reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Ja jak na razie mam troszkę ciuszków po dziewczynkach (po córkach siostry mojego M). Napewno troszke mi tego przybędzie jak się dowiemy jaka będzie płeć dziecka. Moja ciocia ma 7 miesięcznego synka i już nam obiecała łóżeczko z przewijakiem, bujaczk, i mnustwo ciuszków. Więc jak na razie się nie martwie.
Szykuje nam się mały remoncik pokoju, bo maleństwo nie może dzielić pokoju z naszymi zwierzakami (mamy 2 węże), a wogóle jest to nasza sypialnia. Mebeliki napewno zostaną, bo są w miarę młodzieżowe, ale trzeba zrobić miejsce na łóżeczko no i ciuszki dla maleństwa. Dużo roboty jeszcze przed nami, ale na razie nie zaprzątam tym sobie głowy, bo za 4 dni wyjeżdzamy na wakacje. Po powrocie zaczniemy kombinować :-)
ha,ha,ha... a ja mam pająka, który z okazji narodzin maluszka dostanie nowe terrarium, takie zamykane na zameczek:-):-):-) i mąż robi szafke, taką z zabezpieczeniami, żeby maleństwo jak podrośnie nie mogło ściągnąć terrarium:-D

Węże pająki:szok::szok::szok: ale macie super zwierzaczki:szok::szok::szok: ja po nocach bym nie spała bo bałabym się czy w łóżku bym sie z nimi niespotkała i wogóle ja się boje takich waszych zwierzątek:szok::-D

Ja mam sunie Amstaff i jest na dworzu w domu nie chce zwierząt;-)

Ale fajna ta huśtawka, teraz trochę żałuje bo może trzeba było jeszcze poszperać zamiast słuchać rad i kupować na wariata, bo ta twoja wydaje się dużo fajniejsza, no ale niestety mój M zawsze wszystko na wariata najpierw zrobi później pomyśli

zAgatka, ta huśtawka sprawdziła się rewelacyjnie, błyskawicznie uspokajała Wikiego, nawet jak miał kolkę albo był marudny, do tego ta karuzelka z ruchomymi zwierzaczkami, melodyjki, to super rzecz, naprawdę warto za te pieniądze. Ale jak już kupiliście, to ta Wasza też się na pewno sprawdzi, ta moja jest po prostu bardziej przybajerzona:tak::tak:;-)

ja chyba na huśtawkę się nie zdecyduję i kupię zwykły leżaczek :tak: jakoś słyszałam że dzieci potem domagają cie lulania nie wiem ile w tym prawdy bo moja córa miała zwykły leżaczek i byłam zadowolona :tak:

Moje dziecko nie domagało się lulania po huśtaniu, zresztą tylko usypiał w tej huśtawce albo patrzył na tą karuzelkę, potem uśpionego przenosiłam do łóżeczka, dla dobra kręgosłupa. Dla mnie to jest rewelacyjna rzecz.:tak::tak:

Ja ogólnie odrazu usypiałam w łóżeczku tam włączyłam karuzelke i zasypiał:tak:a jak malutki to normalne przy cycu zasypiał:-Dhmm wiecie dla mnie szkoda kasy na takie karuzelki wole już odrazu włóżeczku ;-)nie wiem co tą są kolki bo mój synek nie miał ani jednej:-) teraz niewiadomo jak to będzie może też mi się upiecze:-p tak samo kompletna klapa z huśtawką domową:sorry2: syne nie chciał za długo siedzieć w niej a do tego odrazu usypiała go gdzie nie zafajnie bo czasem muliła go i wtedy marudny i to wogóle bezsensowe bo tylko zabiera miejsce w pokoju bo tak chodzić w tą wewtą to za ciężkie:sorry2: synek teraz lubi się bujac ale to też nie tak długo co bezsensu nią targać a i tak już robi się ciasnawa dla synka i trzeba ją cały czas bujać bo szybko przestaje się bujać:sorry2: co innego te takie normalne dworne :tak: a hustawki typu przykręcane do sufitu itp.oj tego tym bardziej nie kupowała nie dosć ze robi dfziury co później głupio wygląda przeszkadza jak tak wisi a zawieszanie też bezsensu no i np.nie raz robi niespodzianki i przy większym zużyciu dziura robi się większa i boom spada:sorry2:

ja chyba na huśtawkę się nie zdecyduję i kupię zwykły leżaczek :tak: jakoś słyszałam że dzieci potem domagają cie lulania nie wiem ile w tym prawdy bo moja córa miała zwykły leżaczek i byłam zadowolona :tak:

Widziałam te huśtawki i stwierdziłam że wolę wydać połowę tej kasy na leżaczek-bujaczek np.
Leżaczek -bujaczek H4789 Fisher-Price .
dlatego, że: kosztuje połowę mniej i używać można do 18 kg... a nie do 9 kg jak tę huśtawkę. Nie dość że kosztuje połowę mniej to starczy na dwa razy dłużej... Może służyć jeszcze jako leżaczek bo ma blokadę.

A zastanawiałyście się nad łóżeczkiem ?
Zastanawiam się nad czymś takim? lozeczko-tapczanik bartek II

Witam -Ja jestem już w 9 miesiącu .Mam juz łożeczko ,posciel i baldachim -starsza corcia wypisala mi z alegro .Nie mam wózka ,a planuje nowy ,bo uzywane ogladałam w komisie były straszne .Od siostry dostałam piekne rzeczy tz.ciuszki niemieckie ,body, czapeczki ,śpioszki skarpeteczki są cudne kolorowe i jakościowo bardzo dobre -z orginalnych firm .Pięknie uprałam i wyprasowałam .Mam rożek i kocyk różowy bo to będzie córcia .Tylko tak myśle czy mogą byc do szpitala te rzeczy bo one sa używane ,czy pielegniarki mnie nie zkrzycza .Mam 3 nowe body 3 kaftaniki i 1 śpiochy,i 1 czapeczke cienka .Niechciałabym już kupowac tak małych ciuszków ,bo dzidzia szybko wyrośnie .Prosze o rade .

W szpitalach daja swoje rzeczy co nie musisz brać tego;-) no chyba że chcesz to swoje śpioszki itp.ale musisz wtedy uważać bo czasami niestety przy kąpieli zawieruszyć się mogą bo ubiora czasami w inne i wiesz dlatego najlepiej w szpitalu używać te które dają a dopiero na wyjście ze szpitala swoje ciuszki ubrać:tak:rożki itp.takze dają swoje co nie trzeba brać ;-)no i zycze miłego rozwiązania:-)

reklama
Też myślałam ,że wózek kupie z allegro ,ale zobaczyłam w hurtowni sliczny szaro rózowy tak jak dla dziewczynki -cena 650 ,bez fotelika ,koła pompowane -podoba mi sie ..Tylko nie wiem czy dziecko ze szpitala można odebrac w tej gondoli ,czy koniecznie musi być fotelik samochodowy?

Do góry