reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Widziałam te huśtawki i stwierdziłam że wolę wydać połowę tej kasy na leżaczek-bujaczek np.
Leżaczek -bujaczek H4789 Fisher-Price .
dlatego, że: kosztuje połowę mniej i używać można do 18 kg... a nie do 9 kg jak tę huśtawkę. Nie dość że kosztuje połowę mniej to starczy na dwa razy dłużej... Może służyć jeszcze jako leżaczek bo ma blokadę.

A zastanawiałyście się nad łóżeczkiem ?
Zastanawiam się nad czymś takim? lozeczko-tapczanik bartek II

No wiesz, ale czy 18 kg dziecko będzie chciało leżeć w leżaczku?? Bo to jakiś 3-4 latek:baffled::baffled::baffled:
Mój jak zaczął tylko raczkować to już nie chciał siedzieć w pasy zapięty, tylko wariować np. na macie edukacyjnej, miał wtedy może z 8-9 m-cy.:-D

A co do usypiania to nigdy nie miałam z tym problemów, Wiki odłożony do łóżeczka od razu usypiał, a tą huśtawkę traktowałam jako relaks dla niego, uwielbiał łagodne bujanie przy muzyce i dla mnie ta huśtawka była rewelacyjna, nawet nie jako usypiacz, tylko przyjemność dla dziecka:tak::tak::tak:

A co do karuzeli w łóżeczku, to tylko działała mi na narwy, bo przeszkadzała wyjmować dziecko z łóżeczka:angry::angry::angry:, także szybko ją zdemontowałam.

reklama
Też myślałam ,że wózek kupie z allegro ,ale zobaczyłam w hurtowni sliczny szaro rózowy tak jak dla dziewczynki -cena 650 ,bez fotelika ,koła pompowane -podoba mi sie ..Tylko nie wiem czy dziecko ze szpitala można odebrac w tej gondoli ,czy koniecznie musi być fotelik samochodowy?
Przepisy nakazują przewozić dziecko w foteliku, chyba, że to taka gondola specjalnie przystosowana do zapinania pasami.

Dobrze wiedziec dziekuje Ci bardzo ,bo właśnie niewiem jak bede sie czuła po porodzie -różnie może byc -a tak no właśnie przecierz położne bedą kąpac i ubierac dziecko na samym początku.

Dobrze wiedziec dziekuje Ci bardzo ,bo właśnie niewiem jak bede sie czuła po porodzie -różnie może byc -a tak no właśnie przecierz położne bedą kąpac i ubierac dziecko na samym początku.
Zadzwoń do szpitala i zapytaj, co z tymi ciuszkami, bo u mnie tylko w niektórych dają, albo tylko te pierwsze a potem trzeba swoje. Na pewno swoje trzeba pieluchy, podkłady na łóżko i poporodowe.

Niki dziekuje - to kupie fotelik w podobnym kolorze ,bo napewno i pózniej sie przyda chociarz dla dzieci jest wszystko taaaakie drogie -Ale wiem o przepisach i bezpieczeństwie -to jest najważniejsze .

NIKOLA w sumie najlepiej tak jak NIKKI napisała lepiej zadzwon bo jak widzisz różnie jest bo u mnie wszystko dają do ostatniego dnia tylko swoje pieluchy poporodowe tak więc hmm moze u ciebie także dają lub swoje musisz mieć:sorry2:

Niki dziekuje - to kupie fotelik w podobnym kolorze ,bo napewno i pózniej sie przyda chociarz dla dzieci jest wszystko taaaakie drogie -Ale wiem o przepisach i bezpieczeństwie -to jest najważniejsze .
Dokładnie-fotelik się przyda, a w nim dziecko jest najbezpieczniejsze, także warto zainwestować moim zdaniem.

Tak będę musiała zadzwonic i upewnic sie -bo w niepewnosci nie bedę tkwila -Kiedyś nic sie nie brało tylko dokumenty .A gdy dziecko wypisywali do domu to becik ,koc i ciuszki aby ubrac -noi jakiś prezent dla położnej -że ubrała dziecko U mnie jest duza roznica miedzy dziećmi aż 20 lat .I wszystko zapomniałam jak to bylo.

NIKOLA no ja ci powiem że ja się ciesze że wszystkiego u mnie do szpitala nie musze brać bo to różnie bywa i wogóle :sorry2: a tak wogóle to powiem ci ze odkryjesz na nowo sekrety bycia mamusią:-)

reklama
A co ja mam kupic? Niech mi ktos napisze od a do z to sobie spisze na kartce i bede kompletowac, na razie mam 8-czesciowy komplecik typu kaftanik, spioszki, czpeczka itp, wczoraj nie moglam sie powstrzymac i kupilam,:zawstydzona/y: a reszta??:szok:

Do góry