reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

Arona podajesz ciągle jednostkowy przykład. Jednak w większości dzieci przechodzą banalnie. Mądry lekarz
No tak , nie szkodzi, ze ktos stracil syna, czyjs inny przeszedl lekko ... Napewno ich to pocieszy.
Podaje przyklady Z zycia tak jak wy, skoro badania do was nie przemawiaja to podaje konkretny. Nie rozumiem, tylko te wasze sa do zaakceptowania?
Powszechne wiadomo, ze ogrom ludzi covid przechodzi lekko ale jednak sporo tez umiera czy ma ogromne problemy po' przejsciu.
Rozumiem, ze jestes za selekcja naturalna. Kto umrze , umrze kto przezyje super...

reklama
No tak , nie szkodzi, ze ktos stracil syna, czyjs inny przeszedl lekko ... Napewno ich to pocieszy.
Podaje przyklady Z zycia tak jak wy, skoro badania do was nie przemawiaja to podaje konkretny. Nie rozumiem, tylko te wasze sa do zaakceptowania?
Powszechne wiadomo, ze ogrom ludzi covid przechodzi lekko ale jednak sporo tez umiera czy ma ogromne problemy po' przejsciu.
Rozumiem, ze jestes za selekcja naturalna. Kto umrze , umrze kto przezyje super...
Arona nie nie szukaj sensacji tam gdzie jej nie ma...powrzechnie wiadomo że grypa takze zabiją a jednak szczepi się tylko ok 4 % chyba .Nie ma z tego powodu certyfikatów , izolacji, zdalnej pracy i całego cyrku jakijest przy covidzie.

Arona nie nie szukaj sensacji tam gdzie jej nie ma...powrzechnie wiadomo że grypa takze zabiją a jednak szczepi się tylko ok 4 % chyba .Nie ma z tego powodu certyfikatów , izolacji, zdalnej pracy i całego cyrku jakijest przy covidzie.
No przecież to wynika wprost z ilości ciężkich przebiegów i zgonów przy Covid-19. To dużo groźniejszy wirus niż grypa sezonowa. Jak do Polski zawitała czarna ospa to nikt nie debatował nad wolnością wyboru tylko przymusowo szczepiono wszystkich, nawet tych, którzy mieli przeciwskazania. Nic w tym dziwnego. Jak Ebola nam się trafi w końcu (i będzie szczepionka) to nikt Ciebie o zdanie nie zapyta, będziesz musiała się zaszczepić po prostu. Wiadomo, że działania są dostosowane do zagrożenia.

Pani dr wprowadziła Ciebie w błąd niestety. Nie ma w tej chwili zakończonych badań dotyczących I trymestru (niebawem będą), czyli faktycznie okresu organogenezy. Jeśli chodzi o II i III trymestr to badania już są, szczepionka nie wpływa na ciążę.
Gdzie można je znaleźć? Badania to zawsze jakaś ograniczona grupa kontrolna. Warto byłoby poczytać z kilku źródeł. Myślę też że na sam przebieg ciąży może nie mieć wpływu ale jednak dzieci powinny być obserwowane przez pierwsze lata. Ogólnie tyle się słyszy o utajnianiu badań niewygodnych że ciężko jest mi teraz jakimś zaufać, robię to co podpowiada mi rozum.

A widzialas by grypa tak paralizowala szpitale? By utrudnila leczenie innym pacjentom? Bo ja Nie...
Dokładnie. U mnie w mieście z jedynego szpitala wielospecjalistycznego zrobili jednoimienny zakaźny. W zeszłym roku mojemu tacie odwołali zabieg, ludzie codziennie musieli jeździć na dializy do innych miast.... Wstrzymano przyjmowanie pacjentów onkologicznych, no chyba że mieli Covid. Wtedy nie było problemu. Zamknięto przychodnię dla kobiet w ciąży!!!! Taty mojego kolegi nie przyjęli z krwiopluciem tylko dlatego że nie miał stwierdzonego covida.... Na dzień dzisiejszy ok 4000 zabiegów planowych ponownie wstrzymanych. To szalejące cholerstwo paraliżuje całkowicie nasza służę zdrowia, która nie oszukujmy się zawsze kulała.

We Wloszech opracowuja Plan zdjecia zaostrzen, wyszczepienie jest duze, statystyki pokazuja jasno, ze szczepienie dziala , wiekszosc zaszczepionych jesli sie zakaza to przechodzi lekko . Niezaszczepionych coraz mniej wiec system powinien udzwignac. Ostatnia fala juz mimo duzej ilosci zakazen nie paralizowala szpitali , bylo duzo mniej ofiar smiertelnych. To jak dla mnie sukces szczepien .
Mnie tylko martwia dzieci Bo dla nich oslony wciaz brak. Mowie o tych 0-5 lat.

A widzialas by grypa tak paralizowala szpitale? By utrudnila leczenie innym pacjentom? Bo ja Nie...
Nie z bardzo prostego powodu. Po pierwsze na grypę nie testują z marszu i każdego objawu infekcji nie przypisują jednemu schorzeniu. Po drugie chory może udać się do lekarza I jest osluchiwany, leczony ma robione badań obrazowe podczas gdy chory bądź zdrowy ale z pozytywnym wynikiem testu jest zamknięty w domu i odcięty od pomocy lekarskiej. Dostaje tylko nakaz wezwania karetki jak już zacznie si dusić.

reklama
No przecież to wynika wprost z ilości ciężkich przebiegów i zgonów przy Covid-19. To dużo groźniejszy wirus niż grypa sezonowa. Jak do Polski zawitała czarna ospa to nikt nie debatował nad wolnością wyboru tylko przymusowo szczepiono wszystkich, nawet tych, którzy mieli przeciwskazania. Nic w tym dziwnego. Jak Ebola nam się trafi w końcu (i będzie szczepionka) to nikt Ciebie o zdanie nie zapyta, będziesz musiała się zaszczepić po prostu. Wiadomo, że działania są dostosowane do zagrożenia.
Wiesz na świńska grypę tez były szczepienia a teraz odszkodowania płacą...Również pandemia była...podobno...

Do góry