elizabennett
Fanka BB :)
Natus, czytam te poboczne, czytam, jak widzisz :-) Tylko okazuje sie, ze ja moge albo nadrobic glowny albo poboczne tylko jednego dnia, zbyt duzo czasu to zajmuje. Wczoraj juz doczytalam Twoje pytanie, ale sie zrobilo bardzo pozno i nie odpisalam.
Nawet sobie specjalnie wydrukowalam ten harmonogram z ksiazki od kolezanki. Z tego co widze w opisie Rysi, to chyba jednak jest podobnie.
Przy urodzeniu: zoltaczka B
2 miesiace: Polio, Hib (to chyba te meningokoki), DtaP, pneumokoki, zoltaczka cz 2
4 miesiace: to samo co poprzednio, tylko bez Hep B, jesli juz dana
6 miesiecy: znowu DtaP, pneumo, meningo,
12 miesiecy: MMR, pneumokoki znowu, ospa, Hep A, meningokoki - pneumo i meningo nie jest w oficjalnym harmonogramie, ale w moje przychodni daja.
Adas dostal juz MMR i Prevnar 13. Na szczescie, on zazwyczaj szczepionki dobrze toleruje i teraz tez tak bylo.
Mam nadzieje, ze wyczerpujaco odpowiedzialam na pytanie :-)
Nawet sobie specjalnie wydrukowalam ten harmonogram z ksiazki od kolezanki. Z tego co widze w opisie Rysi, to chyba jednak jest podobnie.
Przy urodzeniu: zoltaczka B
2 miesiace: Polio, Hib (to chyba te meningokoki), DtaP, pneumokoki, zoltaczka cz 2
4 miesiace: to samo co poprzednio, tylko bez Hep B, jesli juz dana
6 miesiecy: znowu DtaP, pneumo, meningo,
12 miesiecy: MMR, pneumokoki znowu, ospa, Hep A, meningokoki - pneumo i meningo nie jest w oficjalnym harmonogramie, ale w moje przychodni daja.
Adas dostal juz MMR i Prevnar 13. Na szczescie, on zazwyczaj szczepionki dobrze toleruje i teraz tez tak bylo.
Mam nadzieje, ze wyczerpujaco odpowiedzialam na pytanie :-)