reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia -pytania,obawy i niepokoje/reakcja dzieci na szczepienia

1985Magda Moja po pierwszej dawce Prevenaru (p. pneumokokom) dostała gorączkę dopiero na trzeci dzień od szczepienia. Wogóle nie mogła spać w nocy, max 15 minut i się budziła. I to jaką gorączkę - 39,5 już po odjęciu 5 kresek! Wylądowałyśmy na ostrym dyżurze, gorączka jednak sama zeszła po 3 dniach. Lekarz kazał nam następnym razem dawać profilaktycznie 2 razy dziennie czopek z paracetamolem i tak teraz robię po KAŻDYM szczepieniu przez 3 dni, pomaga, a mała dobrze śpi :tak:

reklama
URL]

Moj synek po pierwszej szczepionce byl bardzo spiacy,przespal prawie caly dzien.Czesem tylko budzil sie i pojekiwal.Na drugi dzien bylo juz ok.Nastepne przeszly bez zadnego echa.

1985Magda Moja po pierwszej dawce Prevenaru (p. pneumokokom) dostała gorączkę dopiero na trzeci dzień od szczepienia. Wogóle nie mogła spać w nocy, max 15 minut i się budziła. I to jaką gorączkę - 39,5 już po odjęciu 5 kresek! Wylądowałyśmy na ostrym dyżurze, gorączka jednak sama zeszła po 3 dniach. Lekarz kazał nam następnym razem dawać profilaktycznie 2 razy dziennie czopek z paracetamolem i tak teraz robię po KAŻDYM szczepieniu przez 3 dni, pomaga, a mała dobrze śpi :tak:

Nna szczęście u nas nie było aż tak źle. Temperatura nie była tak wysoka i samo przeszło

Hania miała już 3 dawki prevenaru i rzadnych reakcji, zero:szok:. Jakby w ogóle nic się nie stało! :szok:. Poza głośnym krzykiem na cała przychodnie jak dostawała zastrzyk...

... u nas żadnych dolegliwości jak narazie po szczepieniach nie było oprócz straszliwego płaczu podczas podawania pierwszej dawki szczepionki skojarzonej. Jedynym skutkiem ubocznym była tylko senność :tak:, tak że Mateuszek przysypiał prawie cały dzień.
W przyszłym tygodniu prawdopodobnie zostanie zaszczepiony po raz trzeci, ponieważ miał niedawno "gorączkę trzydniową" i szczepienie zostało o kilka tygodni przesunięte ...

Dziewczyny a ja mam pytanie. Nadinka dostała szczepionkę na pneumokoki i kilka dni później zaczęła kaszleć, nie ma wprawdzie temperatury, ale wyraźnie ją coś zbiera. Cz to oznacza, że szczepionka się nie przyjęła??

hej
moja Juleczka po 1 szczepieniu w 9tyg sie zle czula
ale co sie okazalo ----- to przez zeby. wychodza jej juz !!! szok. bo jest wczesniakiem z 36 tc. no ale na 100% zeby

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie. Nadinka dostała szczepionkę na pneumokoki i kilka dni później zaczęła kaszleć, nie ma wprawdzie temperatury, ale wyraźnie ją coś zbiera. Cz to oznacza, że szczepionka się nie przyjęła??

1985Magda - nie wydaje mi się, żeby to miało znaczyć, że szczepionka się nie przyjęła. Ważne jest by dziecko w momencie szczepienia było zdrowe i dlatego jest zawsze najpierw badane przez pediatrę, który decyduje czy można dzidzię zaszczepić czy nie. Jeśli lekarz zaszczepił Twoją Nadinkę to znaczy, że było w porządku :tak: .... a teraz po prostu może ją zbiera jakieś przeziębienie i tyle, więc się nie martw :-)

Do góry