reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

reklama
a my dzisiaj po szczepeniu ostatni raz 3 ukłucia mala nawet tak strasznie nie plakala za to teraz jest marudna:-(tylko na raczkach chce byc:szok:a wazy juz troche

Zawsze możecie zaszczepić tylko jedną dawką jak dziecko już będzie starsze i ryzyko będzie większe niż teraz (kontakt z innymi dziećmi np. w przedszkolu), a do tego czasu pieniążki na pewno się znajdą :tak:

My dzisiaj po szczepieniu 5 w 1 - jedno ukłucie. Milutek nawet się nie zorientował tym razem że igiełkę pani wbija i nawet nie pisnęła! :szok: Na wszystkich poprzednich szczepieniach był wrzask okropny i zanoszenie się, a dzisiaj zero reakcji! :-):-):-)

A my wczoraj poszliśmy na szczepienie i co się okazało że pani od szczepień jest na urlopie i kazali nam przyjść za dwa tygodnie.:-(
Ale byłam wściekła,bo z dzieciakiem w deszcz musiałam pędzić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja nie szczepie przeciw pneumokokom, a wiecie że w szkocji w ogóle nie szczepi się dzieci? zreszta rozmaiwałam z dwoma lekarzami (tak prywatnie) i mowili zeby nie szczepić takiego maleństwa, jak powiedziała Joasiek jak bedzie troszke starsza i bardziej narazona to zaszczepie.:tak:

ja Sary nie szczepie ale Kondzie chciałam
to tylko jedna szczepionka, cała serjie i ma juz zasoba obowiazkowych i doktor zalecała tym bardziej ze on przedszkolak (zerowka)
jednoczesnie mnie uprzedziła ze ststystycznie nie bedzie mniej chorował
to jedna wielka lipa tylko bedzie przechodził łagodniej choroby

My chcemy zaszczepić Kubulinka na pneumokoki,jak będzie starszy,właśnie 1 dawką.
A już w poniedziałek kolejne szczepienie,ciekawe jak mały to zniesie.

reklama
Do góry