reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

Dokładnie. U mnie w mieście z jedynego szpitala wielospecjalistycznego zrobili jednoimienny zakaźny. W zeszłym roku mojemu tacie odwołali zabieg, ludzie codziennie musieli jeździć na dializy do innych miast.... Wstrzymano przyjmowanie pacjentów onkologicznych, no chyba że mieli Covid. Wtedy nie było problemu. Zamknięto przychodnię dla kobiet w ciąży!!!! Taty mojego kolegi nie przyjęli z krwiopluciem tylko dlatego że nie miał stwierdzonego covida.... Na dzień dzisiejszy ok 4000 zabiegów planowych ponownie wstrzymanych. To szalejące cholerstwo paraliżuje całkowicie nasza służę zdrowia, która nie oszukujmy się zawsze kulała.
To niechęć lekarzy do leczenia paraliżuje.nie wirus...

reklama
A co do przechorowania i przeciwcial, ja bym nie czekala dluzej niz 3 miesiace Bo tak jak ze szczepieniem ta ochrona przy omikronie krotsza 🤦
Nie z bardzo prostego powodu. Po pierwsze na grypę nie testują z marszu i każdego objawu infekcji nie przypisują jednemu schorzeniu. Po drugie chory może udać się do lekarza I jest osluchiwany, leczony ma robione badań obrazowe podczas gdy chory bądź zdrowy ale z pozytywnym wynikiem testu jest zamknięty w domu i odcięty od pomocy lekarskiej. Dostaje tylko nakaz wezwania karetki jak już zacznie si dusić.
Bo to zupelnie inny wirus jest przeciez !
Pomijajac bledy systemu zdrowotnego Bo tu masz racje.

Gdzie można je znaleźć? Badania to zawsze jakaś ograniczona grupa kontrolna. Warto byłoby poczytać z kilku źródeł. Myślę też że na sam przebieg ciąży może nie mieć wpływu ale jednak dzieci powinny być obserwowane przez pierwsze lata. Ogólnie tyle się słyszy o utajnianiu badań niewygodnych że ciężko jest mi teraz jakimś zaufać, robię to co podpowiada mi rozum.

Tu możesz znaleźć masę badań Link do: covid vaccine pregnancy - Search Results - PubMed
Tu oficjalne stanowisko PTGIP Link do: Stanowisko PTGiP dotyczące szczepień kobiet ciężarnych przeciwko COVID19 | ptgin.pl

Są już także badania dotyczące obserwacji niemowląt. Brak wpływu. Nie może go być, na logikę, to jest szczepionka inaktywowana.

To niechęć lekarzy do leczenia paraliżuje.nie wirus...
Oczywiście że są lekarze, którym bardzo na rękę leczenie przez telefon. Są też tacy pediatrzy którzy mimo kwarantanny proszą o przybycie z dzieckiem do przychodni, bo chcą zbadać a nie udawać że leczą. Moja wypowiedź dotyczyła oddziałów szpitalnych, wątpię że szeregowy lekarz miał cokolwiek do powieszenia w kwestii zamknięcia oddziału. To decyzja Wojewody który dostał nakaz z ministerstwa i musiał zabezpieczyć tyle i tyle łóżek.

Oczywiście że są lekarze, którym bardzo na rękę leczenie przez telefon. Są też tacy pediatrzy którzy mimo kwarantanny proszą o przybycie z dzieckiem do przychodni, bo chcą zbadać a nie udawać że leczą. Moja wypowiedź dotyczyła oddziałów szpitalnych, wątpię że szeregowy lekarz miał cokolwiek do powieszenia w kwestii zamknięcia oddziału. To decyzja Wojewody który dostał nakaz z ministerstwa i musiał zabezpieczyć tyle i tyle łóżek.
Cały system działa bez sensu w temacie

reklama
Do góry