Moja pediatra powiedziala,ze dobrze robie ,ze nie szczepie, ze nie daje sie nabrac na przereklamowane szczepionki. Oczywiscie musi wpisac,ze nie wyrazam zgody na szczepienia. Jednak mowila ,zebym sie nie martwila sanepidem, bo maja mega bajzel i dlugo im zajdzie zanim zorientuja sie ,ze moja corka jest nieszczepiona
Musze tylko zabrac karte szczepien z panstwowej przychodni.
Po za tym jak weszla ta ustawa to juz wogole mam ich w nosie. Dziwne to - jezeli wladze podpisuja ustawe o tym,ze mozna nie szczepic tzn.ze faktycznie z tymi szczepionkami jest cos nie tak. gdyby bylo wszystko w porzadku to nie weszla by w zycie taka ustawa.
Dziewczyny co do powiklan, to nie jest tak,ze zaraz cos widac,ze cos jest nie tak. Powiklanie moze byc np. rok pozniej w skutek kilku dawek szczepionek. I dlatego nie kojarzy sie naglego zachorowania dziecka z powiklanim po szcepieniach..
brown.kate - milo uslyszec,ze jest ktos kto tez nie szczepi
madzik_ - dzieki za info o ustawie. Powiedz mi prosze jaka to jest szczepionka , ktora masz zalecona od neurologa?? czym sie rozni od tych zwyklych. Z gory dzieki za info
kbetina - masz naprawde dobra kolezanke, oddana pracy. Malo takich osob w szkolach specjalnych , kotre by tak indywidulanie podchodzily do kazdego przypadku i znaly sie dokladnie na zaburzeniach dzieciaczkow. Wiekszosc nauczycielek ze szkol specjalnych to malo zna sie na rzeczy.
A wlasnie wiekszosc dzieci ze szkol specjalnych i zycia nie jest wogole szczepione, albo na niektore szczepionki. I jak to sie ma do zagrozenia zycia powiklaniami po chorobach dzieci nieszczepionych
Zarzuca sie osoba przeciwnym szczepieniom ,ze robia szum wokol szczepien i nie maja racji. Ja zadaje sobie pytanie: jaki cel OSOBISTY maja te osoby???, a jaki cel maja zwolennicy szczepien, wielkie koncerny farmaceutyczne i cala klika oplacanych lekarzy???? Ci drudzy to wiadomo - kasa, a Ci pierwsi jaki