reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia -pytania,obawy i niepokoje/reakcja dzieci na szczepienia

Nika, super, ze o to zapytalas, bo ja sama mam watpliwosci. Nie wiem czy szczepic na pneumo czy menigokoki C, bo kazdy mi mowi cos innego. Tez slyszalam i czytalam, ze te smiertelne przypadki zachorowan byly menigokokowe...wiec sama juz nie wiem...
Moze ktoras doswiadczona mamusia nam cos doradzi :confused:

reklama
Ja moge powiedziec na co szczepia w UK ale nie wiem czy cos Wam to pomoze bo tutroche inny klimat.
Wiec pneumokoki i meningokoki sa bezplatne i szczepia dzieci do 2 roku zycia bo uwazaja ze pozniej nie ma duzego ryzyka zachorowan.

Witam wszystkich.Od jakiegos tygodnia mam problem u synka.Chodzi o to ze w wieku 8 tygodni synek mial szczepionke przeciw gruzlicy.Byl kluty w raczke,od jakiegos czasu miejsce po szczepionce robilo sie zaczerwienione a od ostatnich 2 dni zauwazylam ze zbiera sie tam ropa.Dzisiaj przy kapieli wygladalo to gorzej i zaczela ropa wyciekac,niewiem czy takie moga byc objawy i czy powinnam sie niepokoic.Moze mialyscie podobna sytuacje i jak sobie poradzilyscie,bo ja w tej chwili nie niewiem nawet czym to przemywac.Prosze o rady.

U Hani również miejsce po wkłuciu się trochę paskudziło ale nie robiłam nic, niczym nie przemywałam i samo sie szybciutko zagoiło. Jeżeli masz jakiś wątpliwości to moze lepiej zapytaj pediatry ale jeżeli nie ma gorączki to chyba wszystko OK. Wierzyć - nie wierzyć ale moje kobitki w rodzinie zgodnie twierdzą, że jak zostaje blizna to znaczy, że szczepionka się przyjeła :confused:

Tak to jest ze szczepionkami na gruźlicę.Najpierw wygląda jak ugryzienie potem zaczyna ropieć.Ale to nic złego.Nie wolno tego miejsca niczym przemywać ani zaklejać:no: i trzeba przez jakiś czas uważać przy kąpieli by mocno nie zamoczyć,ale wszystko szybciutko na pewno przejdzie :tak: i zagoi się ładnie.

Dzieki dziewczyny za pomoc:tak:.Musze wam napisac ze w tej chwili mozna powiedziec ze sie goi.Jak dotad ze zauwazylam aby nadal saczyla sie ropa,w teraz wyglada to jak strupek i mam nadzieja ze na tym sie skonczy.Jednak dla pewnosci ide w poniedzialek do lekarza,poniewaz jakas bakteria sie przytlatala wiec zapytam rowniez o to:tak:.

witam
pare dni temu bylismy na pierwszym szczepieniu, i julia nie spi tak jak spala. budzi sie co dwie godziny w nocy (szok! ) a normalnie od 21 spala do 1.30-2.00 a pozniej pobodka ok 5.30-6.00 to teraz budzi sie z placzem co 2 godziny a czasem co godzine. i jest marudna . i to wszysto po tym szczepieniu :(
ale mam nadzieje ze jej niedlugo przejdzie to i powroci do normy....
jak u was wygladalo po szczepieniu?

dorka u nas po szczepieniu było ok. ( po pierwszym, bo po innym kiedy gorączkował, to był bardzo trudno:-().
kolejną sprawa, która zaburzyła nam nocny spokój są wyrzynające się ząbki:cool2:

U nas póki co to po szczepieniach była sielanka. Mała zachowywała się normalnie i spała tak jak zawsze. A teraz przed nami pneumokoki więc nie wiem jak będzie. A tak przy okazji ja biorę teraz antybiotyki, czy przez to mała musi mieć przesuniętą szczepionkę??

reklama
u nas po szczepieniach na razie też jest ok, Wiktoria ani nie gorączkje, jest spokojna i zachowuje się jak codzień

Do góry