reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

no ja tak nie uważam :no:można ożywić kolorową pościelą a i boczki można dokupić moja ma drewniane łózeczko z ikea i dokupiłam do niego bok który jest bardzo duży i dość wysoki że wystarczy by dziecko miało boki pełne ;-)

mi się nie widzą za to te tapczaniki są jakby na ziemi :no::sorry:;-)każda z nas uważa inaczej ja wole mieć drewniane z dobrym materacem :tak: ;-)

no to jest jednak kwestia gustów ja wogóle tak nie jestem za tymi łóżeczkami niepodobają mi się ja wole miękkie ładne kolorowe są owiele ładniejsze i wogóle nie lubie jak jest łóżko rozłożone jakioeś niewygodne aby usiąść oparcie musi byc i to miekkie a nie ściana itp:sorry:no ale jak pisałam to kwestia gustu:tak::-)

Właśnie jak to jest z tymi bodziakami? czekać aż odpadnie pępuszek czy nie??
..Ja też już poprałam i poprasowałam, wydaje mi sie że już mam wszystko z ubranek, teraz tylko kombuje jak to zrobic zeby mi sie to nie zakurzyło

ja body odrazu ubierałam sa najlepsze(tym bardziej na zime i ogólnie)pępuszkowi nieprzeszkadza lepiej nałozyć niż kaftaniki dolną część trzec ;-)a pozatym u mnie kikut po 8 dniach odpadł i wtedy to już wogóle nic nie przeszkadzało tak więc nie ma co gadać czy kaftaniki czy body bo tak czy siak po 2 tyg.pepuszek powinien być zdrowy :tak:

reklama
No i zamówiłam to łozeczko 2w1:tak:391zł + koszty przesyłki cała wyprawka do łozeczka (łozeczko, materac, kołderka i poduszka, poszewki dla małej i 2 brzdaca i przescieradła), tak naprawde nowe dla Pauliny, malenstwo dostanie wszystko po siostrze, tylko nową posciel mu zamówiłam:tak: Chyba nie drogo, a mam to juz z głowy:tak:

Narazie bede zbierac wszystko u mamy, bo nie wiem kiedy sie przeprowadzimy, remont sie ciagnie i ciagnie... :zawstydzona/y:
u nas też remont trwa i trwa i nie szybko się skończy muszę szafy kupić nowe kasa by mogła spadać z nieba :szok:;-)

Ja wczoraj poprasowałam i poukładałam ciuszki, okazało się, że mam dużo bodziaków. Moja doświadczona koleżanka, która jest teraz w 3. ciąży radzi, że bodziaki są lepsze niż kaftaniki... a ja właśnie nie wiem co jeszcze dokupić :-( mam bodziaki z krótkim i długim rękawkiem i jeden kaftanik, ale boję się, że to za mało.

to zależy ja nieraz na bodziaki kaftanik zakładałam albo bluzeczkę na guziczki i na to śpioch :tak:

Ech kobitki jak ja bym chciała mieć wszystko skompletowane nawet te rzecvzy już dla mnie do szpitala pokupowane normalnie wszystko i tylko czekać do porodu i nie martwić się że jeszcze to kupic i tamto:sorry:dobrze że mam już ciuszki po synku i tylko tyle aby te śpiochy dokupić czy body:tak:a tak jak sobie czytam co kupiłyście i sama sobie tak mysle to jeszcze troche mi zostało:eek:a myślałam że nie będzie tak dużo bo mam wiekszość no ale jednak co chwile mi brakuje a chociaż nawet nose-frida do noska bo tamten coś mi ten wężyk się czrny zrobił i trzeba nowy kupić i tak patrze co chwile coś mi dochodzi:confused2:

Właśnie poczytałam na październikówkach, jak ubierać maleństwo. Trochę mi się rozjaśniło wszystko :-D one polecają body i na to pajacyki. Trzeba będzie dokupić parę :-)

reklama
Do góry