reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie przeciw covid w ciaży

Ale poziom (nieważne czy wysoki czy niski) daje jakiś obraz czy w ogóle wystąpiła odpowiedź immunologiczna. Takim sposobem to dojdziemy do dawki numer 152. A może się okazać,że odpowiedzi nie ma żadnej.
Napisałaś, że ten poziom ma służyć ocenie czy w ogóle trzecia dawka jest potrzebna. No nie da się tego ocenić w tej sposób, bazując na tym co wiadomo. Jeśli ktoś jest 6 miesięcy po szczepieniu to może nie mieć przeciwciał i nie będzie to równoznaczne z tym, że odpowiedzi nie było. Jeśli natomiast ma ich jakąś wartość to też nikt nie zadecyduje na tej podstawie o zasadności trzeciej dawki, bo za mało wiadomo. Raczej stosuje się teraz zasadę "im więcej tym lepiej", szczególnie jeśli chodzi o Omikrona, który się wymyka szczepionkom.

reklama
Napisałaś, że ten poziom ma służyć ocenie czy w ogóle trzecia dawka jest potrzebna. No nie da się tego ocenić w tej sposób, bazując na tym co wiadomo. Jeśli ktoś jest 6 miesięcy po szczepieniu to może nie mieć przeciwciał i nie będzie to równoznaczne z tym, że odpowiedzi nie było. Jeśli natomiast ma ich jakąś wartość to też nikt nie zadecyduje na tej podstawie o zasadności trzeciej dawki, bo za mało wiadomo. Raczej stosuje się teraz zasadę "im więcej tym lepiej", szczególnie jeśli chodzi o Omikrona, który się wymyka szczepionkom.
Tak jest szefowo. Ty zawsze wiesz wszystko lepiej. Amen
Mając wysoki poziom przeciwciał można wywnioskować,że jakaś tam ochrona jest i poczekać ze szczepieniem do porodu.
Skoro Omikron wymyka się szczepionkom to jak tu ufać zasadzie im więcej tym lepiej? 🙈
Uczepilas się mnie i moich wypowiedzi. Daj już spokój bo można to podpiąć pod nękanie.

Tak jest szefowo. Ty zawsze wiesz wszystko lepiej. Amen
Mając wysoki poziom przeciwciał można wywnioskować,że jakaś tam ochrona jest i poczekać ze szczepieniem do porodu.
Skoro Omikron wymyka się szczepionkom to jak tu ufać zasadzie im więcej tym lepiej? 🙈
Uczepilas się mnie i moich wypowiedzi. Daj już spokój bo można to podpiąć pod nękanie.

Jaki to jest "wysoki poziom"? Nie uczepiłam się, tylko udzieliłaś totalnie bez sensu rady w tym wątku, to odpowiedziałam.

Jaki to jest "wysoki poziom"? Nie uczepiłam się, tylko udzieliłaś totalnie bez sensu rady w tym wątku, to odpowiedziałam.
Dla Ciebie wszystko jest bez sensu co napisze. Ja będę ignorować Twoje wypowiedzi a Ty moje. I wtedy wszyscy będą zadowoleni. Naprawdę nie mam ochoty wchodzić z Tobą w polemiki. Kolejny raz zresztą. Widzę,że znowu się nudzisz szukając zaczepki. Naprawdę zajmij się cUms bardziej pożytecznym.
Nie napisałam,żeby w ogóle zrezygnować ze szczepienia tylko poczekać z nim do porodu bo wyraźnie autorka pytania ma jakieś obawy.

Ja się szczepiłam w ciąży w zeszłym roku. Szczepienie w 2 trymestrze wg zaleceń lekarza żeby poczekać aż minie pierwszy trymestr. Mam zdrowa prawie 3 miesięczna córeczkę. Mimo już 2 kontaktów z osobami zakażonymi udało nam się nie zachorować. I ja jestem dużo spokojniejsza wiedząc że mala jest chroniona.

Jasani ja jestem zdecydowana się zaszczepić. Pewnie jak każda dziewczyna w ciąży przed szczepieniem mam obawy, ale to nie wpłynie na moją decyzję.

Założyłam ten wątek dziewczyny, aby dowiedzieć się w którym tygodniu ciąży się szczepiłyście. Lekarz dał mi zielone światło już teraz w 11 tc., ale zdecydowałam, że bezpieczniej poczekać jeszcze 2 tygodnie, choć po kilku wypowiedziach już zastanawiam się czy nie poczekać do 16 tc. Z jednej strony chciałabym jak najszybciej, bo boje się zarażenia, a z drugiej może bezpieczniej poczekać jednak te kilka tygodni.

Ostatnia edycja:
Ja się szczepiłam w ciąży w zeszłym roku. Szczepienie w 2 trymestrze wg zaleceń lekarza żeby poczekać aż minie pierwszy trymestr. Mam zdrowa prawie 3 miesięczna córeczkę. Mimo już 2 kontaktów z osobami zakażonymi udało nam się nie zachorować. I ja jestem dużo spokojniejsza wiedząc że mala jest chroniona.
A w którym dokładnie tygodniu w drugim trymestrze się zaszczepiłaś?

reklama
Do góry