reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

A ja jeszcze muszę kupić tyyyyyyyyyyyle rzeczy dla dzidzi:

• łóżeczko
  • materac
  • mały jasiek
  • wanienka (ewentualnie stojak lub mocowanie na wannę)
  • wkład do wanienki
  • termometr do wody
  • kosmetyki: płyn do kąpieli, oliwka, puder/zasypka, krem
  • patyczki do uszu
  • szczotka do włosów/grzebyk
  • nożyczki/cążki
  • proszek do prania
  • płyn do płukania
  • pieluchy tetrowe
  • pieluchy flanelowe
  • pampersy
  • chusteczki nawilżające
  • termoopakowanie na butelki
  • butelki (1 duża, 1 mała)
  • 2 smoczki do butelek
  • 2 smoczki uspokajające
  • szczotka do mycia butelek
  • termometr w smoczku
  • aspirator do nosa (gruszka)
  • podgrzewacz
  • podkłady pod prześcieradło
  • zawieszki do wody na grzejniki (nawilżacze)
  • skarpetki
  • buciki
Może komuś się przyda ta lista.
Resztę rzeczy już mam.
No i została jeszcze wyprawka dla mnie, ale nie bardzo wiem co kupić, prócz koszul do karmienia, wkładek laktacyjnych, podpasek i majtek jednorazowych:rolleyes2:

reklama

Astrid, płyn do płukania? z tego co wiem, to należy dziecku prać w specjalnych proszkach i potem 2 razy płukać i tyle. nie polecają nawet suszenia na kaloryferze ręczników wypłukanych w normalnym płynie do płukania, bo wtedy uwalniają się te wszystkie związki.

Płyn dla dzieci do wypłukania baldachimu i kombinezonów i ewentualnie jakichś wierzchnich ciuszków (np. sztruksowe ogrodniczki, czy jeansowe spodenki, bluzy z kapturami itp.).
Żadnej bielizny ani pościeli nie zamierzam traktować płynem do płukania.

• łóżeczko
  • materac
  • mały jasiek
  • wanienka (ewentualnie stojak lub mocowanie na wannę)
  • wkład do wanienki
  • termometr do wody
  • kosmetyki: płyn do kąpieli, oliwka, puder/zasypka, krem
  • patyczki do uszu
  • szczotka do włosów/grzebyk
  • nożyczki/cążki
  • proszek do prania
  • płyn do płukania
  • pieluchy tetrowe
  • pieluchy flanelowe
  • pampersy
  • chusteczki nawilżające
  • termoopakowanie na butelki
  • butelki (1 duża, 1 mała)
  • 2 smoczki do butelek
  • 2 smoczki uspokajające
  • szczotka do mycia butelek
  • termometr w smoczku
  • aspirator do nosa (gruszka)
  • podgrzewacz
  • podkłady pod prześcieradło
  • zawieszki do wody na grzejniki (nawilżacze)
  • skarpetki
  • buciki
Może komuś się przyda ta lista.
Resztę rzeczy już mam.
No i została jeszcze wyprawka dla mnie, ale nie bardzo wiem co kupić, prócz koszul do karmienia, wkładek laktacyjnych, podpasek i majtek jednorazowych:rolleyes2:

To mniej wiecej tyle co jak tylko ja jeszcze musze sie rozejzec za lozeczkiem, fotelikiem, firankami i dywanikiem:-D Masakra
No wlasnie, kupywala ktoras z was łóżeczko na allegro? Pomocy nie wiem jakie wybrac:shocked2:

To mniej wiecej tyle co jak tylko ja jeszcze musze sie rozejzec za lozeczkiem, fotelikiem, firankami i dywanikiem:-D Masakra
No wlasnie, kupywala ktoras z was łóżeczko na allegro? Pomocy nie wiem jakie wybrac:shocked2:
Ja póki co nie mam nic dla dzidzi - mama moja zamówiła jakiś kocyk, rożek i kupiła mi komplecik 5-częściowy dla dzidzi, a ja pościel i kombinezon wypatrzyłam i męża wysyłam po zakup. No i meble tez mam upatrzone tylko remontu pokoika brak, więc gdzie meble tu kupować jak nie ma gdzie wstawić:-D

Co do łóżeczka to najlepiej oglądnąć w sklepie, dotknąć i wtedy wiesz które ci się podoba i można na allegro zamówić, żeby taniej było. Albo wtedy szukać bardzo podobnego na aukcjach:tak:Ja tak chcę zrobić i potem na allegro zamówić, bo łóżeczko do kompletu z mebli, które wybrałam to ponad 700zł. więc jeszcze mi rozsądek nie uleciał od ciągłego leżenia i chcę coś tańszego poszukać:-D:rofl2:

Ja się niedawno dowiedziałam że jak byłam dzidziusiem to spałam w koszu na pranie:-D:-D:-D To byly czasy:-) a teraz taki wybór:-)

Ja sobie wyliczyłam że łózeczko wychodzi podobnie na allegro co u nas w sklepie:tak: i jeszcze za przesyłkę muszę zapłacić a nawet jakby była mała różnica i taniej by było na allegro to w razie jakby coś było nie tak to nie muszę odsyłać a tak tylko podjadę do sklepu z reklamacją no i zobaczę na żywo :tak:

mąż u nas jest za tym z drewexu a na allegro to co chce jest po 181zł +20zł przesyłka a w sklepie u nas po 175zł :tak:

Ja sobie wyliczyłam że łózeczko wychodzi podobnie na allegro co u nas w sklepie:tak: i jeszcze za przesyłkę muszę zapłacić a nawet jakby była mała różnica i taniej by było na allegro to w razie jakby coś było nie tak to nie muszę odsyłać a tak tylko podjadę do sklepu z reklamacją no i zobaczę na żywo :tak:

mąż u nas jest za tym z drewexu a na allegro to co chce jest po 181zł +20zł przesyłka a w sklepie u nas po 175zł :tak:
No to ci się rzeczywiście nie opłaca na allegro kupować! Jakis dobry sklep znalazłaś:tak: Ja jeszcze robie tak, że wyszukuje na allegro sklepy, ale z wawy i wtedy tez mam bez kosztów przesyłki tylko mój M musi podjechać i kupić - tak właśnie z pościelą Feretti robię;-)

Ja też zauważyłam, że nie bardzo opłaca się kupować łóżeczka na Allegro, przynajmniej nowego.
W Bydgoszczy maja taką fajną hurtownię SMYK i ceny są na prawdę konkurencyjne. Łóżeczko u producenta jest o 100 zł droższe niż w tej hurtowni. Poza tym na Allego nie mogę poszukać łóżeczka, które mi sie podoba i chyba jednak kupię w tej hurtowni.

reklama
Do góry