Z "drobiazgów" mam prawie wszystko - jeśli chcesz mogę podesłać Ci moją "listę wyprawkową " na której się opieram (jest to w pliku Excela, ale jakby co mogę przekleić do Word'a)

Co do śpiworka/kombinezonu itd - chyba duuużo zależy od tego ile chcesz z dzieckiem spacerować po dworze i gdzie.. Bo wiadomo że inaczej ubierzesz maleństwo na "szybki" wypad do parku i pobliskiego sklepu, a inaczej na dłuugi spacer np po plaży ;)..

Ivi, podoba mi się ta zasada 'im mniej, tym lepiej' :-) Bo jakbym zaczęła stosować wszystkie dostępne kosmetyki to chyba zrobiłabym z małej mini Dodę :-p
Jak możesz udostępnić swoją magiczną listę 'drobiazgów', to bardzo chętnie rzucę okiem i się dokształcę :tak:

A moze ktoras z Was ma pelna liste: ciuszki, rzeczy, drobiazgi, kosmetyki.
Dla poczatkujacej mamy to bylaby wielka pomoc :)

Witam po wizycie u lekarza!!
Niestety bez antybiotyku się nie obejdzie... Muszę brać 2x1 przez 10 dni duomox +plus syrop apipulmol 3x1 + inhalacje 3x1 z kropli i szałwii rano i wieczorem! I właśnie patrzę, a zamiast szałwii kupiłam rumianek :sorry2:
Ucho, z którym byłam 2 tygodnie temu (miałam tylko kropelki) nadal jest nieładne, także antybiotyk będzie też na to działał...
A zatoki skończą się zabiegiem :-( Lekarz powiedział, że nie ma sensu, żebym się męczyła z nimi, bo zbyt często mnie dopadają...
Dziś jak mnie zobaczył mówi: 'O nie, znowu zatoki'! Nawet się nie odezwałam, widział po oddechu...
Jutro jeszcze pójdę do szkoły, bo mam kolokwium u promotora, więc lepiej iść... A później będzie baaardzo długi weekend!! 12 dniowy :-D Mam nadzieję, że uda się wyzdrowieć :tak:
Idę leżeć, tak jak Pan Doktor kazał :tak:

Miłego popołudnia :*

reklama
Witam po wizycie u lekarza!!
Niestety bez antybiotyku się nie obejdzie... Muszę brać 2x1 przez 10 dni duomox +plus syrop apipulmol 3x1 + inhalacje 3x1 z kropli i szałwii rano i wieczorem! I właśnie patrzę, a zamiast szałwii kupiłam rumianek :sorry2:
Ucho, z którym byłam 2 tygodnie temu (miałam tylko kropelki) nadal jest nieładne, także antybiotyk będzie też na to działał...
A zatoki skończą się zabiegiem :-( Lekarz powiedział, że nie ma sensu, żebym się męczyła z nimi, bo zbyt często mnie dopadają...
Dziś jak mnie zobaczył mówi: 'O nie, znowu zatoki'! Nawet się nie odezwałam, widział po oddechu...
Jutro jeszcze pójdę do szkoły, bo mam kolokwium u promotora, więc lepiej iść... A później będzie baaardzo długi weekend!! 12 dniowy :-D Mam nadzieję, że uda się wyzdrowieć :tak:
Idę leżeć, tak jak Pan Doktor kazał :tak:

Miłego popołudnia :*

zdrówka zdrówka:tak:
Nam właśnie kurier przywiózł fotelik samochodowy Coneco Pioneer :-) Jest na prawdę super :-):-):-)
ja też mam taki sam ale z wersji ALU a ty:-)kolorek mojego to szaro niebieski:-)

Do góry