reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie na Covid po poronieniu

Mayred91

Fanka BB :)
Jestem osobą nieszczepiona

Jestem po poronieniu 9TC
zabieg był 10 listopada + łyżeczkowanie.
Kiedy najwcześniej mogę się zaszczepić Na Covid może ktoś coś wie jakieś informacje ??
Interesuje mnie J&J .
Za wszelkie informacje dziękuję .

reklama
Wydaje mi sie, ze kiedy chcesz. Maz byl na zabiegu gdy mial termin szczepieniai lekarz stwierdzil, ze nie ma przeciwskazan chociaz to bylo 3 dni po'. Napewno warto zapytac lekarza co o tym mysli. Mnie zastanawia wybor szczepionki ... U Nas nia juz wcale nie szczepia , ani Astra. Jakis czas byla dostepna tylko dla osob miedzy 60-80 lat.

Ja wzięłam drugą dawkę 2 dni po łyżeczkowaniu w lipcu. Lekarze nie widzieli powodu do czekania :) Czułam się po niej tak samo jak partner po swojej dawce, 1 dzień gorączki, później tylko bol ręki.

Zastanów się czy na pewno chcesz J&J. Jeśli planujesz ciążę, to warto zainwestować w pfizer - on daje dobrą odpowiedź. I jest dobrze przebadany - także pod kątem braku wpływu na płodność.

Co do terminu - musisz zobaczyć, jak się czujesz i pogadać ze swoim lekarzem. Ja szczepię się około 2 tygodnie po łyżeczkowaniu, ale wszystko na dobrej drodze u mnie.

Przytulam!

Do góry