reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

Kasiad: Nie załamałabyś się.. :no: po prostu tak jak ja, przyzwyczaiłabyś się do tego, że nie ma dnia bez płaczu, płacz MUSI BYĆ i koniec, kropka!
A ile go będzie, to już zależy u nas od tego, ile Milenka w ciągu dnia prześpi. Wczoraj 3 razy w ciągu dnia zasnęła na w sumie ponad 3 godziny, więc płaczu było malutko, może z 10 minut. Ale dzisiaj nie wiadomo z jakiego powodu, spała tylko do południa a potem już jej się nie udało zasnąć choć robiłam dosłownie wszystko żeby spała.
Mi też dzisiaj głowa pęka i cały czas mam w uszach ten ryk. Pamiętam że w 2 i 3 miesiącu to prawie codziennie brałam wieczorem tabletkę od bólu głowy :confused2:

reklama
no i mamy ostatnie szczepienie z głowy i dłuuuugą przerwę. Dziś dzielnie Szymek przeżył WZW B no i ładnie do pani wyważyła i waga idealna wg. siatki centylowej 6 m-cy 8200g wzrost 68cm glowa 42,5cm

a juz myslalam ze za grubasny jest. idealnie przybiera od wagi urodzeniowej 2,6 razy więcej.:tak::tak::tak:

ciekawe jak noc???czy bedzie grymasil

no i mamy ostatnie szczepienie z głowy i dłuuuugą przerwę. Dziś dzielnie Szymek przeżył WZW B no i ładnie do pani wyważyła i waga idealna wg. siatki centylowej 6 m-cy 8200g wzrost 68cm glowa 42,5cm

a juz myslalam ze za grubasny jest. idealnie przybiera od wagi urodzeniowej 2,6 razy więcej.:tak::tak::tak:

ciekawe jak noc???czy bedzie grymasil
super Karola-04, my ostatnie szczepienie mamy we wtorek 21. Myślę, że moja Wiki tez wazy ok 8 kg.

No i my dzisiaj po szczepieniu:tak: nastepne dopiero w marcu:-p:rofl2:

mala ma 7800kg <400 wiecej jak ostatnio>
obw.glowki 42
obw. kl.piersiowej43 <bez zmizny>

tez karola mam nadzieje ze nie bedzie marudna dzisiaj w nocy:sorry2::baffled:

a my sie szykujemy na ostatnie szczepienie przed dluzsza przerwa na poniedzialek:tak::tak: jestem ciekawa jak tam z waga czy przytyla malutka bo mi sie wydaje ze jakby szczuplejsza sie zrobila

My też wczoraj przeżyliśmy szczepioneczke na WZW B i następna dopiero 21 lutego...niestety w ośrodku była jakaś niemrawa, chyba emerytowana pielęgniarka, bo stara, a jeszcze jej nie widziałam...i tak sie guzdrała, przecierała tą rękę, a szykowała sie do wkłucia wiekami...tak to długo trwało,że Filip się zorientował chyba i płakał już przed samym zastrzykiem(jak go tak szykowała:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:) i jeszcze sporo po...

A waga: 8400g
długość : 72cm
obwodu główki nie mierzyli ani klatki też...dziwne, pierwszy raz to sie zdarzyło....

w ogóle jakieś roszady w budynku ośrodka zrobili i wszystko jest gdzie indziej

Ale juz macie fajnie, po tych brzydkich szczepieniach, my dopiero 04-09 mamy trzecie szczepienie skojarzone, ale nie wiem czy w tym tez jest żółtaczka:-(my troszke później zaczelismy szczepienia przez sprawy neurologiczne:-(
Życzymy spokojnych nocy i malutko bólu dla tych co jeszcze przed szczepieniem.

reklama
Tym razem bez płaczu się nie obyło:sick:Mała już nie dała się pigule nabrać na jej fałszywe uśmieszki:baffled:Ryczała jak bóbr i przy WZW i przy Hib.
Sama też wyszłam wkurzona po tym szczepieniu:zawstydzona/y:, bo nie spodziewałam się dziś za nic płacić i nawet nie spytałam o ten Hib czy płatny, bo przecież niby od 1 kwietnia bezpłatny, a ta piguła wredna dała małej hiberix i kazała w kasie 60 zł zapłacić:wściekła/y:Oj potrafią wykorzystać naiwnośc ludzką:angry:

Do góry