reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

SZCZEPIENIA- szczepić nie szczepić oto jest pytanie

Natalunia...nie mówię przecież, żeby szczepić na wszystko, ale też nie histeryzować...i na litość boską..ja Wam nie matkuję, więc proszę nie atakujcie też mam takich jak ja, czyli takich które szczepią, bo to niesprawiedliwe i krzywdzące...a Wasze posty uważam za dość agresywne i odbieram je właśnie jako atak na moją osobę i moje przekonania.

reklama
Anastazja, nie chcę żebyś odebrała to jako atak. Moim zdaniem to wymiana argumentów. Nie wytykam nikomu, ze szczepi. Raczej chcę uświadomić jak największą ilość osób o tym, co się dzieje wokół nas. To raczej mnie wszyscy atakują, wytykają że robię krzywdę itp. Jeden lekarz mnie rozumie bo sam nie szczepi, drugi lekarz straszy, bo albo wierzy w dobro jakie niosą szczepienia albo dba o swoją kieszeń. Świat jest pełen przeciwności, z którymi trzeba żyć i trzeba zaakceptować. Każdy wie co jest najlepsze dla dziecka.

Ostatnia edycja:
Też nie zamierzam nikogo atakować, ale też sama czuję się atakowana :-(

Kiedyś rozmawiałam z kolezanką, która jest mocno proszczepienna i szczepi dziecko na wszystko, co tylko jest - płatne, niepłatne, no wszystko po prostu. Zapytałam kiedys, czy ktos jej mówił o możliwych powikłaniach. Ona i jej mąż zwyczajnie mnie wysmiali - "powikłania"? co Ty gadasz!! Nic takiego NIE MA!! - byłam po prostu w szoku! I właśnie to mnie najbardziej wkurza w tej calej manii szczepionkowej - nikt nie uprzedza rodziców o możliwosci powikłań - w szpitalu informowali matki, ze biorą dziecko na szczepienie obowiązkowe przeciwko "bardzo groźnym chorobom", ale ani słóweńka o zagrożeniach - to jest wg was w porzadku?? Mnie przeraża.

dziewczyny chyba każda z nas czytała o mozliwych powikłaniach po szczepieniach....nie koniecznie autyzm czy adhd ale podejmujemy taką decyzję, często po konsultacjach z ludzmi którzy mają pojęcie na temat szczepień i uszanujcie nasze zdanie, że szczepimy. Czy my Wam mówimy, jakie Wy matki bo nie szczepicie- NIE! bo to każdego indywidualna sprawa. dobrze kiedyś napisała Dorotka że temat powinien brzmieć czym szczepić a nie czy szczepić czy nie. Już napisałyście się o autyzmie, chorobach itd moze dlaej poprowadzimy ten wątek na temat szczepień, na co szczepimy, jakie szczepionki i kiedy

taki wątek juz jest, tutaj: https://www.babyboom.pl/forum/stycz...zczepienia-wymiary-konsulatacje-porady-56372/

a ten brzmi "szczepić czy nie szepić" :-p Poza tym, ktoś załozył ten wątek, bo chciał poznać opinie innych w kwestii "szczepić czy nie", a nie tylko "czym" - to też należy uszanować.

Żadna z nas też nie użyła sformułowania, iż któras z was jest złą matką, bo szczepi, także nie dodawaj ewelina.

Jeszcze jeden FAKT:
W USA, koszt jednego zastrzyku DTP wzrósł o 1000 proc, z 11 centów w 1982 r. do 11,40 dolarów w 1987 r. Producenci tych szczepionek przeznaczali 8 dolarów z każdego zastrzyku na pokrycie kosztów odszkodowań dla rodziców, których dzieci miały uszkodzenia mózgu lub zmarły po zaszczepieniu.

Ostatnia edycja:
Czyli NFZ każdego państwa z obowiązkowym szczepieniem płaci odszkodowanie za błędy amerykańskiej korporacji, która chce wprowadzić ACTA, żeby przypadkiem ten sam kraj nie mógł produkować swoich zamienników leków tychże firm. A w zasadzie to jeszcze gorzej, bo płaci każdy uczciwy obywatel w podatkach, a politycy/NFZ tylko tymi pieniędzmi zarządzają, czyli nakazują podatnikom płacić za ww. błędy.

Dziękuję krupka.

Czyli NFZ każdego państwa z obowiązkowym szczepieniem płaci odszkodowanie za błędy amerykańskiej korporacji, która chce wprowadzić ACTA, żeby przypadkiem ten sam kraj nie mógł produkować swoich zamienników leków tychże firm. A w zasadzie to jeszcze gorzej, bo płaci każdy uczciwy obywatel w podatkach, a politycy/NFZ tylko tymi pieniędzmi zarządzają, czyli nakazują podatnikom płacić za ww. błędy.

Dziękuję krupka.

U nas odpowiedzialność zwalana jest na rodziców - podpisując zgodę na szczepienia automatycznie odpowiedzialność za powikłania poszczepienne ponosi rodzic. Dopóki to się nie zmieni to sanepid i koncerny farmaceutyczne będą czuć się bezkarni.

reklama
Do góry