reklama
Ewelina.Be
Fanka BB :)
Od razu po szczepieniu tylko unikaj słońcaKobietki pojakim czasie można wyjść na dwór.?
Marynia88
Moderator
Ja wychodziłam czasem w ten sam dzień, czasami na następny, a czasem dopiero po 2 dniach, mój bobas dobrze znosił szczepienia więc nie miałam przeciwwskazań. Unikałam ludzi i oczywiście wychodziłam gdy pogoda była spacerowa.Kobietki pojakim czasie można wyjść na dwór.?
Teraz mój brzdąc pierwszy raz po szczepieniu miał stan podgorączkowy (37.4-37.6) zadzwoniłam do przychodni i Pani doktor powiedziała żeby nie wychodzić na dwór by nie przegrzać brzdąca.
Starszak jeszcze wczoraj w nocy gorączkował.Od razu po szczepieniu tylko unikaj słońca
A o co chodzi z tym słońcem?
- dziecko z gorączka, możliwością gorączki, stanem podgorączkowym trzeba raczej chłodzić niż nagrzewacStarszak jeszcze wczoraj w nocy gorączkował.
- miejsce szczepienia również nienalezy nagrzewac (ew okłady z wody z sodą)
Marynia88
Moderator
Ja bym się jednak dzisiaj ze spacerem wstrzymała skoro była gorączka.Starszak jeszcze wczoraj w nocy gorączkował.
Zani2407
Szczepie normalnie bez odczekiwania, bo dlaczego nie?Powiedzcie mi kochane czy szczepicie swoje dzieci?
Wzrost zachorowań coraz większy, a ja cały czas przekładam szczepienia synów, obawiam się że przez obecną sytuację szczepienia dzieci są niebezpieczne.
Jeden ma zaległą z 16/18 msc, a teraz ma 2.5 roku, drugi ma 5 lat.
Cookie_
Moderator
Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia dziecko do 2 r.z. musi zostać zbadane osobiście. Należy tego wymagać od lekarza albo zgłaszać w NFZ lekarza który odmawia.
Portal Gov.pl
www.gov.pl
reklama
marta18691
Tak ja szczepilamA szczepiłam któraś z Was 5 latka teraz? Podobno. Kalendarz szczepień się zmienił
reklama