reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia -pytania,obawy i niepokoje/reakcja dzieci na szczepienia

Ja też szczepiłam 6w1 , rota i pneumokoki , synek nie miał nawet goraczki . Czuł się bardzo dobrze po szczepionkach , więc ja równiez polecam

reklama
wybrałam hexę 6w1, ale to tak naprawdę poza tym, że jest to 1 wkłucie a nie 3 nicym się nie różni (no oczywiście ceną!!!!!! grrrrrr:angry:) - nie chciałam męczyć synka, jakoś było mi go szkoda...:sorry2:

dziewczyny w poniedziałek mam pierwsze szczepienie z kuba, wziełam pierwsze normalnie 3 razy . Nie wiem czy dobrze zrobiłam ze nie wziełam skojazonej:zawstydzona/y:jak robicie? prosze pomóżcie

wiesz ja moje szkraby szczepiłam w standardowy sposób z kalendarza szczepień i nie mam sobie nic do zarzucenia!!
myślę,ze dobrze robisz!!
kup sobie a właściwie maluszkowi w aptece "krem emla" to jest znieczulający krem którym smarujesz miejsce na pół godziny przed wkłuciem!
pozdrawiam i duzo zdrówka życzę!!

też brałam stadrardowe szczepienia. Pieniążki które miałabyś przeznaczyć na to szczepienie odłóż na inne zalecane, tak ja zrobiłam. Polecam też czopki paracetamol pomagają złagodzić gorączke, bóli pomagają dzidzi usnąć.

Też chciałam standardowe szczepienie ale w ośrodku zdrowia położna tak mnie zbeształa że dziecku ból chce przysporzyć niepotrzebnie że co to za matka która chce kłuć dziecko tyle razy-no i płaciłam za skojarzoną:

Też szczepiłam 6w1 i rota. Mały zniósł je bardzo dobrze. Zastanawiam się teraz nad pneumokokami.
Słyszałam że skojarzone powodują autyzm i że z Francji już je wycofują:baffled:. Ktoś słyszał coś podobnego???

reklama
No ja czytałam,że nie jest to prawdą.Podobno teoria że szczepienia skojarzone wywołują autyzm wzieła się stąd,że objawy tej choroby pojawiają się około 2 roku życia czyli mniej więcej w tym czasie kiedy dzieciom podaje sie szczepionkę przeciw odrze,śwince i różyczce.

Ostatnia edycja:
Do góry