reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

Kolejne szczepienie za nami.Nawet nie było wielkiego płaczu,tylko chwilkę:tak:.Zaraz potem zasnoł i spał 3 godziny.
Waga 8700,Kubulinek spadł z 75 centyla na 50.
Pani pediatra powiedziała,że wysmuklał.:-)

reklama
Kasiad rzeczywiście dziwne,że tak póżno.Kube o mało nie zaszczepili 3 dawką na HIB,bo podobno mozna do ukończenia przez dziecko pół roku(tym rodzajem szczepionki),ale pediatra się uparła i jednak Kubus został zaszczepiony i to darmowo.:tak:U nas następne szczepienie jak Kuba będzie miał 13 miesięcy.Uff...Na trochę mamy spokój.

Kasiad, a kiedy miałaś pierwsze szczepienie w przychodni? Bo 3 WZW powinno być podane 5 miesięcy od 2. Może miałyście opóźnienie z tym szczepieniem po 6 tygodniach od urodzenia i stąd teraz macie i to póżniej:tak:

dziś wyczytałą że aby sprawdzić prawidłową wagę dziecka w 6 m-cu to trzeba wagę urodzeniową pomnozyć razy 2,5 :nerd:

5 m-cy waga urodzeniowa razy 2

dziś wyczytałą że aby sprawdzić prawidłową wagę dziecka w 6 m-cu to trzeba wagę urodzeniową pomnozyć razy 2,5 :nerd:

5 m-cy waga urodzeniowa razy 2
To moje dziecko powinno ważyć 7100,a waży 8700.:-D
Coś mi się wydaje,że nie ma na to reguły,a najbardziej u cycusiowych dzieci.:tak:

moj tez cycusiowy ale jak pomnoze wage z urodzenia razy 2,6 to wyjdzie 8200 i tyle teraz wazy ale ja tez uwazam ze to nie ma zasady.

a moja waga urodzeniowa 3800 g razy 2,5 = 9500g :szok: a miała na 6 miesięcy 7420g
Gosia daj spokój, nie ma się czym przejmować, nie można wszystkich dzieci mierzyć jedną miarą, nie ma na to reguły. Gdyby twoja mała ważyła 9500 kg, to byłaby chyba jednak za gruba. Moja jak się urodziła ważyła 3200, teraz waży 7930 i wyglada i tak na niezłą kluskę:-D

reklama
Kasiad, a kiedy miałaś pierwsze szczepienie w przychodni? Bo 3 WZW powinno być podane 5 miesięcy od 2. Może miałyście opóźnienie z tym szczepieniem po 6 tygodniach od urodzenia i stąd teraz macie i to póżniej:tak:
Drugie szczepienie WZW miała 15 marca, więc 17 września (bo na ten dzień mam wyznaczone szczepienie) to 6-miesięczna przerwa. Może się pomyliły w przychodni :confused:

Do góry