reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Pasibrzuch, ja przy mojej chrześnicy używałam wielorazówek ... małą wszystkie jednorazówki odparzały, więc były tylko na noc i na spacer ... a tak zwykłe pieluchy.
kuzynka miała chyba ok 20 sztuk ... spokojnie wystarczyło :tak:
miała też takie fajne wkładki do pieluch (coś a'la papier) ... dzięki temu 'grubsze' sprawy nie przyklejały się do pieluch i dużo łatwiej się je prało :tak:

20?! matko jedyna, ile to kasy! Bo ja nie miałam na myśli tetrowych, tylko te All in One, a one normalnie kosztują prawie 60zł za jedną PIELUCHY pieluszki wielorazowe jak Pampersy!!!! (795092146) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Gosia ubiegłas mnie z tym koszykiem , też go oglądalam, ale ten niebieski trochę mnie zniechęcał:-D Ja ostatnio poluję na lóżeczko ,ale zawsze mnie ktoś przelicytuje, np wczoraj o 50gr:wściekła/y:.Czuję,ze skończy się na starym z piwnicy ,tylko tatuś będzie musiał wybejcować:dry:
Myślicie ze jest sens w jednym pokoju mieć łóżeczko i koszyk, lub kołyskę?:confused: Czy kupić tylko łóżeczko?

Gosia ubiegłas mnie z tym koszykiem , też go oglądalam, ale ten niebieski trochę mnie zniechęcał:-D Ja ostatnio poluję na lóżeczko ,ale zawsze mnie ktoś przelicytuje, np wczoraj o 50gr:wściekła/y:.Czuję,ze skończy się na starym z piwnicy ,tylko tatuś będzie musiał wybejcować:dry:
Myślicie ze jest sens w jednym pokoju mieć łóżeczko i koszyk, lub kołyskę?:confused: Czy kupić tylko łóżeczko?
a czemu niebieski Cię zniechęcił ? ja w sumie mam mieć chyba też córę i jakoś lepiej mi się widzi córa w niebieskim niż synek w różowym ;-):-D był raz śliczny różowy ale właśnie róż mnie zniechęcił bo w razie jakby jednak synek był to by mi do różu nie pasował ;-)

a na twoim miejscu ja bym kupiła tylko łóżeczko :tak: po co ma stać koszyczek i łóżeczko w jednym pokoju ? ewentualnie koszyczek na start a później sobie kup łóżeczko :tak:

kołyskę wzięłam tylko ze względu na to że łóżeczko mi do mojego pokoju nie wejdzie a na początek nie chce ciągle wędrować do drugiego pokoju :no:
planuję że w dzień i tak będzie dziecko spało w łóżeczku bo nasz pokój to jest taki w którym się ciągle przebywa jest tv itd a w nocy w koszyczku :tak:

A łóżeczko jakie chciałaś ? Ja kupiłam nowe białe za 125zł :tak:

My zamierzamy na początek kupić kołyskę, a potem ją zmienić na łóżeczko (obie te rzeczy na raz z całą pewnością nie zmieszczą się w pokoju :p ). Na razie nie mamy jeszcze ani jednego, ani drugiego, więc wszystko przed nami. :)

Co do pieluch wielorazowych, to wciąż się nad tym zastanawiam, ale w temacie na głównym forum coś ucichło i nikt mi nie odpisał, więc nadal brak mi konkretów (znaczy się sprawdzonych informacji, a nie tekstów reklamowych ze stronki producenta).

My zamierzamy na początek kupić kołyskę, a potem ją zmienić na łóżeczko (obie te rzeczy na raz z całą pewnością nie zmieszczą się w pokoju :p ). Na razie nie mamy jeszcze ani jednego, ani drugiego, więc wszystko przed nami. :)

Co do pieluch wielorazowych, to wciąż się nad tym zastanawiam, ale w temacie na głównym forum coś ucichło i nikt mi nie odpisał, więc nadal brak mi konkretów (znaczy się sprawdzonych informacji, a nie tekstów reklamowych ze stronki producenta).

No właśnie, czytałam o nich dużo dobrych rzeczy i prawie już przekonana jestem, żeby ich używać. minusem jest to, że trzeba na raz wywalić sporo kasy, choć długoterminowo wiadomo,że wyjdą taniej niż pampersy.

Kubiaczka podawała link do tego forum może coś tu wyczytacie [ame=http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=79]Pieluchy, wychowanie bezpieluszkowe - Chustoforum[/ame] :tak:

No właśnie ten spory wydatek na raz jest chyba największym problemem, dlatego też wolałabym już zawczasu o tym pomyśleć i ewentualnie zdążyć odłożyć odpowiednią ilość kasy. Tylko dalej nie mogę dojść do tego, jaki jest ten "minimalny" zestaw potrzebny na początek, bo wybór jest spory. Ja raczej myślałam o kombinacji tych "all-in-one" oraz tych "z kieszonką", ale chętnie bym się kogoś jeszcze poradziła, kto miał okazję to przetestować już.

reklama
a oto moje zakupy (zaczelam juz w styczniu niebedac jeszcze w ciazy bo juz nie moglam sie powstrzymac-te malutkie ciuszki sa takie slodkie!)
mamy juz wszystko dla naszej kruszynki, teraz pozostaje nam tylko czekac.
przepraszam ze takie duze zdjecie ale ciezko to pomiescic :)
skrzynka i obrazki z misiami sa zrobione przezemnie technika Decoupage.

dlaalice.jpg

Do góry