reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia -pytania,obawy i niepokoje/reakcja dzieci na szczepienia

czy szczepic dziecko z malym katarem ??? Tylko prosze nie piszcie ze lekarz ma zdecydowac bo tu pielegniarka sie mnie pyta czy dziecko jest zdrowe a lekarz nie oglada dziecka przed szczepieniem jak w Polsce.
Czy katarek to raczej przeciwwskazanie do szcepienia??

reklama
czy szczepic dziecko z malym katarem ??? Tylko prosze nie piszcie ze lekarz ma zdecydowac bo tu pielegniarka sie mnie pyta czy dziecko jest zdrowe a lekarz nie oglada dziecka przed szczepieniem jak w Polsce.
Czy katarek to raczej przeciwwskazanie do szcepienia??
U nas z katarem nie szczepią.To znak,że organizm osłabiony i walczy z wirusem,więc nie poradzi sobie ze szczepionką.:tak:

A u nas katar to nie jest przeciwwskazanie do szczepienia. Chyba, że osłuchowo coś nie tak lub ma temperaturę. A jeśli dziecko jest po chorobie, w czasie której brało antybiotyk trzeba odczekać conajmniej 2 tygodnie i dopiero szczepić. Jeśli dziecko ma sam katarek i nic innego mu nie dolega to u nas szczepią.
A swoją drogą to dziwne, że lekarz przed szczepieniem nie bada:baffled:.

Dzieki dziweczyny

Ania zywa - no niestety...taka mentalnosc w ang sluzbie zdrowia ze lekarz przed szczepeniem nie bada...:-( Pielegniarka tylko sie pyta czy dziecko nie goraczkuje :baffled:

Witaj! Ja rowniez mieszkam w Anglii i mam dwoje dzieci 5 lat i 9 m-cy. Mysle, ze powinnas zapytac pielegniarke informujac ja jak dlugo dziecko ma katar, czy ma kaszel i czy goraczkuje. Tutaj pielegniarki maja wyzsze wyksztalcenie a co za tym idzie wiekszy zakres obowiazkow i wieksze mozliwosci podejmowania decyzji, sa to jednak osoby w pelni kompetentne inaczej niz w Polsce. Angielska sluzba zdrowia nie jest bez wad, ale zalet ma zdecydowanie wiecej. Postarajmy sie odrzucic polskie przyzwyczajenia i zaufajmy tut.systemowi. Ja tak zrobilam i jeszcze nie zaluje. Pozdrawiam

Skonsultowalam sie z dwoma pediatrami i kazdy z nich sadzil ze katar nie jest przeciwskazaniem do szczepienia :tak: jednakze uwazaja ze dobrze jest przelozyc szczepienie i poobserwowac czy nie rozwinie sie z tego wieksza infekcja.

Przelozylam szczepienie i tego samego popoludnia katar zniknal i sladu po nim nie ma :szok:

Laura 74 - wiem ze kompetencje polskich a ang pielegniarek sie roznia jedakze moja jest jakas malo sympatyczna i zeby siebie ie wyprowadzac z rownowagi poraz kolejny posatanowilam przelozyc szczepeinie

:-) cześć dziewczyny mam dylemat- synek kończy 20 maja 6 m-cy i nie wiem czy to jest już pora na szczepienia przeciwko pneumokokom? :-( czy może poczekać aż skończy roczek?

sporo to kosztuje, a słyszałam że jest to tylko płatne z naszej kieszeni:crazy: czy to prawda?

proszę o odpowiedź.:happy:

reklama
Do góry