reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia -pytania,obawy i niepokoje/reakcja dzieci na szczepienia

Hej dziewczynki tu mozecie napiac jak wasze pociechy czuly sie po szczepieniu i czy mialy jakias, biegunke, goraczke itp.....zapraszam podzielcie sie swoimi przezyciami ewelina

reklama
mój smyk po szczepionkach jest tylko senny a nastepnego dnia uspic go to jest problem bo jest wtedy strasznie pobudzony ale po 48h wszystko wraca do normy.
Z dolegliwości to po szczepieniu bardzo bola go nóżki (szczepiony jest w udka) i nie daje sie dotykac ( ten obiaw jest tylko w dniu szczepienia po nocce ustępuje)
Na razie miał szczepionki Pentaxim i Prevenar.

Witaj

Mój Eryk dzisiaj miałm drugie szczepienie, po pierwszym nie było żadnej niepokojącej reakcji mam nadzieję, że i teraz tak będzie.

pozdrawiam

Sylwia

hej dziewczynki moj Igorek mial wczoraj szczepienie i tak plakal dostal 3 zastrzyki w nozki i calo noc prawie plakal taki byl marudny,dalam mu panadol dla dzieci to dopiero po jakims czasie poszedl spac na chwilke a dzis tez byl marudny ale wieczorkiem mu juztroche przeszlo i teraz spi 14 bedzie mial 4 miesiace pozdrawiam ewelina

Ja nie zuawazyłam niczego. Ponoc po 3 szczepieniu są jaieś obajwy , może byc nawet goraczka ,a czym sczepicie, my Infarnix Hexa ?

moj po pierwszym dostal lyzeczke paracetamolu i spal 6h.po drugim nie dostal nic i plakal.po 3 tez nic nie dostal,ale bylo ok.my bralismy te skojarzone,wiec mniej wkluc bylo.

Witam cieplutko wszystkie mamusie!!!!!!!1
Mam do Was dziewczyny pytanie. Ostatnio dowiedziałam sie w szkole rodzenia o pneumokokach i rotawirusach. Z tego co wiem dzidzia po urodzeniu zostaje zaszczepiona w szpitalu przeciwko podstawowym szczepionką później odpłatnie za ok 750 zł szczepimy dzidzie szczepionkami skojarzonymi. cO SADZICIE na temat szczepieniu przeciwko rotawirusom? i pneumokokom? nie sa to tanie szczepionki i trzeba zadziałac w miare szybko czyli w przeciągu 6 miesiecy. Co sądzicie na temat tych szczepionek jakie jest zdanie waszych lekarzy albo połoznych?

kucia moj lekarz powiedzial ze jezeli nas stac to zaszczepmy malego wyglada to tak jak dziecko konczy 6 tyg. przy szczepieniu kupujesz I szczepionke (sa na recepte) za 280 -300 zl zalezy gdzie nastepna jest za 6 tyg. a ostatnia chyba po 6 m-cach
zdjcie004ib5.jpg

reklama
szczerze mówiąc też już o tym myślę, choć jeszcze mam czas... Strasznie dużo kasy to kosztuje, ale z drugiej strony może warto? Chyba lepiej dmuchać na zimne.

Do góry