reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja wczoraj poprasowałam i poukładałam ciuszki, okazało się, że mam dużo bodziaków. Moja doświadczona koleżanka, która jest teraz w 3. ciąży radzi, że bodziaki są lepsze niż kaftaniki... a ja właśnie nie wiem co jeszcze dokupić :-( mam bodziaki z krótkim i długim rękawkiem i jeden kaftanik, ale boję się, że to za mało.

reklama
Właśnie jak to jest z tymi bodziakami? czekać aż odpadnie pępuszek czy nie??
..Ja też już poprałam i poprasowałam, wydaje mi sie że już mam wszystko z ubranek, teraz tylko kombuje jak to zrobic zeby mi sie to nie zakurzyło

Ja uzywałam od poczatku tylko bodziaków:tak:Jak jeszcze był kikut tez...
dla mnie to było najwygodniejsze:tak: Nic nie wyłaziło, plecki, brzuszek zawsze zakryte:tak: dla mnie body były rewelacyjne:tak:
Ja po córci mam mnóstwo body rózowych:tak:

Jak sie okaze synek to połowe ciuszków oddam albo sprzedam:tak:

My właśnie dostaliśmy 2 kombinezoniki dla maluszka tzn kombinezonik i śpiworek;-) Jeszcze moja siostra ma nam dac brązowy więc myślę żę dla małego wystarczy i przynajmniej tego kupowc nie bede musiała.

Ja mam głównie body. Kupiłam tylko dwa kaftaniki w rozm. 56 i dwa w rozm. 62 - takie zapinane z boku na zatrzaski.
Cały czas nie mam łóżeczka. Nie moge się na nic zdecydować, bo najbardziej pasowałaby mi z szufladą na kółkach, a nic takiego w dobrej cenie nie mogę znaleźć.

Tez miałam czekac, bo ja nawet nie mam gdzie chowac rzeczy dla malenstwa:zawstydzona/y: ale nie chce niczego zostawiac na ostatnia chwile...
Narazie bede wszystko składowac u rodziców i w razie czego juz bedzie..., a nie potem na szybko szuaknie wszystkiego w sklepach:tak: Tymbardziej, ze jest allegro i wszystko mozna z domu kupic:-)

my mieliśmy wszystko w reklamówkach w szufladzie łózka, dlatego tak się cieszę, że mamy jkuz komodę. na razie wystarczy, potem kupi się jakąś szafę. jedynie co nam jeszcze zostało do kupienia to wózek, pościel do łóżeczka, kosmetyki i ewentualnie jeszcze parę ciuszków :-) nie wiem, czy będziemy kupowac śpiworek, bo mamy kurteczkę i kombinezonik.

Właśnie jak to jest z tymi bodziakami? czekać aż odpadnie pępuszek czy nie??
..Ja też już poprałam i poprasowałam, wydaje mi sie że już mam wszystko z ubranek, teraz tylko kombuje jak to zrobic zeby mi sie to nie zakurzyło
Ja również jestem fanką bodziaków, a pępuszk przy tym nic nie przeszkadza:tak: U mnie body królowało dopóki Szym nie zaczął sam sikać, czyli do 2lat

reklama
Do góry