reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Kasiad rzeczywiście dziwne,że tak póżno.Kube o mało nie zaszczepili 3 dawką na HIB,bo podobno mozna do ukończenia przez dziecko pół roku(tym rodzajem szczepionki),ale pediatra się uparła i jednak Kubus został zaszczepiony i to darmowo.U nas następne szczepienie jak Kuba będzie miał 13 miesięcy.Uff...Na trochę mamy spokój.
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Kasiad, a kiedy miałaś pierwsze szczepienie w przychodni? Bo 3 WZW powinno być podane 5 miesięcy od 2. Może miałyście opóźnienie z tym szczepieniem po 6 tygodniach od urodzenia i stąd teraz macie i to póżniej
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
To moje dziecko powinno ważyć 7100,a waży 8700.dziś wyczytałą że aby sprawdzić prawidłową wagę dziecka w 6 m-cu to trzeba wagę urodzeniową pomnozyć razy 2,5
5 m-cy waga urodzeniowa razy 2
Coś mi się wydaje,że nie ma na to reguły,a najbardziej u cycusiowych dzieci.
Miśka 5
Mamy lutowe'07
No to moja prawie się załapała, zabrakło jej 70 gdziś wyczytałą że aby sprawdzić prawidłową wagę dziecka w 6 m-cu to trzeba wagę urodzeniową pomnozyć razy 2,5
5 m-cy waga urodzeniowa razy 2
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Gosia daj spokój, nie ma się czym przejmować, nie można wszystkich dzieci mierzyć jedną miarą, nie ma na to reguły. Gdyby twoja mała ważyła 9500 kg, to byłaby chyba jednak za gruba. Moja jak się urodziła ważyła 3200, teraz waży 7930 i wyglada i tak na niezłą kluskęa moja waga urodzeniowa 3800 g razy 2,5 = 9500g a miała na 6 miesięcy 7420g
reklama
Drugie szczepienie WZW miała 15 marca, więc 17 września (bo na ten dzień mam wyznaczone szczepienie) to 6-miesięczna przerwa. Może się pomyliły w przychodniKasiad, a kiedy miałaś pierwsze szczepienie w przychodni? Bo 3 WZW powinno być podane 5 miesięcy od 2. Może miałyście opóźnienie z tym szczepieniem po 6 tygodniach od urodzenia i stąd teraz macie i to póżniej
Podziel się: