reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie. Covid. Czego tak naprawdę się obawiamy ?

To akurat nie jest pewne, że zaszczepieni mniej roznoszą wirusa szczególnie jeśli chodzi o wariant Delta ale rzeczywiście dziecko może dostać przeciwciała od matki i tym sposobem będzie bardziej zabezpieczone 🙂
Oni faktycznie mniej roznoszą wirusa, nawet przy delcie, która daje duże namnożenie wirusa w wydzielinach - bo po prostu mniej z zaszczepionych zachoruje.

reklama
Przeczytaj swój post jeszcze raz i powiedz mi czy to nie jest obraźliwe gdy określasz zaszczepienie się jako najwiekszą głupotę jaka może być? Do tego atakujesz autorkę sugerując, że jeśli się zaszczepi to będzie nieodpowiedzialna. Piszesz, żeby nie narażała swojego dziecka.
Autorka napisała ciekawy post chcąc rozwinąć zagadnienie strachu w temacie szczepień a Ty wyjeżdżasz ze złotymi radami co ona ma robić a czego nie powinna.
A szczytem wszystkiego jest Twój ton wypowiedzi 😉
Mi wystarczyło przeczytać „szczypać” i „uwarza”, żeby wiedzieć, że mamy tu do czynienia z AV i analfabetą.

🤦🏻‍♀️

Przeczytaj swój post jeszcze raz i powiedz mi czy to nie jest obraźliwe gdy określasz zaszczepienie się jako najwiekszą głupotę jaka może być? Do tego atakujesz autorkę sugerując, że jeśli się zaszczepi to będzie nieodpowiedzialna. Piszesz, żeby nie narażała swojego dziecka.
Autorka napisała ciekawy post chcąc rozwinąć zagadnienie strachu w temacie szczepień a Ty wyjeżdżasz ze złotymi radami co ona ma robić a czego nie powinna.
A szczytem wszystkiego jest Twój ton wypowiedzi 😉
No to sama ci teraz poradzę przeczytać mój post jeszcze raz bo najwidoczniej tęgo nie zrobiłaś.

Przepraszam bardzo, ale jak mogę wyssać z palce historie która przydarzyła się to mojej bliskiej osobie ?! Tylko dlatego że mam własne zdanie na ten temat ? Bardzo to smutne w dzisiejszych czasach jest to że już nikt nie może mieć własnej opinie o własne zdrowie i ciało 😒 nie jestem przeciw ani za i proszę to zaakceptować a nie burzyć się !
Chodzi mi jedynie o fakt śmierci po szczepieniu- przeczytaj uważnie wpis że szpitala- przyczyna śmierci to na pewno szczepienie ??? To technicznie niemożliwe..

Chodzi mi jedynie o fakt śmierci po szczepieniu- przeczytaj uważnie wpis że szpitala- przyczyna śmierci to na pewno szczepienie ??? To technicznie niemożliwe..
Cóż, jeżeli dwie zdrowe młode osoby po szczepieniach musiały zostać podłączone do aparatów bo samoczynnie nie mogły oddychać i po tygodniu umarły i sam lekarz mi to w twarz powiedział i się przyznał że to już nie pierwszy taki przypadek.

Cóż, jeżeli dwie zdrowe młode osoby po szczepieniach musiały zostać podłączone do aparatów bo samoczynnie nie mogły oddychać i po tygodniu umarły i sam lekarz mi to w twarz powiedział i się przyznał że to już nie pierwszy taki przypadek.
Heh identyczny komentarz widziałam dziś na IG, po kilku odpowiedziach autor przyznał się, ze ściemnia ale „taka historia mogła sie wydarzyć”. Przeczytaj sobie skład tej szczepionki, przemysl dokładnie co piszesz, poczytaj sobie co powoduje, ze osoby chorujące na covid nie moga oddychac, połącz to wszystko i zrozum, ze to, co mowisz, nie ma ŻADNEGO sensu. Jeśli uczyłabys sie biologii na jakimkolwiek poziomie poza gimnazjum to wiedzialabys, ze to po prostu kupy sie nie trzyma. Gotuje sie we mnie widząc taką partyzantkę jaką Ty uprawiasz, wchodzisz w randomowe wątki i roznosisz absolutnie kłamliwe informacje, siejesz terror i działasz przeciwko innym ludziom, którym szczepionka może uratować życie. Chciałam tylko przypomnieć, ze to jest karalne wg prawa. Jestem pewna, ze gdyby Twoja historia była prawdziwa, to wszyscy usłyszelibyśmy o tym WSZEDZIE. Pamiętasz może, jak USA zablokowało używanie J&J po dosłownie 6 przypadkach zakrzepicy? To nie były śmiertelne przypadki. To pokazuje, pod jakim radarem jest ta szczepionka. 6 przypadków na miliony zaszczepionych. Na tym etapie Pfizer ma pełną akceptację FDA, a ludzi na świecie zaszczepionych są setki milionów. A ja słodzę kawę ksylitolem i wiesz co? Nie ma żadnych badań na temat długofalowego wpływu tej subskrypcji na organizm. To samo tyczy się zdecydowanej większości leków, wszystkich suplementów i innych produktów, które jak suplementy należą do kategorii żywności, nie leków.

Ostatnia edycja:
Heh identyczny komentarz widziałam dziś na IG, po kilku odpowiedziach autor przyznał się, ze ściemnia ale „taka historia mogła sie wydarzyć”. Przeczytaj sobie skład tej szczepionki, przemysl dokładnie co piszesz, poczytaj sobie co powoduje, ze osoby chorujące na covid nie moga oddychac, połącz to wszystko i zrozum, ze to, co mowisz, nie ma ŻADNEGO sensu. Jeśli uczyłabys sie biologii na jakimkolwiek poziomie poza gimnazjum to wiedzialabys, ze to po prostu kupy sie nie trzyma. Gotuje sie we mnie widząc taką partyzantkę jaką Ty uprawiasz, wchodzisz w randomowe wątki i roznosisz absolutnie kłamliwe informacje, siejesz terror i działasz przeciwko innym ludziom, którym szczepionka może uratować życie. Chciałam tylko przypomnieć, ze to jest karalne wg prawa. Jestem pewna, ze gdyby Twoja historia była prawdziwa, to wszyscy usłyszelibyśmy o tym WSZEDZIE.
Wiem jak działa szczepionka i na jakiej podstawie jest stworzona (i mam nadzieje że ty również bo jeżeli tak to byś się tak głupio nie wypowiadała), ale nie zamierzam was przekonywać moimi doświadczeniami, jeżeli ktoś chce się zaszczepić to oczywiście. Nikogo nie namawiam do tak lub nie. Nie wiem co z wami się dzieje ale żeby nie móc mieć własnego zdania to już przesada!

Ja jeszcze kilka tygodni temu też nie myślałam o szczepieniu, ale sytuacja wygląda jak wygląda. Myślałam że zaraz po porodzie pobiegnę się zaszczepić ale termin porodu mam w 2 połowie października. Ponadto chorują maleńkie dzieci i boję się że będę zagrożeniem dla dziecka bo jednak zaszczepieni mniej roznoszą wirusa a może w mleku uda mi się przekazać trochę przeciwciał.
Ja jak chorowałam karmiłam 8 miesięczną córkę. Niestety nie przekazałam wystarczającej ilości przeciwciał. Skończyło się u córki bezobjawowym covidem i zapaleniem płuc. Bardzo możliwe, że po szczepieniu tych przeciwciał przekażesz więcej 🙃🙂

reklama
Wiem jak działa szczepionka i na jakiej podstawie jest stworzona (i mam nadzieje że ty również bo jeżeli tak to byś się tak głupio nie wypowiadała), ale nie zamierzam was przekonywać moimi doświadczeniami, jeżeli ktoś chce się zaszczepić to oczywiście. Nikogo nie namawiam do tak lub nie. Nie wiem co z wami się dzieje ale żeby nie móc mieć własnego zdania to już przesada!
Wybrałaś życie w wyparciu i strachu, zamiast dowiedziec się więcej, znalezc porządne źródła i wyrobić sobie zdanie bazując na faktach, a nie terrorze ludzi, którzy nawet nie wiedzą o czym mówią - Twoja sprawa. Ale rozsiewanie bzdur dalej to jest terroryzowanie innych i nie ma zgody na to, zebys narażała innych, tutaj kobiety w ciazy, które duzo ciężej przechodzą covid ciężko. Żyj sobie według własnych przekonań, jeśli Tobie wystarczy jeden dowód „kolezanki” i masz gdzieś pozostałe setki milionów zaszczepionych. Niektórzy jednak sa w stanie spojrzec na sprawę szerzej i dostrzec, ze to co robi internet, doktorzy nadający z deski klozetowej i tv to sianie strachu, bo to robi się super łatwo i nie ma bardziej skutecznego sposobu na kontrolowanie całych mas ludzi, wystarczy jeden przykład wymyślonej kolezanki i cyk, mozna się wypowiedziec, dostać lajki, poparcie przestraszonego społeczeństwa i przekazać pałeczkę zastraszania dalej.

Do góry