reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia w trakcie pandemii

Powiedzcie mi kochane czy szczepicie swoje dzieci?
Wzrost zachorowań coraz większy, a ja cały czas przekładam szczepienia synów, obawiam się że przez obecną sytuację szczepienia dzieci są niebezpieczne.
Jeden ma zaległą z 16/18 msc, a teraz ma 2.5 roku, drugi ma 5 lat.
Moja córka ma 5 miesięcy. Odkąd w mojej przychodni są szczepienia czyli od jakoś końca kwietnia to szczepie normalnie wg kalendarza plus dodatkowe. Nie czekam aż pandemia się skończy, bo pewnie się nie skończy albo za długo, a poza tym jakoś mnie nie przeraża to, że jest wzrost zachorowań. Każdy robi jak uważa ;)

reklama
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi.
A powiedzcie mi przez ile dni dziecko może, ale nie musj gorączkować?
Nie musi gorączkować, ale często się zdarza. My zaplanowaliśmy po szczepieniu 2 dni w domu bez wycieczek. Temperatura wzrosła do 37, 5-38 stopni około 20 godzin po szczepieniu (podobno po zintegrowanej którą robiliśmy tak właśnie jest - druga doba). Ale oprócz tego dziecko było w bardzo dobrej formie, radosne, żywiołowe ( zupełnie inaczej niż przy chorobie), więc nie panikowałam. Trzeciej doby o szczepieniu zapomnieliśmy.

Różnie to bywa moja raz wcale nie gorączkowała a innym razem tylko w dniu szczepienia miała trochę podniesiona temp. To sprawa indywidualna. Po pneumokokach gorączka jest częsta.

Ja to się zawsze przed każdym szczepieniem stresuję, niezależnie od pandemii, tak już mam, ale jednocześnie opcji nieszczepienia nie biorę pod uwagę
Mam podobnie, stres jest ogromny.
Mlodszy jutro ma ostatnią dawkę 6w1. A ma 2.5 roku. Starszak 5 lat, też miał miec ale alergolog w środę. Boję się reakcji starszaka😪😪😪

reklama
Do góry