reklama
MARTA96
Początkująca w BB
Moja Kaitlyn miala wczoraj 3 szczepionki ,oczywiscie byla marudna co jest normalne , w nocy plakala miala goraczke dostala Tylenol krople na goraczke to co lekarz zalecil ,rano znowu goraczkuje .Jak mierze jej tamperature w uchu placze ,moze ma zapalenie ucha ,ale wczoraj mielismy wyzyte u lekarza( 4 mies)
Moze za bardzo panikuje .
Jak wasze dzieci zachowywaly sie po takich szczepionkach?
Moze za bardzo panikuje .
Jak wasze dzieci zachowywaly sie po takich szczepionkach?
mozliwe ze goraczkuje po szczepieniu to czeste jest a jesli podejrzewasz zapalenie ucha to objawy : placze przy jedzeniu i spruboj jej delikatnie nacisnac palcem na laczeniu zuchwy jak ma zapalenie ucha to bedzie plakac nie koniecznie mierzenie w uchu jak placze musi byc oznaka zapalenia moj maly sie boi mierzenia w uchu i tez zawsze placze
Wiesz my też myśleliśmy o szczepieniu przeciwko pneumokomkom. Mój syn skończył rok i miesiąc i byliśmy tydzień temu na kolejnym planowym szczepieniu, pediatra odradziła nam szczepienie teraz na pneumokoki poradziła abyśmy zaczekali z tym jak miłosz skończy dwa lata. Bowiem rezultaty jakie daje to szczepioie nie jest adekwatne do kasy jaką trzeba wyłożyć na nie. Także żadna rewelacja- wg mojej pediatry. Teraz musiałabym zapłacić 600 - 700zł. po 2 roku życia znacznie mniej. I oczywiście wstrzymamy się z tą szczepionką, tym bardziej że miłosz nie chodzi do żłobka. Myślę, że ta sprawa jest do gruntownego przymyślenia dla rodziców, których pociechy uczęszczają do żłobków.
A propos rotawirusów- wywołują biegunki, które zresztą mogą być bardzo groźne dla maluszków. Osobiście polecam to szczepienie, jest ono doustne i kwalifikują się do niego maluszki do 6 m-ca życia.
A propos rotawirusów- wywołują biegunki, które zresztą mogą być bardzo groźne dla maluszków. Osobiście polecam to szczepienie, jest ono doustne i kwalifikują się do niego maluszki do 6 m-ca życia.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Mi powiedziano,że nie
To znalazłam na temat jednej ze szczepionek,a wiem,ze dotyczy to tez innych firm(tak mi przekazano w przychodni)
RotaTeq JEST PRZEZNACZONY WYŁĄCZNIE DO STOSOWANIA DOUSTNEGO.
Zalecane dawki szczepionki RotaTeq będą podane dziecku przez lekarza/pracownika służby zdrowia. Szczepionka (2 ml roztworu na dawkę) będzie podawana ostrożnie poprzez wyciskanie z tubki do ust dziecka. Szczepionka może być podana bez względu na pożywienie, płyn lub mleko matki. W przypadku, jeżeli dziecko wypluje lub zwróci większą część dawki szczepionki, podczas tej samej wizyty można powtórzyć dawkę.
Pod żadnym warunkiem szczepionka ta nie może być podawana przez wstrzyknięcie.
Pierwsza dawka szczepionki RotaTeq może być podawana od 6. tygodnia życia i powinna być podana przed 12 tygodniem życia (około 3 miesiąca). RotaTeq może być podawany niemowlętom, które urodziły się przedwcześnie pod warunkiem, że ciąża trwała co najmniej 25 tygodni. Pierwszą dawkę szczepionki niemowlęta te powinny otrzymać między 6 a 12 tygodniem po urodzeniu.
Dziecko otrzyma 3 dawki szczepionki RotaTeq w odstępach przynajmniej czterotygodniowych.
W celu uzyskania ochrony przeciw zakażeniu rotawirusem ważne jest, aby dziecko otrzymało wszystkie 3 dawki szczepionki. Zaleca się podanie wszystkich trzech dawek przed 20-22 tygodniem życia, a ostatecznie wszystkie trzy dawki należy podać przed 26 tygodniem życia.
To znalazłam na temat jednej ze szczepionek,a wiem,ze dotyczy to tez innych firm(tak mi przekazano w przychodni)
RotaTeq JEST PRZEZNACZONY WYŁĄCZNIE DO STOSOWANIA DOUSTNEGO.
Zalecane dawki szczepionki RotaTeq będą podane dziecku przez lekarza/pracownika służby zdrowia. Szczepionka (2 ml roztworu na dawkę) będzie podawana ostrożnie poprzez wyciskanie z tubki do ust dziecka. Szczepionka może być podana bez względu na pożywienie, płyn lub mleko matki. W przypadku, jeżeli dziecko wypluje lub zwróci większą część dawki szczepionki, podczas tej samej wizyty można powtórzyć dawkę.
Pod żadnym warunkiem szczepionka ta nie może być podawana przez wstrzyknięcie.
Pierwsza dawka szczepionki RotaTeq może być podawana od 6. tygodnia życia i powinna być podana przed 12 tygodniem życia (około 3 miesiąca). RotaTeq może być podawany niemowlętom, które urodziły się przedwcześnie pod warunkiem, że ciąża trwała co najmniej 25 tygodni. Pierwszą dawkę szczepionki niemowlęta te powinny otrzymać między 6 a 12 tygodniem po urodzeniu.
Dziecko otrzyma 3 dawki szczepionki RotaTeq w odstępach przynajmniej czterotygodniowych.
W celu uzyskania ochrony przeciw zakażeniu rotawirusem ważne jest, aby dziecko otrzymało wszystkie 3 dawki szczepionki. Zaleca się podanie wszystkich trzech dawek przed 20-22 tygodniem życia, a ostatecznie wszystkie trzy dawki należy podać przed 26 tygodniem życia.
scales
Aktywna w BB
Dziewczyny,kurcze moja mała w czwartek dostała ostatnią szczepionkę bo skończyła 6 miesięcy i następna jak będzie miała rok...na drugi dzień jej noga zrobiła się napuchnięta i czerwona,poszłam z tym do lekarza a ten przepisał małej antybiotyk bo podobno wdała sie infekcja i musi brać 3 razy dziennie przez tydzień...na razie czuć że ma jeszcze taką twardą kulkę do tego ja się pochorowałam i boję się że ją zarażę na razie jej nie hyta może dlatego że bierze antybiotyk?ale martwi mnie ta kulka...miały wasze pociechy coś podobnego?
reklama
malenstwo23
Mama Kubusia:)
Mój maluszek po szczepionce w nóżkę miał lekkie zaczerwienienie i opuchliznę w miejscu wkłucia.Robiłam okłady z ciepłej wody i sody oczyszczonej i pomogło.Teraz miał szczepienie przeciw żółtaczce i przez 2 dni chyba miał leciutkie zaczewienienie i wyczuwalną kulkę.Ale wszystko się samo uspokoiło.Wydaje mi się że dzieciaczki różnie reagują na szczepienia a odczyny poszczepienne się po prostu zdarzają.Czasem może się wdać infekcja,być może u Twojego maleństwa antybiotyk był koniecznością.Pozdrawiam
Podziel się: