reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Wiecie co policzyłam ubranka (a dostałam tylko część , rozmiar 62-68 ) Kaftaniki , bodziaki, pajacyki. Każdego rodzaju z osobna mam narazie po około 10szt. Nie wiem czy to dużo czy brać więcej? Bo nie chcę zbierać jak może dla innego dzidziusia się przyda:tak: Jak myślicie?

Pytanie do dzieciatych;-): Czy ktoras z Was miala(ma) wozek firmy Hauck?
Ogladalismy dzis taki All In One i dosc ciekawy byl,przede wszytkim lekki( cos ok. 10 kg) i latwy do skladania,zmiesci sie nawet w moim malym ,miejskim autku,o aucie meza nie wspomne bo tam to sie czolg zmiesci;-)Podobal nam sie design,ma wszystkie normy EU,sporo dodatkowego wyposazenia i cene calkiem przyzwoita.Chetnie wysluchalabym opinii,kogos kto uzywal.Chodzi mi o model Concorde.

Ja bym się nie zdecydowała na Haucka dla noworodka bo ma małe plastikowe koła, to już nie chodzi o śnieg i zimę, ale nawet o zwykła kostkę brukową. Generalnie wydaje mi się, że kiepsko amortyzują. W wózkach dla starszych dzieci nie ma to już takiego znaczenia. Wybierając z tych dwóch modeli o których pytałaś zdecydowałabym się na model teutoria ze względu na koła. W inne szczegóły wózków się nie zagłębiłam, wiec to tylko jeśli chodzi o koła.

Anulka - Sweterek w paski kolorowe jest PRZEŚLICZNY :tak::tak::tak:

Morka Jak dla mnie to trochę mało. Nawte pralki prania z tego nie uzbierasz, a dziecko nie raz to trzeba i 4 razy dziennie przebierać. Bo czasem uleje, czasem zrobi tak rzadką kupę, że jest cały w niej. Uważam że nigdy za mało.
To ile tego mam zbierać na początek ( w tych początkowych rozmiarach 62-68 ? Bo powiem szczerze że możliwości mam nieograniczone:-D

To ile tego mam zbierać na początek ( w tych początkowych rozmiarach 62-68 ? Bo powiem szczerze że możliwości mam nieograniczone:-D
Ja mam body bardzo duzo ok 20 szt z kazdego rozm, śpiochów nawet więcej, kaftaników nie używałam. Uważam, że jak masz możliwość to bierz, a dziecko bardzo szybko wyrasta więc będziesz oddawać;-) No i prać nie będziesz musiała codziennie:tak:

Dzięki. Mam jeszcze jedno głupie pytanie:-) Co pod to body na dół? Rajtuzki czy co? Bo jakoś nie mogę tego połapać:-D

Wiecie co policzyłam ubranka (a dostałam tylko część , rozmiar 62-68 ) Kaftaniki , bodziaki, pajacyki. Każdego rodzaju z osobna mam narazie po około 10szt. Nie wiem czy to dużo czy brać więcej? Bo nie chcę zbierać jak może dla innego dzidziusia się przyda:tak: Jak myślicie?
ja te mniejsze rozmiary 56-62 chce mniej potem kolejne wiecej bo już się dziecko kreci itd i kupka czasem za każdym razem jest po pas i brudzi ubranka ;-) wiec wiecej prania wiecej przebierania na razie nie mam nic i to ile dokładnie kupię to też się okażę później ale narazie myślę sobie tak :

pajacyki chce do spania 4 sztuki i cienkie śpioszki też do spania chce 4sztuki do tego bluzeczka lub kaftaniki 4 sztuki wiec w sumie do spania 8 piżamek mi starczy :tak:ewentualnie dokupię ;-)

potem śpioszki zwykłe chce 4 sztuki + bluzeczki 4 sztuki , do tego pajacyki 4sztuki jakieś cieplejsze bluzki 4sztuki i spodenki 4 sztuki wiec się uzbiera do ubioru w dzień 12 różności.... no i jak dziewczynka będzie to jakieś sukienki jeszcze wiec myślę mi wystarczy tego :tak: no i jakieś sweterki itd...bodziaków można mieć więcej bo ubiera się je pod spód:tak:

weź sobie poukładaj co do spania i ile tego masz a co do ubioru w dzień i zobacz ile tego masz razem jak ci się uzbiera 20 kompletów do spania i 20 kompletów do ubrania w dzień to raczej spokojnie ci starczy :-D ja tam prałam ciuszki i z powłoczkami do spania ręcznikiem dziecka czy z innymi rzeczami wiec co 3 dni się cała uzbierała :tak:

Dzięki. Mam jeszcze jedno głupie pytanie:-) Co pod to body na dół? Rajtuzki czy co? Bo jakoś nie mogę tego połapać:-D
body zakładasz na pampersa a na body dopiero to co chcesz ubrać

Ostatnia edycja:
reklama
Ja bym się nie zdecydowała na Haucka dla noworodka bo ma małe plastikowe koła, to już nie chodzi o śnieg i zimę, ale nawet o zwykła kostkę brukową. Generalnie wydaje mi się, że kiepsko amortyzują. W wózkach dla starszych dzieci nie ma to już takiego znaczenia. Wybierając z tych dwóch modeli o których pytałaś zdecydowałabym się na model teutoria ze względu na koła. W inne szczegóły wózków się nie zagłębiłam, wiec to tylko jeśli chodzi o koła.

Jesli chodzi o kola to w tym modelu sa piankowe,czyli takie jak chcialam..przedewszystkim sa ciche..bo jak slysze hurgot tych plastikowych to mi zeby dzwonia;-)amortyzacja jest tez w porzadku,ma amortyzowana tylna os.w sumie po parkingu wylozonym kostka jedzilo sie zwinnie i cicho....Jeszcze go moze wezme na jazde probna do jakiegos lasu.choc tu nawet w lesie sa asfaltowe sciezki hihi
Teutoia podoba mi sie tez ale zniecheca mnie cena....Hauck ma dobre opinie w testach konsumenckich i testach bezpieczenstwamma spore dodatkowe wyposazenie i kosztuje troche ponad 300 EUR, w sklepach internetowych nawet taniej. Ech.....dylematy...juz sie boje ogladac co innego;-)Bo znowu mi cos w oko wpadnie.
A Wy juz zdecydowane na wozki????

Do góry