reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szczepienia -pytania,obawy i niepokoje/reakcja dzieci na szczepienia

dziewczyny kuba byl dzisiaj szczepiony 3 razy szok, dwie nózki i raczka i jeszcze do buzki rotawirus. Masakra spi i sie budzi to płacze i krzyczy jak mo pomóc co mu podac?ma 6 tygodni?mam przygotowany nurowen podac mu go??????

reklama
Ja dawalam paracetamol dla dzieci, polowe dawki bo to malenstwo, mala byla rozdrazniona przez pare dni, ale potem przeszlo...
Nie bardzo mozesz pomoc po prostu badz blisko przy malenstwu, bo Ciebie potrzebuje...

Podaj nurofen, i posmaruj miejsca szczepień altacetem w żelu-łagodzi ból i zmniejsza obrzęk. Ja smaruje altacetem kompres i przyklejam plastrem miejsce ukłucia zaraz jak przychodzę z przychodni i na noc podaję nurofen-tak radziła mi położna. Powinien przespać całą noc. No i nurofen zapobiegnie w razie czego gorączce.

Czopki Viburcol zakup-od 1 dnia zycia.a najlepiej dac czopek godzinę przed szczepieniem.........Z nurofem by, sie wstrzymła, bo jest od 3 miesiaca zycioa......w aptexe sa srodki od 1 miesiaca zycia

Ja również w czasie biegunki podaje dziecku Orsalit. Pediatra polecił, aby dodatkowo stosować probiotyk- Lactoral żeby flora bakteryjna w przewodzie pokarmowym dziecka mogła się szybciej zregenerować.

mi powiedzial profesor pediatrii w szpitalu, żebym żadnych dodatkowych szczepionek nie wykupowala bo program szczepień tak małych dzieci jest i tak przeładowany.A w przychodni jak przycisnęłam lekarkę o rotawirusa to powiedziała tylko że wnukowi by tego nie podała. I radzili, żeby doszczepiać jak dziecko będzie większe...Też uważam że z tym "dobrem" jakim są szczepienia nie przesadzać....

No ja czytałam,że nie jest to prawdą.Podobno teoria że szczepienia skojarzone wywołują autyzm wzieła się stąd,że objawy tej choroby pojawiają się około 2 roku życia czyli mniej więcej w tym czasie kiedy dzieciom podaje sie szczepionkę przeciw odrze,śwince i różyczce.
Ciekawe, bo z tego co ja czytalam to wiekszosc rodzicow w ciagu KILKU GODZIN po szczepieniu zauwaza pierwsze objawy autyzmu (dziecko ktore wczesniej bylo wesole, otwarte i gadalo na okraglo, nagle staje sie zamkniete w sobie i trudno z nim nawiazac kontakt). :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Lekarka poleciła mi aby to szczepienie wykonać nim dziecko skończy 6 msc zycia. Natomiast koleżanka powiedziała, ze ona wykona szczepienie przeciw pneumokokom dopiero jak dziecko będzie miało dwa lata :confused:

Wiecie coś na temat tych szczepień w poźniejszym czasie? Ponoc wtedy daje sie jedna albo dwie dawki i dzięki temu jest oszczędzność. Tylko czy takie późne szczepienia działają? :shocked2:

Do góry